Master of Science in Engineering for Building Retrofitting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Engineering for Building Retrofitting behandelt het onderwerp bescherming, rehabilitatie en verbetering van de bestaande gebouwen op het gebied van structurele veiligheid, energie-efficiëntie, kwaliteit en comfort, rekening houdend met sociale en economische kwesties.

Dit twee jaar durende programma, volledig in het Engels, behandelt het specifieke probleem van de rehabilitatie van bestaande gebouwen met een multisectorale geïntegreerde aanpak.

Leren door te doen

Onderwijsmethodologieën voorzien in de deelname aan seminars en workshops (zowel in de klas als in laboratoria), de ontwikkeling van individuele of collectieve projecten, evenals ondersteunde en individuele studie.

Leerresultaten zullen voornamelijk worden gecontroleerd door middel van tests, mondelinge of schriftelijke examens en de ontwikkeling van projecten.

Carrière perspectieven

De ingenieur Engineering for Building Retrofitting is een ingenieur die gespecialiseerd is in de beoordeling van structurele, energie- en technische prestaties van bestaande gebouwen en in het ontwerp van de interventies voor hun revalidatie en conservering (in het geval van gebouwen van culturele waarde).

Wat je zult leren

Energieprestaties: om de energieprestaties van bestaande gebouwen te beoordelen.

Structurele en seismische veiligheid: om de structurele en seismische veiligheid van bestaande gebouwen te beoordelen.

Bouwkwaliteit en comfort: om de staat van onderhoud en het comfort van bestaande gebouwen te beoordelen.

Structurele retrofit-interventies: om een bestaand gebouw te diagnosticeren en om veiligheids- en retrofit-interventies te ontwerpen.

Verhoog de energie-efficiëntie: strategieën definiëren en interventies ontwerpen om de energie-efficiëntie van bestaande gebouwen te verhogen.

Verbeter de bouwkwaliteit en het comfort: om onderhoudsinterventies te ontwerpen en het comfort in bestaande gebouwen te verbeteren.

Inhoud

Het programma leidt ingenieurs op om bestaande gebouwen te kunnen beoordelen en rehabiliteren in plaats van nieuwe te ontwerpen. Het is gericht op de volgende belangrijkste leergebieden:

 • structuren
 • energie en planten
 • kwaliteit en comfort

Verder bevat het een aantal aanvullende lessen op het gebied van digitale enquête en vertegenwoordiging, economische waardering, projectfinanciering, project- en bouwplaatsbeheer.

Snelle feiten

 • Degree type: Master of Science
 • Duur en credits: 2 jaar / 120 CFU
 • Klasse: LM-24 Ingegneria dei Sistemi Edilizi
 • Bachelor's degree in een van de volgende gebieden: Civiele Techniek, Environmental Engineering, Building Engineering, Architecture, Industrial Engineering. Een minimumaantal ECTS op het gebied van bouwtechniek en bouwfysica is vereist. Neem voor meer informatie contact op met: chiara.calderini@unige.it
 • Sede: Genova
 • Onderwijstaal: Engels
 • Lesmethode: hoorcolleges en praktische activiteiten
 • Belastingen en kosten: van 0 tot 3000 euro per jaar. Zoek uit of je recht hebt op beurzen en vrijstellingen
 • Internationale partnerschappen: uitwisseling van studenten
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University offers the students a solid cultural and scientific education and gives them many instruments to face the professional future. It offers real possibilities of integration between theory ... Lees meer

The University offers the students a solid cultural and scientific education and gives them many instruments to face the professional future. It offers real possibilities of integration between theory and practice, also through stages with institutions and companies and training periods abroad. There are many different forms of collaboration and cooperation with foreign Universities and Institutions that allow a high mobility of professors and students from and towards foreign countries. At the moment, with more than 3,000 foreign students, the University went over the 8% mark of the total amount of registered students, establishing even more - and unlike the national data - its position as a point of attraction for the students that choose Italy for their University studies. Lees Minder
Genua , Varazze , La Spezia + 2 Meer Minder