Master of Science in Engineering Systems: duurzame energie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

In deze mastertrack richt je je erop om een ​​autoriteit te worden op het gebied van duurzame energiesystemen. Je leert systemen met meerdere inputs en outputs modelleren en valideren met behulp van zowel white box-modellering als systeemidentificatie. Je richt je op duurzame energiesystemen, inclusief duurzame technologie en integratie van energiesystemen (ESI). U concentreert zich op besturingsapplicaties die in de industrie worden gebruikt. Verder kunt u modules kiezen over Data Analytics of Power Supply.

De cursus bestaat uit:

  • lezingen
  • individuele en groepsopdrachten
  • experimenteel onderzoek en laboratoriumoefeningen
  • modelontwikkeling en simulatie-oefeningen
  • groepsgevallen
  • kleine projecten
  • een groot project inclusief een managementgame

Lesmethoden en specialisatie

Het academisch jaar bestaat uit semesters, gedurende welke je les krijgt door middel van lezingen, practica en kleinere projecten. Na het onderwezen onderdeel van de cursus, doe je een afstudeerproject (scriptie). De totale studielast is 2520 uur (90 ECTS-credits).

De cursussen zijn thematisch gegroepeerd in studie-eenheden van elk 15 EC, modules genoemd. Binnen de module begin je meestal met een lezing over theoretische kennis, dan krijg je praktische ervaring door de opgedane kennis toe te passen in de labs, gevolgd door het toepassen van zowel theoretische als praktische inzichten bij het oplossen van een probleem uit de industrie in een minder belangrijk project. Hiermee kunt u zich specialiseren in relevante onderwerpen.

Beroep

De duurzame energie-ingenieur zal een actieve rol spelen in de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Hij zal werken aan de ontwikkeling van technologie, modellen en slimme besturing van duurzame systemen voor energieopwekking, opslag of distributie op lokaal, regionaal of (inter) nationaal niveau. Hij kan in dienst zijn bij KMO's, netbeheerders, energieleveranciers of overheden om innovatieve energiesystemen te ontwikkelen of een rol spelen bij het handhaven van de energiebalans op (inter) nationale schaal.

Jouw toekomst

De HAN heeft een breed netwerk van energiebedrijven, van netbeheerders tot energieleveranciers en kmo's die nieuwe technologie ontwikkelen. Industrieën en bedrijven die banden hebben met de HAN en dit programma erkennen de behoefte aan ingenieurs op het gebied van duurzaam energiesysteem op masterniveau. De inhoud van dit Master-programma is gebaseerd op onze voortdurende interacties met onze industriële partners en ons toegepaste onderzoek richt zich op hun behoeften en interesses.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

HAN strives to be one of the top universities of applied sciences in the Netherlands. With campuses in both Arnhem and Nijmegen, in the east of the Netherlands, HAN has over 30,000 students.

HAN strives to be one of the top universities of applied sciences in the Netherlands. With campuses in both Arnhem and Nijmegen, in the east of the Netherlands, HAN has over 30,000 students. Lees Minder
Nijmegen , Arnhem + 1 Meer Minder