Master of Science in Financial Technology and Computing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master of Science in Financial Technology and Computing wordt gezamenlijk aangeboden door de Faculteit Informatica en door de Faculteit Economie van de Università della Svizzera Italiana, USI , gevestigd in Lugano - Zwitserland. Deze voltijdse opleiding omvat 120 ECTS verdeeld over 4 semesters (gebruikelijke duur 2 jaar) en wordt volledig in het Engels aangeboden.

Dit unieke disciplineoverschrijdende programma combineert USI 's toonaangevende expertise op het gebied van financiën en informatica en biedt opwindende carrièremogelijkheden, variërend van fintech-startups tot banken en verzekeraars tot hedgefondsen. Het programma is ontworpen om afgestudeerden met een informatica-achtergrond te voorzien van de nodige hulpmiddelen en vaardigheden voor het begrijpen van fundamentele problemen in de financiële wereld, terwijl tegelijkertijd wordt geleerd over geavanceerde hulpmiddelen en technieken in de informatica die in de financiële sector kunnen worden toegepast.

Toegekende graad

Na succesvolle afronding van het programma ontvangen studenten een Master of Science in Informatics and Economics, Major in Financial Technology & Computing.

Structuur en inhoud

De Master of Science in Financial Technology and Computing is ontworpen om studenten met een sterke achtergrond in informatica de nodige hulpmiddelen en vaardigheden te bieden om de belangrijkste uitdagingen in de financiële wereld te begrijpen, terwijl ze tegelijkertijd leren over de geavanceerde technologie die nodig is om aansturen van de volgende generatie financiële diensten

Informatica heeft in stilte een revolutie teweeggebracht in het bankwezen en de financiële wereld. Modern bankieren wordt niet alleen volledig door software beheerd - nieuw ontwikkelde cryptocurrencies (Bitcoin) en vormfactoren (mobiele telefoons) zorgen ook voor opschudding in de financiële sector. Van algoritmische handel tot Robo-belegging, van crowdlending tot mobiele betalingen - met een diploma in financiële technologie en informatica ben je goed gepositioneerd om deel uit te maken van deze opwindende ontwikkelingen.

Deze master biedt een zeer uitdagend programma dat belangrijke vaardigheden levert in een nieuw interdisciplinair domein. Een tweeledige structuur begint studenten met een reeks evenwichtige kerncursussen uit zowel informatica als financiën in het eerste jaar, gevolgd door een brede reeks keuzevakken die in het tweede jaar kunnen worden gekozen, op basis van persoonlijke interesses en vaardigheden. Een masterproef in het vierde semester die kan worden gedaan in de context van een universitaire onderzoeksgroep, of in samenwerking met de industrie, ingebed in ons Fintech-laboratorium.

Als een van de belangrijkste financiële centra ter wereld loopt Zwitserland voorop in de nieuwe Fintech-industrie. Aangezien Engels een unieke onderwijstaal is, zijn afgestudeerden goed voorbereid om te werken in internationale bedrijven in Zwitserland en daarbuiten.

Onderwijs

Een internationale faculteit van het hoogste niveau geeft innovatieve cursussen, met een sterke multidisciplinaire oriëntatie en in samenwerking met prestigieuze instellingen op lokaal en internationaal niveau. Hoogleraren doen onderzoek naar verschillende onderwerpen en nemen actief deel aan Zwitserse en internationale onderzoeksprojecten en netwerken. Bezoekende professoren van gerenommeerde universiteiten vullen onderwijs van topkwaliteit aan.

Lesmethoden bij zowel de faculteit Informatica als de faculteit Economie benadrukken een interactieve benadering of dialoog met de studenten. Verder, aangezien de meeste taken in organisaties in toenemende mate interdisciplinair worden, is het ook belangrijk om over traditionele gebieden te kunnen werken, een vaardigheid die actief wordt aangemoedigd binnen het programma. Dit komt tot uiting in de verscheidenheid aan verschillende onderwijsmethoden die worden gebruikt, waaronder lezingen, case studies, groepswerk, games en veldwerk.

De faculteit en de studenten zijn een internationale groep, met onderwijs en werkervaring uit de hele wereld. Dit verhoogt het leren en culturele uitwisselingen, aangezien studenten leren om effectief te werken met mensen uit verschillende culturen.

Carriere vooruitzichten

De FinTeC-master richt zich op informatica-vrijgezellen en studenten met aanverwante graden en biedt studenten met een bestaande achtergrond in informatica de vaardigheden die nodig zijn om het opwindende nieuwe gebied van financiële technologie te betreden. Een kern van zorgvuldig geselecteerde cursussen op het gebied van financiën en informatica biedt een grondig begrip van het domein, terwijl een breed aanbod van keuzevakken uit zowel financiën als informatica een persoonlijk leerpad biedt dat is afgestemd op de behoeften en interesses van elke student.

De primaire arbeidsmarkt voor de afgestudeerden van het programma is te vinden in kleine Fintech-startups, middelgrote tot grote bedrijven in de financiële sector (bijv. Banken, verzekeraars, hedgefondsen) en de publieke sector, zowel in Zwitserland als in het buitenland. Veel bestaande financiële bedrijven worstelen met het bijhouden van recente ontwikkelingen in de financiële technologie en hebben daarom grote behoefte aan informatica-professionals die een grondige kennis van financiën hebben. Potentiële functieprofielen variëren van systeemarchitect tot systeemontwikkelaar, service-ontwerper tot financieel adviseur. Met een FinTeC-master kunnen studenten banken, handelsbedrijven en verzekeraars helpen deze nieuwe realiteit onder de knie te krijgen, of, als alternatief, goed gepositioneerd zijn om bestaande spelers uit te dagen met hun eigen startup.

Toelating

De formele toelatingseis is een bachelordiploma van een erkende universiteit in de informatica of aanverwante disciplines.

Kandidaten met een bachelordiploma van een erkende Hogeschool kunnen worden toegelaten met 30-60 extra ECTS te verdienen tijdens of vóór het begin van het programma, met bachelorcursussen volgens een studieprogramma bepaald door de wetenschappelijk directeur. Opnames worden geval per geval behandeld. Studenten met andere diploma's kunnen ook per geval worden toegelaten.

Taal

De toelating tot Engelstalige masterprogramma's bij USI vereist een goede beheersing van het Engels. Niet-moedertaalsprekers van het Engels die een aanvraag indienen voor de master of waarvan de vorige graad in een andere taal is behaald, moeten een internationaal erkend taalcertificaat overleggen dat gelijk is aan het B2-niveau zoals gedefinieerd door het Common European Framework of Reference voor het leren van talen (ERK) of gelijkwaardig (bijv. TOEFL, IELTS, etc.).

Het B2-niveau op het ERK komt overeen met de volgende scores in internationaal erkende examens:

IELTS 5.5
TOEFL Computergebaseerd: 183
Internetgebaseerd: 65
Op papier gebaseerd: 513
Cambridge English FCE (First Certificate English)
TOEIC Luisteren en lezen: 785
Spreken: 150
Schrijven: 160

Studenten toegelaten onder de bovengenoemde voorwaarde moeten een C1-competentie in het Engels behalen binnen de maximale tijd die vereist is om de master te behalen.

Het niveau kan worden gecertificeerd door het volgen van een taalcursus aangeboden bij USI tijdens het najaar en het voorjaar semester, en door het afleggen van het eindexamen, of door het verstrekken van een internationaal erkend taalcertificaat *.

* Het C1-niveau op het ERK komt overeen met de volgende scores in internationaal erkende examens:

IELTS 7.0
TOEFL Internetgebaseerd: 100
Cambridge English CAE (Advanced Certificate), klasse C of hoger
BEC (Business English), klasse C of hoger
TOEIC Luisteren en lezen: 945
Spreken: 180
Schrijven: 180

Italiaans

Omdat Lugano zich in het Italiaans sprekende deel van Zwitserland bevindt, zijn studenten misschien geïnteresseerd in het leren van de basis in het Italiaans.

De Università della Svizzera Italiana biedt een gratis cursus Italiaans aan.

Applicatie procedure

Voor het indienen van uw aanvraag verwijzen wij u naar de aanwijzingen voor het invullen van het online formulier dat hier beschikbaar is: http://application.lu. USI .ch.

Papieren applicatie

Houd er rekening mee dat we online applicaties verkiezen.

Aanvragen voor het masterprogramma kunnen ook worden ingediend met het aanvraagformulier en de vereiste papieren documenten (e-mail- of faxberichten worden afgewezen) op het volgende adres:

Università della Svizzera Italiana
Faculteit Informatica
Toelatingsbureau
Via G. Buffi 13
CH-6900 Lugano
Zwitserland

Aanvragen per e-mail of fax worden niet geaccepteerd.

Vereiste documentatie

De volgende stukken documentatie moeten op papier worden verzonden:

 • Het ingevulde aanvraagformulier (u kunt het downloaden in pdf-formaat)
 • Fotokopie van diploma's uit het verleden (bachelor, licentiaat, vierjarige opleiding, looptijd);
 • Officieel transcript van resultaten van universitaire examens;
 • Gecertificeerde vertaling van diploma's geschreven in een andere taal dan Italiaans, Duits, Frans, Engels of Spaans;
 • Curriculum vitae (CV)
 • Persoonlijke motivatiebrief opgesteld door de kandidaat;
 • Officiële certificering van bekwaamheid in het Engels;
 • Fotokopie van een identiteitskaart of andere documenten;
 • Fotokopie van verblijfsvergunning voor vreemdelingen die al in Zwitserland zijn gevestigd.

Fotokopie van diploma's uit het verleden

Wanneer een kandidaat niet aan alle vereisten voor de bacheloropleiding, licentiaat of anderszins heeft voldaan, kan een kopie van het diploma in een later stadium worden verzonden, maar in elk geval uiterlijk aan het begin van de inschrijvingsperiode. Zo ja, vermeld dan de verwachte toekenningsdatum en voeg een officieel document toe dat is uitgegeven door de aanbestedende instelling en die deze voorwaarden bevestigt.

Motivatiebrief

Kandidaten moeten een brief opstellen (niet meer dan één pagina) waarin zij zichzelf introduceren en hun specifieke interesse en redenen toelichten om toegang tot een bepaalde masteropleiding te vragen.

Zonder registratie

Het Verdrag van Lissabon regelt de erkenning van universitaire graden tussen ondertekenende landen en vereenvoudigt het beheer van toelatingsprocedures aanzienlijk. Om deze reden worden kandidaten wier eerdere studies zijn afgerond in landen buiten dit Verdrag (zie onderstaande lijst) uitgenodigd om een aanvraagtarief van SFr te betalen. 100 goed voor de hogere administratieve kosten van het verwerken van complexere bestanden. Als de kandidaat wordt toegelaten, wordt het collegegeld in mindering gebracht op het bedrag van het collegegeld voor het eerste semester. De administratiekosten worden niet terugbetaald in andere gevallen: als er geen toegang wordt verleend of als de kandidaat besluit zich terug te trekken of zich niet aanmeldt.

Deadline voor aanmelding

 • Aanvragen worden aanvaard vanaf half november .
 • De deadline voor aanmelding is 31 augustus .
 • De deadline voor aanmelding voor kandidaten die een visum nodig hebben, is 31 mei .
 • Late aanvragen worden alleen in overweging genomen in het geval van beschikbare plaatsen.

vergoedingen

Het collegegeld voor de masteropleidingen bedraagt CHF 4.000 per semester. Aanvragers wier officiële verblijfplaats in Zwitserland of Liechtenstein was op het moment van het eindexamen op de middelbare school (Maturità), betalen een verlaagd semestergeld van CHF 2.000.

Collegegeld is betaalbaar aan het begin van elke termijn, uiterlijk op de factuur; betaling van een vergoeding is een essentiële voorwaarde voor het inschrijven of verlengen van je inschrijving.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and intera ... Lees meer

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and interactive approach, leaving room for practical application. The quality of the study curricula is complemented by USI small size, by its cosmopolitan environment and its informal and dynamic culture. These elements make USI a hub of opportunity open to the world, where students can engage in direct dialogue with their professors and define their educational path, discover unexpected horizons, and embrace international careers. Lees Minder
Lugano , Mendrisio + 1 Meer Minder