Master of Science in Computer Science (MSc) - Software Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

EPITA's Master of Science in Computer Science - Software Engineering-programma omvat 18 maanden en wordt 100% in het Engels gegeven in Parijs. Geaccrediteerd door de CGD (Conférence des Grandes Ecoles), het programma bestaat uit 3 semesters 'on-campus lessen en 1 semester stage . Om hun diploma te behalen, moeten studenten 120 ECTS (European Credits Transfer Systems) en een B1-niveau Frans behalen.

143080_Ad_MSc-SE_200402_FB.jpg

Programmadoelen

Het doel van de Master of Science in Software Engineering-programma is om " Digital Leaders " te koesteren die in staat zijn om te innoveren , nieuwe inhoud voor te stellen , nieuwe functionaliteiten en diensten te creëren , door middel van open source-technologieën, of die van de grote software-uitgevers.

Afgestudeerden van dit programma zullen in staat zijn om te integreren in alle economische sectoren als architect van nieuwe diensten en innovatief sitebeheer. Ze zullen worden uitgerust met technologische strengheid in combinatie met het vermogen om naar anderen te luisteren en zo de menselijke factoren in nieuwe gebruikssituaties te beheersen.

Programmastructuur

133099_MScCSSE.png

Stage

Het laatste semester is een verplichte stage van 6 maanden, het sluitstuk van het programma. Studenten doen technische bedrijfservaring op door te werken in een echte omgeving die zich voorbereidt op de arbeidsmarkt. Ze krijgen tijdens hun stage tussen de € 1.200 en € 1.500 per maand betaald.

Carrière

 • Opstartcreatie
 • Ontwikkelaar
 • Software ontwikkelaar
 • Technisch manager
 • Database Administrator

Het jaarlijkse gemiddelde brutosalaris van de afgestudeerden van het programma is € 40.000.

Getuigenis

Stefano ACOSTA - Ecuador - Klasse van 2018

"Om een nieuwe internationale ervaring op te doen, mijn kennis over software engineering te verdiepen en een nieuwe taal te leren op de plaats waar deze wordt gesproken; dat heeft mij ertoe aangezet om me te specialiseren bij Epita.

Omdat ik nieuw was in de taal, bracht het programma me op een professioneel niveau in het Frans en gaf het me de nodige IT-tooling om elk groot project aan te kunnen en het volledige beeld te krijgen van een geïndustrialiseerd softwareproduct.

Omdat leraren die met echte dagelijkse problemen te maken hebben bij hun taken, het programma past bij de moderne behoeften, voelde ik dat het meer verbonden was met de echte wereld dan een klassiek programma met alleen theorie. "

Admissions

Dit programma staat open voor kandidaten met een 4-jarige bachelordiploma (of hoger) of een 3-jarige bachelordiploma met aanzienlijke werkervaring in informatica, computertechnologie, elektrotechniek of aanverwante gebieden. Kandidaten moeten ook beschikken over een sterk analytisch vermogen en probleemoplossend vermogen.

Het toelatingsproces is volledig geautomatiseerd. Kandidaten moeten hun sollicitatie indienen en de volgende documenten, vertaald in het Engels of Frans in digitaal formaat, uploaden naar ons online sollicitatieplatform .

 • Hervat
 • Paspoort
 • Officiële transcripties van universiteiten
 • Gecertificeerd exemplaar van het bachelordiploma
 • Gecertificeerd exemplaar van het middelbare schoolcertificaat
 • 2 aanbevelingsbrieven
 • TOEFL 80, TOEIC 800, IELTS 6.0
 • Verklaring van doel

De applicatie zal drie fasen ondergaan:

 1. Bevestiging van uw kandidatuur
 2. Online interview
 3. Toelatingsresultaten

Kandidaten worden tijdens elke fase van het proces per e-mail geïnformeerd over de status van hun aanvraag.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Born in 1984, EPITA (from the French Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées : School of Computer Science & Advanced Techniques) has been steadily gaining a reputation of excellence a ... Lees meer

Born in 1984, EPITA (from the French Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées : School of Computer Science & Advanced Techniques) has been steadily gaining a reputation of excellence among multinational companies, which often recruit our students before the end of their studies. At EPITA, computing and information technologies are considered fundamental subjects and are always placed in the context of students' future managerial role and within the perspective of their position of responsibility. Scientific studies complement this training to broaden and complete the scientific culture vital to the future engineer. Lees Minder