Master of Science in Computer Vision

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Computervisie is een dynamisch studiegebied waarmee computers in realtime gegevens van digitale afbeeldingen of video's kunnen verzamelen, verwerken en analyseren. De snelle ontwikkeling van computervisie heeft een enorme impact gehad op technologieën zoals autonome voertuigen, industriële robotica, data-analyse, bewakingssystemen en meer. Naarmate de vraag naar wetenschappers en ingenieurs die op dit gebied zijn opgeleid groeit, zal de Master of Science in Computer Vision je voorbereiden om te bloeien in dit nieuwe tijdperk van technologie.

In dit programma bouwt u voort op uw basis in wiskunde en programmeren op hoog niveau en krijgt u de kans om uw eigen computervisie-technologieën te bouwen om echte problemen op te lossen. Tegen de tijd dat je het programma voltooit, ben je vloeiend in tools en technieken die meerdere toepassingen hebben in verschillende industrieën, zoals productie, geneeskunde, big data en beveiliging, om er maar een paar te noemen.

Als je enthousiast bent om deel uit te maken van snel groeiende onderzoeksinspanningen en vorderingen in computervisie, dan is het MS in Computer Vision-programma iets voor jou.

Wie moet deze opleiding volgen?

Dit programma is gericht op afgestudeerden met een bachelordiploma in computerwetenschappen of een gerelateerd vakgebied. Het is bedoeld om de kenniskloof te overbruggen tussen basisfundamenten in machine learning en industriestandaard toepassingen van computervisie door uw begrip van wiskunde en computerwetenschappelijke principes verder te vergroten. Daarnaast leer je je eigen computer vision software te ontwerpen en ontwikkelen.

Als student in dit programma zul je:

 • Word een bekwame Computer Vision Engineer

  Duik diep in de belangrijkste programmeertalen terwijl je cursussen in datastructuren, kunstmatige intelligentie, neurale netwerken en meer aanpakt.

 • Implementeer Computer Vision-projecten vanaf de basis

  Pas computer vision-algoritmen en -technieken toe om werkende prototypes te implementeren om relevante brancheproblemen op te lossen.

 • Ervaring opdoen in een Collaborative Lab-omgeving

  Werk samen met gelijkgestemde individuen en branchepartners om de uitdagingen van computervisieonderzoek aan te pakken.

Academische routekaart

Als student MS in Computer Vision besteed je tijd aan cursussen in wiskunde en informatica om diepgaande, fundamentele kennis op te doen in computervisie. Het sluitstukproject aan het einde van het programma geeft je de kans om je professionele carrière te bevorderen door praktische ervaring en praktische toepassingen van je studie, terwijl je bouwt naar een volledig, werkend prototype van je project.

De MS in Computer Vision-opleiding vereist voltooiing van ten minste 31 studiepunten met een cumulatieve GPA van 3.0 of beter. Dit voltijdse programma omvat doorgaans een jaar met drie trimesters van elk 15 weken.

Toelatingsvoorwaarden

Om het MS in Computer Vision-programma aan te vragen, moet je een bachelordiploma hebben behaald, idealiter in de informatica of een nauw verwant veld zoals techniek, IT of toegepaste wiskunde.

Bewijs van bekwaamheid in de Engelse taal

Dit is nodig als Engels niet de eerste taal van de aanvrager is. Van deze vereiste kan worden afgezien als de aanvrager het bewijs heeft dat hij ten minste vier jaar van zijn meest recente opleiding heeft voltooid aan een instelling waarin Engels de primaire instructietaal is.

Niet-moedertaalsprekers van het Engels moeten op een van de volgende manieren een bewijs van Engelse taalvaardigheid leveren:

 • Een minimale test van Engels als vreemde taal (TOEFL) score van 550 (papieren examen), 213 (computer examen) of 80 (iBT - internetgebaseerde test). TOEFL-code: 1493

 • Een minimale International English Language Testing System (IELTS) -score van 6.5 of hoger. (www.ielts.org)

 • Een minimale Cambridge English: Advanced-score (ook bekend als een Certificate in Advanced English of CAE) van C1 of hoger.

 • Afronding van vier jaar middelbare school of secundair onderwijs aan een Engelssprekende school of een internationale school waar de voertaal Engels is.

 • Afronding van een bachelordiploma aan een Engelssprekende instelling.

Behandelde onderwerpen

Studenten in het MS in Computer Vision-programma zullen een uitgebreid begrip krijgen van computervisie en machine learning. Na succesvolle afronding van het programma verwerft en / of verbetert u het volgende:

 • Diepgaande kennis in de wiskunde van lineaire algebra tot vectorrekening die je zal helpen om bestaande computer vision-algoritmen uit te breiden of te ontwikkelen.
 • Praktische kennis in beeld- en videoanalyse om slimme systemen te implementeren.
 • Academische onderzoeksvaardigheden in computervisie en machine learning.

Loopbaanvooruitzichten

MS in Computer Vision-afgestudeerden kunnen geavanceerde carrièrekeuzes en vacatures nastreven in bestaande en opkomende gebieden zoals cyberfysische systemen, analyse van sociale media, industrie 4.0 en medische beeldvorming, waar vaardigheden in computervisie veel gevraagd zijn.

Potentiële carrières

Computer Vision Engineer

Een computer vision engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van geavanceerde computer vision-algoritmen voor beeld- en videoverwerking.

Programmeur voor kunstmatige intelligentie

Een programmeur voor kunstmatige intelligentie is verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van AI-modellen en -software die mogelijk computervisie-toepassingen hebben, zoals robotvisie.

Data Scientist (beeld- en videogegevens)

Een datawetenschapper is verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van data-analyse met afbeeldingen en video's.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

As the world’s first college to offer a bachelor’s degree program dedicated to game development, DigiPen Institute of Technology has long been the top choice for students pursuing a career in the digi ... Lees meer

As the world’s first college to offer a bachelor’s degree program dedicated to game development, DigiPen Institute of Technology has long been the top choice for students pursuing a career in the digital interactive media industries. Lees Minder