Master of Science in Computer Vision

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Science in Computer Vision

Na voltooiing van de programma-eisen, zal de afgestudeerde in staat zijn om:

 1. Toon uitgebreide en zeer gespecialiseerde kennis van computer vision in overeenstemming met de onderliggende wiskundige en computationele principes.
 2. Voer een kritisch literatuuronderzoek uit en ontwikkel nieuwe ideeën door multidisciplinaire kennis te integreren.
 3. Gebruik geavanceerde probleemoplossende vaardigheden om oplossingen te analyseren, ontwerpen en uit te voeren voor de bestaande en nieuwe problemen in computer vision waarmee zowel de industrie als de academische wereld te maken hebben.
 4. Word zeer bekwaam in het initiëren, beheren en voltooien van veelzijdige computer vision-projecten, en in staat om concepten, complexe ideeën en conclusies zowel mondeling als in de vorm van technische rapporten duidelijk te communiceren.
 5. Functioneer onafhankelijk en in een team om computervisieproblemen aan te pakken onder complexe en onvoorspelbare real-world instellingen.
 6. Een fundamenteel begrip van computervisie op een geavanceerd niveau aantonen dat geschikt is om een Ph.D. diploma en bijdragen aan baanbrekend onderzoek op het gebied van computervisie om nieuwe kennis te produceren of verantwoordelijkheid te nemen om innovatieve en impactvolle computervisieprojecten in de industrie te leiden.
 7. Toon de juiste leerhouding tijdens cursussen en onderzoek waaruit duidelijk blijkt dat eigenaarschap, persoonlijke en technische groei en verantwoordelijkheid aanwezig zijn.
 8. Begrijp juridische, ethische, ecologische en sociaal-culturele gevolgen van computer vision-technologieën, en in staat zijn om geïnformeerde en eerlijke beslissingen te nemen over complexe praktische kwesties.

De minimale graadvereisten voor het Master of Science in Computer Vision-programma zijn 35 studiepunten, als volgt verdeeld:

 • Kerncursussen: 4 cursussen (15 kredieturen)
 • Keuzevakken: 2 cursussen (8 kredieturen)
 • Onderzoeksthesis: 1 cursus (12 kredieturen)

122036_structure-light-led-movement-158826.jpeg

Kern vakken

Master's in Computer Vision is voornamelijk een op onderzoek gebaseerde graad. Het doel van cursussen is om studenten uit te rusten met de juiste vaardigheden, zodat ze hun onderzoeksproject (scriptie) met succes kunnen voltooien. Studenten moeten COM701 als verplicht vak volgen. Ze kunnen drie kerncursussen selecteren uit een concentratiepool van zes in de onderstaande lijst:

Code Cursustitel Krediet uren
COM701 Onderzoekscommunicatie en -verspreiding 3
CV701 Mens en computer visie 4
CV702 Geometrie voor computer vision 4
CV703 Visuele objectherkenning en detectie 4
MTH701 Wiskundige grondslagen voor kunstmatige intelligentie 4
AI701 Kunstmatige intelligentie 4
AI702 Diep leren 4

Keuzevakken

Studenten kiezen minimaal twee keuzevakken, met een totaal van acht (of meer) credituren (CH) uit een lijst van beschikbare keuzevakken op basis van interesse, voorgestelde onderzoeksthesis en loopbaanperspectieven, in overleg met hun toezichtpanel. De keuzevakken die beschikbaar zijn voor de master Computer Vision staan in onderstaande tabel:

Code Cursustitel Krediet uren
MTH702 optimalisatie 4
CS701 Geavanceerde programmering 4
CS702 Gegevensstructuren en algoritmen 4
DS701 Datamining 4
DS702 Big Data-verwerking 4
ML701 Machine leren 4
ML702 Geavanceerd machinaal leren 4
ML703 Probabilistische en statistische inferentie 4
NLP701 Natuurlijke taalverwerking 4
NLP702 Geavanceerde natuurlijke taalverwerking 4
NLP703 Spraakverwerking 4
CV704 Geavanceerde computervisie 4
CV705 Geavanceerde 3D Computer Vision 4
CV706 Neurale netwerken voor objectherkenning en detectie 4
HC701 Medical Imaging: Physics and Analysis 4

Onderzoeksthese

Masterproefonderzoek stelt studenten bloot aan een onopgelost onderzoeksprobleem, waarbij ze nieuwe oplossingen moeten voorstellen en moeten bijdragen aan het geheel van kennis. Studenten volgen een onafhankelijk onderzoek, onder begeleiding van een toezichtpanel, voor een periode van 1 jaar.

Code Cursustitel Krediet uren
CV699 Masteronderzoeksthesis 12
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence (MBZUAI) in Abu Dhabi, is a graduate-level, research-based academic institution that offers specialized degree programs for local and intern ... Lees meer

The Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence (MBZUAI) in Abu Dhabi, is a graduate-level, research-based academic institution that offers specialized degree programs for local and international students in the field of Artificial Intelligence. The MBZUAI aims to support the advancement of scientific research, development, transfer, and use of Artificial Intelligence through the introduction of MSc and Ph.D. programs that allow students to fulfill their intellectual potential in a state-of-the-art environment. The goal of the MBZUAI is to achieve academic and research excellence at the local, regional and international level, helping its students succeed in their career and leverage their acquired knowledge to tackle some of the greatest challenges of our time. Lees Minder