Master of Science in Disease Ecology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ziekten spelen een fundamentele rol in het leven van alle organismen, van het individuele niveau tot het ecosysteemniveau. Het begrijpen van de drijvende krachten achter de ziektedynamiek en de ingewikkelde interacties tussen gastheren en parasieten steunen op een multidisciplinaire aanpak die moleculaire biologie, ecologie en geneeskunde combineert.

De Master of Science in Disease ecology bouwt voort op de kennis van de student over ecologie, evolutie en moleculaire biologie om de rol van ziekten bij dieren in het wild, huisdieren en mensen te onderzoeken en te waarderen. Tijdens het eerste jaar maken studenten kennis met multidisciplinaire aspecten van de ziekte-ecologie, variërend van diergeneeskunde en menselijke geneeskunde tot moleculaire biologie en ecologie, inclusief actuele onderzoeksthema's in het vakgebied. Studenten maken ook kennis met hoe individuen, populaties en soorten worden beïnvloed door en omgaan met ziekten in een tijdelijk en ruimtelijk beïnvloed milieu, inclusief hoe klimaatverandering en menselijke activiteiten de verspreiding en opkomst van ziekten stimuleren.

Het programma stelt studenten in staat om inzicht te verwerven in theorieën en praktische kwesties, en kritische denkvaardigheden die de basis vormen waarop het wetenschappelijke proces berust. Studenten krijgen kansen om hun vermogen om onderzoek te consumeren, te begrijpen, te evalueren en te communiceren, te verbeteren. Dit helpt studenten zich voor te bereiden op doctoraatsopleiding en toekomstige wetenschappelijke carrière. Kennis en begrip van onderwerpen die in het programma worden behandeld, is ook een sleutel tot het ontwikkelen en implementeren van succesvolle oplossingen voor problemen op toegepaste gebieden van de gezondheid van mens en dier, zoals bij beheer, planning en conservering.

Het tweede jaar is gericht op een onderzoeksproject met een geschreven proefschrift (30-60 credits voor hoger onderwijs) met een geschikte adviseur. De masterscriptie wordt uitgevoerd op gebieden die verband houden met onderzoeksinteresses in het Linnaeus University Centrum voor "Ecologie en Evolutie van Microbiële modelsystemen, EEMiS", inclusief practica die de mogelijkheid bieden om verworven kennis toe te passen. "

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies van de tweede cyclus en specifieke toelatingseisen:

  • 90 studiepunten voor hoger onderwijs Biologie / Ecologie / Microbiologie, inclusief een onafhankelijk project / studieproject met een waarde van minimaal 15 credits voor hoger onderwijs of een equivalent daarvan.
  • Engels B / 6 of gelijkwaardig

selecties

Alternatieve selectie: de selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is gebaseerd op academische excellentie en individuele beoordeling.

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Carrière

Het programma is ontworpen om professionals die geïnteresseerd zijn in ziekte-ecologie en aanverwante disciplines voor te bereiden op toekomstige carrières als onderzoekers, opvoeders, besluitvormers en consultants.

Mate

Master of Science (120 credits) met een specialisatie in Disease Ecology.

Het hoofdvak van studie: biologie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder