Master of Science in Computer Science (MSc) - Computerbeveiliging

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

EPITA's Master of Science in Computer Science - Computer Security-programma omvat 18 maanden en wordt 100% in het Engels gegeven in Parijs . Geaccrediteerd door de CGE (Conférence des Grandes Ecoles) , het programma bestaat uit 3 semester lessen op de campus en 1 semester stage . Om hun diploma te behalen, moeten studenten 120 ECTS (European Credits Transfer Systems) en een B1-niveau Frans behalen.

143077_Ad_MSc-CS_200402_FB.jpg

Programmadoelen

Het doel van het programma is om studenten in staat te stellen cyberveiligheidsproblemen onder de knie te krijgen en om te gaan met cyberdreigingen . Het curriculum combineert het leersysteem (ontwerp tot administratie) , netwerken (bestaande en nieuwe generaties) en cyberveiligheid (organisatie en technisch) .

Afgestudeerden van dit programma zullen de vaardigheden bezitten die cruciaal zijn om een beveiligingsmanager voor informatiesystemen te worden . Ze zullen ook in staat zijn om bedrijfsrisico's en governance te begrijpen en om voortgangsgebieden te identificeren.

Programmastructuur

133007_MScCSCS.png

Stage

Het laatste semester is een verplichte stage van 6 maanden, het sluitstuk van het programma. Studenten doen technische bedrijfservaring op door te werken in een echte omgeving die zich voorbereidt op de arbeidsmarkt. Ze krijgen tijdens hun stage tussen de € 1.200 en € 1.500 per maand betaald.

Careers

 • Beveiligingsfunctionaris voor informatiesystemen
 • Inbraak testen
 • Beveiligingsadviseur
 • Digital Forensics & Operations Manager
 • Integrator, architect van cyberbeveiligingsoplossingen
 • Systeem administrator

Het jaarlijkse gemiddelde brutosalaris van de afgestudeerden van het programma is € 40.000.

Getuigenis

Jad KARAKI - Libanon - Klasse van 2018

"In het tijdperk van cybervertrouwen is robuuste cyberbeveiliging belangrijker dan ooit en instellingen staan voor de cruciale taak om de nieuwste technologieën en oplossingen te gebruiken om kritieke activa te beschermen.

Na het afronden van mijn Masters Security bij EPITA, trad ik in februari 2018 in dienst bij Avanade als stagiair in de divisie Security, ondertekende vervolgens mijn fulltime contract in augustus 2018 en werkte sindsdien als Cloud & Security Consultant.

Wat ik het leukst vind aan dit veld zijn de vele subvelden die het biedt. Tot dusver heb ik de kans gehad om aan verschillende beveiligingsmissies en projecten te werken, zoals penetratietesten, Microsoft Azure Cloud Security, identiteit en toegangsbeheer en DevSecOps. Cybersecurity-professionals vinden het leuk om complexe problemen op te lossen en verwachten dat niets zal zijn zoals het voor het eerst lijkt. "

Admissions

Dit programma staat open voor kandidaten met een 4-jarige bachelordiploma (of hoger) of een 3-jarige bachelordiploma met aanzienlijke werkervaring in informatica, computertechnologie, elektrotechniek of aanverwante gebieden. Kandidaten moeten ook beschikken over een sterk analytisch vermogen en probleemoplossend vermogen.

Het toelatingsproces is volledig geautomatiseerd. Kandidaten moeten hun sollicitatie indienen en de volgende documenten, vertaald in het Engels of Frans in digitaal formaat, uploaden naar ons online sollicitatieplatform .

 • Hervat
 • Paspoort
 • Officiële transcripties van universiteiten
 • Gecertificeerd exemplaar van het bachelordiploma
 • Gecertificeerd exemplaar van het middelbare schoolcertificaat
 • 2 aanbevelingsbrieven
 • TOEFL 80, TOEIC 800, IELTS 6.0
 • Verklaring van doel

De applicatie zal drie fasen ondergaan:

 1. Bevestiging van uw kandidatuur
 2. Online interview
 3. Toelatingsresultaten

Kandidaten worden tijdens elke fase van het proces per e-mail geïnformeerd over de status van hun aanvraag.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Born in 1984, EPITA (from the French Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées : School of Computer Science & Advanced Techniques) has been steadily gaining a reputation of excellence a ... Lees meer

Born in 1984, EPITA (from the French Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées : School of Computer Science & Advanced Techniques) has been steadily gaining a reputation of excellence among multinational companies, which often recruit our students before the end of their studies. At EPITA, computing and information technologies are considered fundamental subjects and are always placed in the context of students' future managerial role and within the perspective of their position of responsibility. Scientific studies complement this training to broaden and complete the scientific culture vital to the future engineer. Lees Minder