Master of Science in Corporate Governance - boekhouding en financiën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Beursgenoteerde ondernemingen worden bestuurd door onder meer boekhouding, audit, regulering en druk van de kapitaalmarkt. In dit programma bestudeer je hoe.

Dit eenjarige masterprogramma biedt geavanceerde studies van de mechanismen, instellingen en processen waardoor beursgenoteerde ondernemingen worden bestuurd, vaak aangeduid als corporate governance. In het programma bestudeer je hoe verschillende delen van het corporate governance-systeem werken, evenals de samenstelling en regulering van het systeem als geheel.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies op gevorderd niveau en specifieke toelatingseisen:

  • Bachelor of Science in de bedrijfskunde of economie met ten minste 90 studiepunten in het hoofdvak van de studie, bedrijfskunde of gelijkwaardig.
  • Binnen het hoofdvak van de studie moet een proefschrift / zelfstandig werk bestaande uit 15 studiepunten worden opgenomen.
  • Ten minste 15 credits in Statistics of gelijkwaardig Minstens 15 credits in de financiële administratie, of als alternatief ten minste 15 credits in de financiële economie, of het equivalent daarvan.
  • Engels B / 6 of gelijkwaardig.

selecties

Alternatieve selectie: de selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is deels gebaseerd op een doelverklaring en cv.

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Carrière

Het programma biedt een stabiel vertrekpunt voor studenten die op zoek zijn naar een carrière in de boekhouding, het bankwezen en / of financiën, of binnen het onderzoek op deze gebieden.

Mate

Master of Science (60 studiepunten) met een specialisatie in Corporate Governance (afstudeerrichting: bedrijfskunde)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder