Master of Science in Computer Science (MSc) - Software Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

EPITA's Master of Science in Computer Science - Software Engineering-programma omvat 18 maanden en wordt 100% in het Engels gegeven in Parijs. Geaccrediteerd door de CGD (Conférence des Grandes Ecoles), het programma bestaat uit 3 semesters 'on-campus lessen en 1 semester stage . Om hun diploma te behalen, moeten studenten 120 ECTS (European Credits Transfer Systems) en een B1-niveau Frans behalen.

Programmadoelen

Het doel van de Master of Science in Software Engineering-programma is om " digitale leiders " te voeden die in staat zijn om te innoveren , nieuwe inhoud voor te stellen , nieuwe functionaliteiten en diensten te creëren , via open source-technologieën of die van de grote software-uitgevers.

Afgestudeerden van dit programma zullen in staat zijn om te integreren in alle economische sectoren als architect van nieuwe diensten en innovatief sitebeheer. Ze zullen worden uitgerust met technologische nauwkeurigheid, gekoppeld aan het vermogen om naar anderen te luisteren en zo de menselijke factoren in nieuwe gebruikssituaties te beheersen.

Programmastructuur

133099_MScCSSE.png

Stage

Het laatste semester is een verplichte stage van 6 maanden, wat de sluitsteen is van het programma. Studenten doen technische bedrijfservaring op door te werken in een echte omgeving, die zich voorbereidt op de arbeidsmarkt. Ze krijgen tijdens hun stage tussen de € 1.200 en € 1.500, - per maand uitbetaald.

Carrière

 • Opstartcreatie
 • Ontwikkelaar
 • Software ontwikkelaar
 • Technisch manager
 • Database Administrator

Het jaarlijkse gemiddelde brutosalaris van de afgestudeerden van het programma is € 40.000.

Getuigenis

Stefano ACOSTA - Ecuador - Klasse van 2018

"Om een nieuwe internationale ervaring op te doen, mijn kennis over software engineering te verdiepen en een nieuwe taal te leren op de plek waar het wordt gesproken; dat is wat mij ertoe dreef om voor een specialisatie bij Epita te gaan.

Omdat het programma nieuw voor de taal was, kreeg ik een professioneel niveau in het Frans en kreeg ik de nodige IT-tooling voor elk groot project, waarbij ik het volledige beeld kreeg van een geïndustrialiseerd softwareproduct.

Omdat leraren met hun dagelijkse problemen te maken hebben waardoor hun programma het programma aan de moderne behoeften aanpast, had ik het gevoel dat het meer verbonden was met de echte wereld dan met een klassiek theorie-alleen programma. "

Admissions

Dit programma staat open voor kandidaten met een 4-jarige bachelordiploma (of hoger) of een 3-jarige bachelordiploma met aanzienlijke werkervaring op het gebied van informatica, computertechniek, elektrotechniek of aanverwante gebieden. Kandidaten moeten ook sterke analytische en probleemoplossende capaciteiten hebben.

Het toelatingsproces is volledig geautomatiseerd. Kandidaten moeten hun aanvraag indienen en de volgende documenten die in het Engels of Frans zijn vertaald in digitaal formaat uploaden naar ons online aanvraagplatform.

 • Hervat
 • Paspoort
 • Officiële transcripties van universiteiten
 • Gecertificeerd exemplaar van het bachelordiploma
 • Gecertificeerd exemplaar van het middelbare schoolcertificaat
 • 2 aanbevelingsbrieven
 • TOEFL 80, TOEIC 800, IELTS 6.0
 • Verklaring van doel

De applicatie zal drie fasen ondergaan:

 1. Bevestiging van uw kandidatuur
 2. Online interview
 3. Toelatingsresultaten

Kandidaten worden tijdens elke fase van het proces per e-mail geïnformeerd over de status van hun aanvraag.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Born in 1984, EPITA (from the French Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées : School of Computer Science & Advanced Techniques) has been steadily gaining a reputation of excellence a ... Lees meer

Born in 1984, EPITA (from the French Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées : School of Computer Science & Advanced Techniques) has been steadily gaining a reputation of excellence among multinational companies, which often recruit our students before the end of their studies. At EPITA, computing and information technologies are considered fundamental subjects and are always placed in the context of students' future managerial role and within the perspective of their position of responsibility. Scientific studies complement this training to broaden and complete the scientific culture vital to the future engineer. Lees Minder