Master of Science in Computational Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master of Science-graad in Computational Science (MCS) aan de Università della Svizzera Italiana ( USI ) biedt studenten de mogelijkheid om een diepgaand begrip en vaardigheden te verwerven in computationele wetenschap, numerieke simulatie, toegepaste wiskunde, statistiek en data science . Het biedt een innovatieve combinatie van methodologische en toegepaste competenties in zowel computationele als datawetenschap, die studenten de kennis en vaardigheden geven die nodig zijn om in de voorhoede van wetenschap en industrie te opereren.

Computational Science is niet te verwarren met Computer Science, die zich bezighoudt met de wetenschap en engineering van computers. Computational Science vertegenwoordigt een bredere benadering van interdisciplinaire problemen en projecten, met behulp van computersimulaties in modelgebaseerde benaderingen die de interactie tussen theorie en experiment vertegenwoordigen.

Toegekende graad

Na de succesvolle afronding van het programma ontvangen studenten een Master of Science in Computational Science.

Structuur en inhoud

Het Master in Computational Science (MCS) -programma is een opwindende nieuwe benadering voor het begrijpen van complexe systemen in een breed scala van kennisgebieden, waaronder de natuur- en fysische wetenschappen, de sociale wetenschappen, de levenswetenschappen, managementwetenschappen en medische wetenschappen. Door computersimulatie, wiskundige modellering, numerieke analyse en gegevensanalyse te integreren, maken recente ontwikkelingen in de computerwetenschap mogelijk wat slechts enkele jaren geleden ondenkbaar was. Problemen die ontoegankelijk zijn voor traditionele experimentele en empirische methoden kunnen nu worden aangepakt dankzij nieuwe technieken in algoritmische modellering en de toenemende snelheid van moderne supercomputers.

Het MCS-programma combineert cursussen uit informatica, wiskunde, statistiek en gegevensanalyse om toepassingsgerichte competenties op te bouwen in simulatiewetenschap en gegevenswetenschap. Studenten die zijn ingeschreven voor het MCS-programma verwerven waardevolle en veelgevraagde analytische vaardigheden door directe betrokkenheid bij modelprojecten die een breed scala aan reële problemen aanpakken die vele interdisciplinaire toepassingen omvatten.

Het programma laat studenten kennis maken met de mix van innovatief wetenschappelijk onderzoek en real-world toepassingen van de universiteit, waardoor het een uitstekende basis vormt voor een carrière in de industrie en de wetenschap. Studenten kunnen nadruk leggen op numerieke software, wiskundige modellering, deterministische en probabilistische theorie, computersimulatie of data science. Onze afgestudeerden staan klaar om professionele carrières na te streven in onderzoek, engineering, wetenschappelijke informatica, data science, data- en bedrijfsanalyse, computationele geneeskunde en informatiesystemen.

Voor de masterproef kunnen studenten deelnemen aan lopende onderzoeksprojecten op het ICS, de IDIDS of de faculteit Informatica. Onderwerpen zijn onder meer Numerieke analyse, high-performance computing, Geo-Science, Computational Engineering, Optimization, Computational (Bio-) Mechanics and Fluid-Mechanics, Computational Medicine, Drug-Design, Computational Finance of Shape Analysis. Geïnteresseerde studenten krijgen ook de mogelijkheid om deel te nemen aan lopende onderzoeksprojecten. Keuzevakken en de masterproef stellen studenten in staat om hun leerervaring aan te passen aan hun individuele interesses en professionele doelstellingen en tegelijkertijd innovatieve kenniscombinaties te creëren in meerdere disciplines.

Carriere vooruitzichten

Carrièremogelijkheden voor computationele wetenschappers breiden voortdurend uit en veranderen. De toekomst is veelbelovend voor afgestudeerden met diepgaande kennis van en inzicht in wiskundige modellen en computersystemen. De geavanceerde technische en probleemoplossende vaardigheden die door onze afgestudeerden zijn ontwikkeld, worden zeer gewaardeerd door werkgevers. Bovendien biedt succesvolle voltooiing van de MCS ook preferentiële toegang tot de Ph.D. in Computational Science aangeboden aan de Università della Svizzera Italiana.

Het MCS-programma wordt beheerd door het Institute of Computational Science (ICS, Faculteit Informatica), een centraal knooppunt in een netwerk van geavanceerde onderzoeksinstellingen. Naast sterke internationale verbindingen omvat dit netwerk ook andere Zwitserse universiteiten zoals ETH, EPFL, Uni Basel, Uni Bern en Uni Lausanne. In Ticino omvatten andere knooppunten van dit netwerk het Dalle Molle Institute for Artificial Intelligence (IDSIA) dat zich richt op machine learning, intelligente beslissingsondersteunende systemen en bio-geïnspireerde systemen; het Interdisciplinary Institute of Data Science (IDIDS) dat zich richt op complexe netwerkwetenschap, sociale wetenschappen en alle aspecten van het werken met gegevens vanaf het ophalen via besluitvorming; het Swiss National Supercomputing Center (CSCS), de thuisbasis van een van de snelste supercomputers ter wereld; de Cardiocentro Ticino, een ultramoderne universitaire kliniek, zeer gespecialiseerd in cardiologie; en Istituto Ricerche Solari Locarno (IRSOL), een onderzoeksinstituut in Locarno dat zich toelegt op zonnefysica. Dit netwerk met wereldwijd bereik biedt studenten toegang tot enkele van de meest actieve en opwindende carrièremogelijkheden die vandaag de dag beschikbaar zijn in de wereld van onderzoek en industrie.

In Computational Science en het opkomende veld van Data Science biedt USI :

 • Bevoegdheid
  Grootste en belangrijkste Instituut voor Computerwetenschappen in Zwitserland, onderzoek in bijna alle gerelateerde disciplines van simulatie en datawetenschappen.
 • Industriële samenwerkingen
  Industriële samenwerkingen met gevestigde nationale en internationale bedrijven.
 • Praktische ervaring
 • Onderzoeksprojecten van studenten in onderzoeksgroepen en bedrijven.
 • Directe en individuele ondersteuning
  Nationale en internationale zomerscholen, mentoring, kleine klassen, kleine zelfstudiegroepen, studentenadvies.
 • Interdisciplinaire vaardigheden
  Teamwork, presentatietechnieken, management en persoonlijkheidstraining, toegang tot universitaire cursussen over meerdere disciplines in andere faculteiten, loopbaandiensten.
 • Lugano als een veelzijdige studieplaats
  Veel mogelijkheden voor culturele, sportieve en recreatieve activiteiten.
 • Uitstekende carrièreperspectieven
  Vanwege een tekort aan bekwaam personeel op het gebied van informatietechnologie in simulatie en datawetenschappen.

Toelating

De MCS is een zeer selectief programma dat is ontworpen voor studenten met een sterke achtergrond in wiskunde, informatica en toegepaste statistiek. Aanvragers moeten houder zijn van een bachelordiploma op het gebied van informatica, wiskunde, natuurkunde, elektrotechniek, statistiek of aanverwante disciplines verleend door een erkende universiteit. Aanvragers met een bachelor's degree in de sociale wetenschappen met voldoende computationele en analytische training zullen ook worden overwogen.

Kandidaten met een bachelordiploma van een erkende Hogeschool kunnen worden toegelaten met 30-60 extra ECTS te verdienen tijdens of vóór het begin van het programma, met bachelorcursussen volgens een studieprogramma bepaald door de wetenschappelijk directeur. Opnames worden geval per geval behandeld.

Taal

Toelating tot Engelstalige masterprogramma's op USI -niveau vereist een goede beheersing van het Engelse idioom. Niet-Engelse moedertaalsprekers die een aanvraag indienen voor dergelijke programma's, of waarvan de vorige graad in een andere taal is behaald, moeten een internationaal erkend taalcertificaat overleggen dat gelijk is aan het B2-niveau, zoals gedefinieerd door het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor het leren van talen (ERK) of equivalent (bijv. TOEFL, IELTS, etc.).

Het B2-niveau op het ERK komt overeen met de volgende scores in internationaal erkende examens:

IELTS 5.5
TOEFL Computergebaseerd: 183
Internetgebaseerd: 65
Op papier gebaseerd: 513
Cambridge English FCE (First Certificate English)
TOEIC Luisteren en lezen: 785
Spreken: 150
Schrijven: 160

Studenten die zijn toegelaten onder de bovengenoemde voorwaarde (met uitzondering van de Master in Cognitieve Psychologie in Gezondheidscommunicatie) moeten binnen de maximale tijd die nodig is om het masterdiploma te behalen een C1-competentie in het Engels behalen.

Het niveau kan worden gecertificeerd door het volgen van een taalcursus aangeboden bij USI tijdens het najaar en het voorjaar semester, en door het afleggen van het eindexamen, of door het verstrekken van een internationaal erkend taalcertificaat *.

* Het C1-niveau op het ERK komt overeen met de volgende scores in internationaal erkende examens:

IELTS 7.0
TOEFL Internetgebaseerd: 100
Cambridge English CAE (Advanced Certificate), klasse C of hoger
BEC (Business English), klasse C of hoger
TOEIC Luisteren en lezen: 945
Spreken: 180
Schrijven: 180

Italiaans

Omdat Lugano zich in het Italiaans sprekende deel van Zwitserland bevindt, zijn studenten misschien geïnteresseerd in het leren van de basis in het Italiaans.

De Università della Svizzera Italiana biedt een gratis cursus Italiaans aan.

Applicatie procedure

Voor het indienen van uw aanvraag verwijzen wij u naar de aanwijzingen voor het invullen van het online formulier dat hier beschikbaar is: http://application.lu. USI .ch.

Papieren applicatie

Houd er rekening mee dat we online applicaties verkiezen.

Aanvragen kunnen ook worden ingediend met het aanvraagformulier en de vereiste papieren documenten (e-mail- of faxberichten worden afgewezen) op het volgende adres:

Università della Svizzera Italiana
Faculteit Informatica
Toelatingsbureau
Via G. Buffi 13
CH-6900 Lugano
Zwitserland

Vereiste documentatie

De volgende stukken documentatie moeten op papier worden verzonden:

 • Het ingevulde aanvraagformulier (u kunt het downloaden in pdf-formaat);
 • Fotokopie van diploma's uit het verleden (bachelor, licentiaat, vierjarige opleiding, looptijd);
 • Officieel transcript van resultaten van universitaire examens;
 • Gecertificeerde vertaling van diploma's geschreven in een andere taal dan Italiaans, Duits, Frans, Engels of Spaans;
 • Curriculum vitae (CV)
 • Persoonlijke motivatiebrief opgesteld door de kandidaat;
 • Officiële certificering van bekwaamheid in het Engels;
 • Fotokopie van een identiteitskaart of andere documenten;
 • Fotokopie van verblijfsvergunning voor vreemdelingen die al in Zwitserland zijn gevestigd.

Fotokopie van diploma's uit het verleden

Wanneer een kandidaat niet aan alle vereisten voor de bacheloropleiding, licentiaat of anderszins heeft voldaan, kan een kopie van het diploma in een later stadium worden verzonden, maar in elk geval uiterlijk aan het begin van de inschrijvingsperiode. Zo ja, vermeld dan de verwachte toekenningsdatum en voeg een officieel document toe dat is uitgegeven door de aanbestedende instelling en die deze voorwaarden bevestigt.

Motivatiebrief

Kandidaten moeten een brief opstellen (niet meer dan één pagina) waarin zij zichzelf introduceren en hun specifieke interesse en redenen toelichten om toegang tot een bepaalde masteropleiding te vragen.

Zonder registratie

Het Verdrag van Lissabon regelt de erkenning van universitaire graden tussen ondertekenende landen en vereenvoudigt het beheer van toelatingsprocedures aanzienlijk. Om deze reden worden kandidaten wier eerdere studies zijn afgerond in landen buiten dit Verdrag (zie onderstaande lijst) uitgenodigd om een aanvraagtarief van SFr te betalen. 100 goed voor de hogere administratieve kosten van het verwerken van complexere bestanden. Als de kandidaat wordt toegelaten, wordt het collegegeld in mindering gebracht op het bedrag van het collegegeld voor het eerste semester. De administratiekosten worden niet terugbetaald in andere gevallen: als er geen toegang wordt verleend of als de kandidaat besluit zich terug te trekken of zich niet aanmeldt.

Deadline voor aanmelding

 • Aanvragen worden aanvaard vanaf half november .
 • De deadline voor aanmelding is 31 augustus .
 • De deadline voor aanmelding voor kandidaten die een visum nodig hebben, is 31 mei .
 • Late aanvragen worden alleen in overweging genomen in het geval van beschikbare plaatsen.

vergoedingen

Het collegegeld voor de masteropleidingen bedraagt CHF 4.000 per semester. Aanvragers wier officiële verblijfplaats in Zwitserland of Liechtenstein was op het moment van het eindexamen op de middelbare school (Maturità), betalen een verlaagd semestergeld van CHF 2.000.

Collegegeld is betaalbaar aan het begin van elke termijn, uiterlijk op de factuur; betaling van een vergoeding is een essentiële voorwaarde voor het inschrijven of verlengen van je inschrijving.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and intera ... Lees meer

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and interactive approach, leaving room for practical application. The quality of the study curricula is complemented by USI small size, by its cosmopolitan environment and its informal and dynamic culture. These elements make USI a hub of opportunity open to the world, where students can engage in direct dialogue with their professors and define their educational path, discover unexpected horizons, and embrace international careers. Lees Minder
Lugano , Mendrisio + 1 Meer Minder