Master of Science in Evolutionary Ecology of Fishes

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Vissen vertonen een grotere soortenrijkdom dan welke andere gewervelde groep ook, ze zijn te vinden in bijna alle aquatische omgevingen, spelen een belangrijke rol als voedsel en roofdieren in mariene en zoetwater ecosystemen, en ze zijn een belangrijke hulpbron voor mensen over de hele wereld.

De Master of Science in de Evolutionaire ecologie van vissen is multidisciplinair en bouwt voort op de kennis van de student van ecologie, evolutie en organisme biologie om de biologische diversiteit van vissen te onderzoeken en te waarderen. Tijdens het eerste jaar maken studenten kennis met traditionele aspecten van de biologie van vissen, zoals systematiek, taxonomie en distributie, en met actuele onderzoeksthema's in visecologie, waaronder levensgeschiedenisstrategieën, gedrag en evolutionaire aanpassingen. Studenten maken ook kennis met de manier waarop individuen, populaties en soorten worden beïnvloed door en omgaan met ruimtelijke en tijdelijke veranderingen in het milieu, waaronder klimaatverandering en menselijke activiteiten zoals habitataanpassing en visserij.

Het programma stelt studenten in staat om inzicht te verwerven in theorieën en praktische kwesties, en kritische denkvaardigheden die de basis vormen waarop het wetenschappelijke proces berust. Studenten krijgen kansen om hun vermogen om onderzoek te consumeren, te begrijpen, te evalueren en te communiceren, te verbeteren. Dit helpt studenten zich voor te bereiden op doctoraatsopleiding en toekomstige wetenschappelijke carrière. Kennis en begrip van onderwerpen die in het programma worden behandeld, is ook een sleutel tot het ontwikkelen en implementeren van succesvolle oplossingen voor problemen in toegepaste gebieden zoals visserijbeheer, aquacultuur en natuurbehoud.

Het tweede jaar is gericht op een onderzoeksproject met een geschreven proefschrift (30-60 credits voor hoger onderwijs) met een geschikte adviseur. De masterscriptie wordt uitgevoerd op gebieden die verband houden met onderzoeksinteresses in het Linnaeus University Centrum voor "Ecologie en Evolutie van Microbiële modelsystemen, EEMiS", inclusief practica die de mogelijkheid bieden om verworven kennis toe te passen. "

De selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is gebaseerd op academische excellentie en individuele beoordeling. Alle aanvragers moeten zich aanmelden via universityadmissions.se. De aanvraag moet een belangstellende, curriculum vitae, diploma's en referenties bevatten.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies van de tweede cyclus en specifieke toelatingseisen:

  • 90 studiepunten in Biologie / Ecologie / Microbiologie, inclusief een onafhankelijk project / studieproject met een waarde van minimaal 15 credits voor hoger onderwijs, of het equivalent daarvan.
  • Engels B / 6 of gelijkwaardig.

selecties

Alternatieve selectie: de selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is gebaseerd op academische excellentie en individuele beoordeling.

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Carrière

Het programma is ontworpen om professionals die geïnteresseerd zijn in de evolutionaire ecologie van vissen en aanverwante disciplines voor te bereiden op toekomstige carrières als onderzoekers, opvoeders, besluitvormers en consultants.

Mate

Master of Science (120 credits) met specialisatie in de Evolutionaire ecologie van vissen.

Het hoofdvak van studie: biologie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder