Master of Science in Composites - Focus Aviation

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Jouw voordelen

 • Studieprogramma uniek in heel Europa
 • Best mogelijke carrièremogelijkheden in de vliegtuigbouw, automotive engineering, machinebouw, de bouw van windturbines en vele andere industrieën
 • Studieprogramma voor professionele ontwikkeling in blok- en weekendcursussen
 • Actuele inhoud door professoren met praktische ervaring
 • Samenwerkingspartners zoals Airbus, DLR en Fraunhofer Institute in de onmiddellijke omgeving van de campus
 • Geselecteerde managementinhoud in de opleiding
 • Individuele begeleiding in kleine leergroepen

M.Sc. in composieten - met focus op luchtvaart

De master's degree in composieten is bedoeld voor ingenieurs en afgestudeerden van wiskunde en natuurwetenschappen met professionele ervaring, die een kwalificatie op het gebied van composieten willen behalen via de professionele ontwikkelingsroute. De bijzondere focus van het studieprogramma ligt op zowel met koolstofvezel versterkte kunststoffen (CFRP, in de volksmond bekend als "koolstof") en met glasvezel versterkte kunststoffen (GFRP). De cursus is gestructureerd als een totaal van vier blokeenheden, elk met een duur van 17 dagen, en een weekendcursus.

Je kunt het studieprogramma voltooien in het Duits of in het Engels. Een masterkwalificatie opent de best mogelijke carrièremogelijkheden, waarbij alleen de CFRP-tak van de economie naar verwachting met 10 procent per jaar zal groeien. De grote vraag naar specialisten in composieten zal daarom in de toekomst zeker blijven toenemen.

NIEUW! Full-time Triple Award-optie

De MSc in Composites wordt nu aangeboden in het kader van een full-time, triple-award-programma . Na succesvolle afronding krijgen studenten een volledig geaccrediteerd en door de staat erkend Master of Science diploma in composieten, een managementcertificaat en een Duits taalcertificaat.

Dit programma van drie semesters (18 maanden) is ontwikkeld met internationale ingenieursstudenten in gedachten die expertise willen opdoen op het gebied van composieten en die affiniteit hebben met Duitsland. Het fulltime karakter en de opname van managementcursussen en Duitse taaltrainingen zijn bedoeld om het voor kandidaten gemakkelijker te maken om een studentenvisum te verkrijgen en om hun kansen op werkervaring in Duitsland te vergroten. Het hart van het MSc-programma bestaat uit vier 16-daagse blokken van lezingen en workshop / lab-sessies, waartussen studenten intensieve cursussen Duits en Management volgen. Het laatste semester staat in het teken van de masterproef.

stuk

Specialisatie in professionele ontwikkeling op het gebied van sleuteltechnologie van CFRP

De universiteit biedt het professionele ontwikkelingsprogramma, leidend tot een Master of Science (M.Sc.), in "Verbundwerkstoffe / Composites" aan PFH Hansecampus Stade. Het is geaccrediteerd door het Accreditation Agency ASIIN en door de staat erkend. De opleiding heeft een looptijd van drie semesters, is in totaal 60 ECTS waard en bevat zeven modules die inhoudelijk zijn gecoördineerd.

In het eerste en tweede semester van de opleiding die in het Duits wordt gegeven, volg je een blok van twee weken en een blok van één week, evenals cursussen van vijf weken. In de studievariant die in het Engels wordt gegeven, voltooi je in totaal vier blokeenheden, elk met een duur van 17 dagen, en een weekendcursus . Daarnaast begeleiden blended learning aspecten het studieprogramma. Het derde semester in beide studievarianten is gereserveerd voor de masterproef en mondelinge verdediging. Deze splitsing zorgt ervoor dat je een studieprogramma en gelijktijdige professionele activiteit optimaal kunt coördineren.

116304_PFH2.jpg

Studie inhoud

De eerste twee semesters worden besteed aan een theoretische consolidatie van de inhoud van de technische wetenschappen, met name gericht op het conceptuele en structurele ontwerp van vezelcomposieten, gedeeltelijk / volledig geautomatiseerde productieprocessen en procesoptimalisatie. Je krijgt ook uitgebreide kennis over het ontwerpen van multifunctionele composieten en het implementeren van intelligente vezelcomposietstructuren. Bedrijfsadministratie-inhoud, zoals Interne boekhouding

Carriere vooruitzichten

De Master of Science in Verbundwerkstoffe / Composites geeft je een sectoroverschrijdende kwalificatie waarmee je managementtaken kunt uitvoeren bij activiteiten die verband houden met vezelcomposieten. Het zal bijvoorbeeld uitstekende carrièremogelijkheden bieden in de vliegtuigbouw, automotive engineering, machinebouw, scheeps- en jachtbouw, spoorwegvoertuigen en windturbines.

styj

Toelatingseis

Voltooide opleiding in het hoger onderwijs in de ingenieurswetenschappen of een bovengemiddelde kwalificatie voor hoger onderwijs in de natuurwetenschappen en ten minste een jaar beroepservaring.

Applicatie procedure

 • Schriftelijke of online applicatie
 • Persoonlijk interview, indien van toepassing

Deadline voor aanmelding

Mogelijk om op elk moment toe te passen

Inschrijvingsdocumenten

Sollicitatiebrief, sollicitatiebrief, curriculum vitae in tabelvorm, kopieën van alle officiële afstudeercertificaten van alle instellingen voor hoger onderwijs en opleidingscentra, een aanbevelingsbrief van het hoger onderwijs, onderzoek of bedrijfsleven, aanvraagformulier specifiek voor PFH

Collegegeld

 • 5.940 euro per semester voor deeltijdstudenten; € 7.200 voor full-time studenten met een drievoudige prijs
 • 520 euro administratiekosten (kwijtgescholden voor EU-burgers)
 • Inschrijvingsgeld van 420 euro (eenmalig)
 • 1.000 euro examengeld (eenmaal per opleiding)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

PFH Private University of Applied Sciences, established in 1995, is a state-recognized university that focuses on training and educating future managers and specialists in key technologies. Employabil ... Lees meer

PFH Private University of Applied Sciences, established in 1995, is a state-recognized university that focuses on training and educating future managers and specialists in key technologies. Employability is at the center of all its endeavors. The university’s philosophy is that personal mastery, academic excellence, and practical knowledge and experience are essential to becoming a responsibly-acting professional. This may only be achieved through individual attention combined with theoretically founded and practice-oriented teaching. With career and coaching services as well as individual mentoring embedded into the university’s structure, all study programs are characterized by their practical and economic relevance, their internationality and a pronounced orientation towards careers. Lees Minder
Berlijn , Stade , Göttingen , New York , Londen , Bordeaux , Gouden Kust + 6 Meer Minder