Master of Science in Electromechanical Engineering (regeltechniek en automatisering)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

120635_icons8-bookmark-100.png

Cursusinhoud

Elektromechanica is een verzameling technische disciplines rond de thema's beweging, kracht en energie. De wereld van elektromechanica omvat het ontwikkelen, ontwerpen, produceren, testen en besturen van gereedschappen, machines, voertuigen en andere elektrische of mechanische systemen, evenals onderzoek naar deze onderwerpen.

De Master of Science in Electromechanical Engineering is een twee-jarige opleiding bedoeld om studenten voor te bereiden op een toekomstige technische leiderschapsrol in de industrie. Het programma biedt een diepgaande opleiding in alle aspecten van elektromechanica en de economische en sociale implicaties ervan op basis van een grondige wetenschappelijke basis. Afgestudeerden hebben een houding van wetenschappelijke synthese, analytisch redeneren en wetenschappelijke en technische onafhankelijkheid verkregen. Training in onderzoeksvaardigheden biedt beheersing bij het ontwikkelen, implementeren en volgen van technische en wetenschappelijke innovaties.

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur (FEA) biedt de meeste van de masterprogramma's in Engineering in het Engels. Dit onderstreept de internationale ambitie van de faculteit, evenals het belang van internationaal onderwijs en meertalige vaardigheden voor studenten.120638_icons8-list-100.png

Cursus structuur

Het programma bestaat uit een algemene module, hoofdvakmodules, keuzevakken en een proefschrift.

De algemene module bevat cursussen over alle onderwerpen die verband houden met elektromechanica, gaande van elektrische aandrijvingen over machinebouw tot managementvaardigheden.

Het hoofdonderwerp Control Engineering and Automation gaat over besturing en automatisering die wordt toegepast op mechanische en elektrische systemen en processen in het algemeen.

Door keuzevakken verbreden studenten hun kennis en vaardigheden in technische en niet-technische vakken. De Master Dissertatie is een laatste stap in het leerproces. Het is gericht op het trainen van het vermogen om zelfstandig wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.120619_Picture_students.png120637_icons8-name-tag-100.png

Carrière perspectieven

Masters in Electromechanical Engineering die afstuderen aan een van de vijf hoofdvakken, zijn werkzaam in alle bedrijfstakken. Zowel bij overheidsinstanties als bij particuliere bedrijven is hun werkterrein sterk gevarieerd: productie en distributie van elektrische energie, productie van elektrische en mechanische apparatuur, metaalindustrie, bouw, transport, consultancy, banken en verzekeringen.

Afgestudeerden in regeltechniek en automatisering zijn werkzaam bij de ontwikkeling en het ontwerp van apparatuur en systemen voor automatisering, besturing en supervisie in de procesindustrie, energieproductie, productie van elektrische en mechanische apparatuur en alle andere industriële sectoren.120644_icons8-inspection-100.png

Toelating (voor internationale studenten)

Studenten die zich willen inschrijven voor de Master of Science in Electromechanical Engineering kunnen deelnemen aan het programma zonder enige vereiste als ze het volgende diploma hebben: een academisch diploma van Bachelor (of Master) van Science in Engineering (universitair niveau, minimaal drie jaar), met het hoofdvak in elektromechanica of een equivalent hiervan. Toelating kan alleen worden verleend na een individuele aanvraagprocedure. De opleidingscommissie beslist of zij de aanvraag wel of niet accepteert. De opleidingscommissie kan besluiten dat studenten een vooropleiding of een individuele masteropleiding moeten volgen, bijvoorbeeld voor studenten met een ander diploma van bachelor of master.

Waarom kiezen voor UGent?

120623_icons8-classroom-1001.png

Onderwijs door onderzoekers van wereldklasse
Het onderwijs wordt gegeven door professoren die niet alleen uitblinken in onderwijs, maar ook uitblinken in onderzoek op Europese en zelfs wereldwijde schaal. Een behoorlijk aantal professoren heeft een prestigieuze European Research Council Grant ontvangen.

120622_icons8-guarantee-100.png

accreditatie
Al onze masterprogramma's, cursussen en leerplannen werden gecontroleerd door CTI (Commission des Titres d'Ingénieur), als onderdeel van de EUR-ACE® kwaliteitscontrole uitgevoerd door ENAEE (Europees netwerk voor accreditatie van technisch onderwijs).

120621_icons8-student-male-100.png

Sterke hoofdstukken van studenten
De hoofdstukken van studenten zorgen ervoor dat je je welkom voelt in onze community, ze organiseren ook cursussen, games, sportactiviteiten en veel feesten. velen van hen hebben een buddy-programma.

120624_icons8-city-100.png

Levendig stadsleven
Geniet van de stad Gent, een studentenstad met veel recreatiemogelijkheden, bioscopen, musea, tentoonstellingen, bars

120618_Picture_Ghent.png

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Engineering and Architecture is one of the largest faculties of Ghent University. It combines state-of-the-art research with a top-notch education in all significant engineering and arc ... Lees meer

The Faculty of Engineering and Architecture is one of the largest faculties of Ghent University. It combines state-of-the-art research with a top-notch education in all significant engineering and architecture fields. The faculty strongly focusses on international relations. It offers a wide array of master's programs taught in English and is active in all major exchange programs. Through research collaboration and educational links with top European institutions, the faculty strives to further enhance its international perspective. Lees Minder