Master of Science in Electrical Engineering (communicatie en informatietechnologie)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

120635_icons8-bookmark-100.png

Cursusinhoud

De Master of Science in Electrical Engineering biedt een grondige opleiding op het gebied van elektrotechniek en elektronica en studenten kunnen kiezen voor een focus op elektronische circuits en systemen (ECS) of communicatie- en informatietechnologie (CIT).

De nadruk ligt vooral op het analyseren, ontwerpen, fabriceren en testen van slimme apparaten en het internet-of-things. Een elektrotechnisch ingenieur vormt de sterke evolutie naar een omgeving waarin alles 'slim' is en waar al deze slimme apparaten zijn verbonden en informatie uitwisselen. Voorbeelden zijn slimme steden, slimme mobiliteit, slimme gezondheidszorg, slimme netwerken, slimme gebouwen, draagbare elektronica, robotica, sensorsystemen, apparaten die de veiligheid en beveiliging verbeteren, enz. De Master of Science in Electrical Engineering is de enige cursus die betrekking heeft op de hardware-aspecten van al deze slimme apparaten. Het programma concentreert zich op analoge en digitale systemen en communicatienetwerken, die zowel hardware- als softwareaspecten omvatten, maar met een duidelijke focus op elektronische componenten en ontwerp op circuit- en systeemniveau. Zowel op individuele basis als als onderdeel van een team, zijn ingenieurs van elektrotechniek in staat om op efficiënte en methodische wijze complexe elektronische (communicatie) systemen te ontwikkelen voor een breed toepassingsgebied, te beginnen met de conceptie en analyse van ontwerp, implementatie, testen en tot het beheer van dergelijke systemen. Onze ontwerpen zijn gebaseerd op een stevige theoretische basis en technologische kennis en zijn bedacht door gepast gebruik te maken van de modernste computerondersteunde ontwerptools. Gezien de verworven onderzoeksattitudes en competenties, kunnen meesters van elektrotechniek creatieve of innovatieve (r) evoluties in de industrie en wetenschappelijk onderzoek ondersteunen. Zoals voor alle Master of Science in Engineering programma's, biedt dit curriculum ook een voldoende brede niet-specialistische kennis in andere technische disciplines en verschillende economische, juridische, deontologische en maatschappelijke aspecten. Bovenop de theoretische basis bevat elk cursusjaar praktische projecten die geleidelijk de vaardigheden van de student verbeteren om effectief samen te werken in teams en op te treden als bekwame teamleiders in een industriële onderzoeksomgeving.

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur (FEA) biedt de meeste van de masterprogramma's in Engineering in het Engels. Dit onderstreept de internationale ambitie van de faculteit, evenals het belang van internationaal onderwijs en meertalige vaardigheden voor studenten.

120638_icons8-list-100.png

Cursus structuur

Tijdens het masterprogramma kan elke student ervoor kiezen om zijn of haar bereik te verdiepen of te verbreden door een gepersonaliseerd programma samen te stellen op basis van een breed scala aan keuzevakken of door een (verbredende) Minor in het programma op te nemen.120619_Picture_students.png

120637_icons8-name-tag-100.png

Carrière perspectieven

De Master of Science in Electrical Engineering richt zich specifiek op onderzoek en ontwikkeling, maar ook op creatie en ontwerp op het gebied van elektronica, informatie- en communicatietechnologie (ICT).

Veel bedrijven accepteren alleen elektrotechnici voor de ontwikkeling van de slimme systemen die ze produceren en zijn daarom constant op zoek naar onze hoog opgeleide studenten. Elektrotechnici zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van gegevens-, beeld- en spraakverwerkingssystemen, meet- en sensortechnologie, robotontwerp en de toekomstige ICT-infrastructuur, waaronder bedrade, draadloze, satelliet- en voertuigcommunicatiesystemen.

Onze afgestudeerden gedijen in grote multinationale elektronica-, ICT- en telecommunicatiebedrijven, evenals een breed scala van kleine en middelgrote ondernemingen die actief zijn op het gebied van technologie of consultancy. Hun diploma wordt zeer gewaardeerd voor de brede reikwijdte van het programma en de sterke binding met state-of-the-art onderzoek. De gebalanceerde mix tussen hardware en embedded software stelt nieuwe afgestudeerden in staat om een sleutelrol te spelen in de ontwikkeling van hardware voor slimme apparaten, het internet van de toekomst en het internet-of-things en invloed te hebben op zeer belangrijke evoluties in de samenleving, zoals groene elektronica , slimme gezondheidszorg en ambient assisted living.

120644_icons8-inspection-100.png

Toelating (voor internationale studenten)

Studenten die zich willen inschrijven voor de Master of Science in Electrical Engineering kunnen deelnemen aan het programma zonder enige vereiste als ze het volgende diploma hebben: een academisch diploma van Bachelor (of Master) van Science in Engineering (universitair niveau, minimaal drie jaar), met het hoofdvak Elektrotechniek of een equivalent daarvan. Toelating kan alleen worden verleend na een individuele aanvraagprocedure. De opleidingscommissie beslist of zij de aanvraag wel of niet accepteert. De opleidingscommissie kan besluiten dat studenten een voorbereidend opleidingsonderdeel of een individueel masterprogramma moeten volgen, bijvoorbeeld voor studenten met een ander diploma van bachelor of master.

Waarom kiezen voor UGent?

120623_icons8-classroom-1001.png

Onderwijs door onderzoekers van wereldklasse
Het onderwijs wordt gegeven door professoren die niet alleen uitblinken in onderwijs, maar ook uitblinken in onderzoek op Europese en zelfs wereldwijde schaal. Een behoorlijk aantal professoren heeft een prestigieuze European Research Council Grant ontvangen.

120622_icons8-guarantee-100.png

accreditatie
Al onze masterprogramma's, cursussen en leerplannen werden gecontroleerd door CTI (Commission des Titres d'Ingénieur), als onderdeel van de EUR-ACE® kwaliteitscontrole uitgevoerd door ENAEE (Europees netwerk voor accreditatie van technisch onderwijs).

120621_icons8-student-male-100.png

Sterke hoofdstukken van studenten
De hoofdstukken van studenten zorgen ervoor dat je je welkom voelt in onze community, ze organiseren ook cursussen, games, sportactiviteiten en veel feesten. velen van hen hebben een buddy-programma.

120624_icons8-city-100.png

Levendig stadsleven
Geniet van de stad Gent, een studentenstad met veel recreatiemogelijkheden, bioscopen, musea, tentoonstellingen, bars

120618_Picture_Ghent.png

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Engineering and Architecture is one of the largest faculties of Ghent University. It combines state-of-the-art research with a top-notch education in all significant engineering and arc ... Lees meer

The Faculty of Engineering and Architecture is one of the largest faculties of Ghent University. It combines state-of-the-art research with a top-notch education in all significant engineering and architecture fields. The faculty strongly focusses on international relations. It offers a wide array of master's programs taught in English and is active in all major exchange programs. Through research collaboration and educational links with top European institutions, the faculty strives to further enhance its international perspective. Lees Minder