Master of Science in Color Science

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

39323_39224_colorful_campus_photo.jpg

Lees meer over hoe RIT is het aanpakken van de coronavirus crisis hier

Overzicht

Kleurwetenschap is een fundamenteel gebied van de wetenschap dat zich richt op het begrijpen van de creatie van gekleurde stimuli, bronnen van verlichting en uiteindelijk de menselijke perceptie van kleur. De Graduate Color Science-graad van RIT is bedoeld voor studenten met een achtergrond in natuurkunde, scheikunde, beeldvorming, informatica, elektrotechniek, experimentele psychologie, cognitieve neurowetenschap, fysiologie of een andere discipline die zich leent voor de kwantitatieve beschrijving van kleur. Op de enige universiteit in de natie die dit studieprogramma aanbiedt, zul je via theorie en praktische toepassing worden blootgesteld aan het rijke, dynamische veld van kleurenwetenschap.

Grof interdisciplinair, omvattende natuurkunde, scheikunde, fysiologie, statistiek, informatica en psychologie, het curriculum leidt tot een Master of Science graad in de kleurenwetenschappen, leidt studenten op met een brede interdisciplinaire aanpak. Dit is het enige afstudeerprogramma in het land dat aan deze discipline is gewijd en het is ontworpen voor studenten van wie de bachelors afstuderen in natuurkunde, scheikunde, beeldvorming, computerwetenschappen, elektrotechniek, experimentele psychologie, cognitieve neurowetenschap, fysiologie of enige discipline met betrekking tot de kwantitatieve beschrijving van kleur.

Afgestudeerden zijn erg in trek en hebben industriële posities aanvaard in elektronische beeldvorming, kleurinstrumentatie, kleurstofformulering en basis- en toegepast onderzoek. Bedrijven die afgestudeerden hebben aangenomen zijn Apple Inc., Dolby Laboratories, Google, Benjamin Moore, Canon Corp., Hallmark, Hewlett Packard Corp., Microsoft Corp., Pantone, Qualcomm Inc., Ricoh Innovations Inc., LG Electronics en Samsung.

De color science degree biedt een graduate-level studie in zowel wetenschappelijke theorie en praktische toepassing. Het programma geeft studenten een brede bekendheid op het gebied van kleurwetenschap en biedt hen de unieke mogelijkheid zich te specialiseren in een gebied dat geschikt is voor hun achtergrond en interesse. Deze doelstelling wordt bereikt door de kerncursussen van het programma, de selectie van keuzevakken en de afronding van een scriptie of een afstudeerproject.

Het programma draait om de activiteiten van het Munsell Color Science Laboratory, het academisch laboratorium bij uitstek in het land dat zich toelegt op de kleurenwetenschap. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar kleurendisplaymodellering, belichting, beeldkwaliteit, spectrale gebaseerde beeldopname, archivering, reproductie van illustraties, kleurbeheer, computerafbeeldingen, AR / VR en uiterlijk van het materiaal. Het Munsell Laboratorium heeft veel contacten die studenten voorzien van zomer- en voltijdse banen in de Verenigde Staten en in het buitenland.

Plan van studie

Studenten moeten 30 semester credit-uren verdienen als een afgestudeerde student om een Master of Science graad te behalen. Voor voltijdstudenten vereist het programma drie tot vier semesters van de studie. Deeltijdstudenten hebben over het algemeen twee tot vier jaar studie nodig. Het curriculum is een combinatie van verplichte vakken in kleurwetenschap, keuzevakken die geschikt zijn voor de achtergrond van de kandidaat, en een onderzoeksscriptie of een afstudeerproject. Studenten hebben de goedkeuring van de programmadirecteur nodig als ze een afstudeerproject willen voltooien in plaats van een onderzoeksscriptie bij het afronden van hun graad.

Vereisten: het basisprogramma

Het color science-programma is bedoeld voor een kandidaat met een bachelordiploma in een wetenschappelijke of een andere technische discipline. Kandidaten met voldoende undergraduate werk in aanverwante wetenschappen starten het programma als gediplomeerde afgestudeerde studenten.

Kandidaten zonder voldoende undergraduate werk in aanverwante wetenschappen moeten stichtingscursussen voorafgaand aan de toelating tot het graduate programma nemen. Een schriftelijke overeenkomst tussen de kandidaat en de programmacoördinator identificeert de vereiste basiscursussen.

Funderingsvakken moeten worden afgerond met een algemeen B-gemiddelde voordat een student een toelatingsexamen kan afleggen voor het eindexamenprogramma. Een maximum van 9 creditniveaus op gradueel niveau kan worden afgelegd voorafgaand aan de toelating tot het graduate-programma.

De basiscursussen, die representatief zijn voor die die vaak worden vereist, zijn als volgt: een jaar calculus, een jaar fysica van de universiteit (met laboratorium), een cursus in computerprogrammering, een cursus in matrixalgebra, een cursus in statistiek en een cursus in inleidende psychologie. Andere wetenschappelijke vakken (met laboratorium) kunnen in de plaats komen van de natuurkunde.

studierichting

Het curriculum, leidend tot de master of science in color science, leidt studenten op met een brede interdisciplinaire aanpak. Dit is het enige afstudeerprogramma in het land dat aan deze discipline is gewijd en het is ontworpen voor studenten van wie de bachelors afstuderen in natuurkunde, scheikunde, beeldvorming, computerwetenschappen, elektrotechniek, experimentele psychologie, cognitieve neurowetenschap, fysiologie of enige discipline met betrekking tot de kwantitatieve beschrijving van kleur.

Studenten moeten 30 semester credit-uren verdienen als een afgestudeerde student om een Master of Science graad te behalen. Voor voltijdstudenten vereist het programma drie tot vier semesters van de studie. Deeltijdstudenten hebben over het algemeen twee tot vier jaar studie nodig. Het curriculum is een combinatie van verplichte vakken in kleurwetenschap, keuzevakken die geschikt zijn voor de achtergrond van de kandidaat, en een onderzoeksscriptie of een afstudeerproject. Studenten moeten aangeven aan de programmadirecteur of ze een onderzoeksthese of afstudeerproject zullen voltooien bij het afronden van hun graad.

Careers

Afgestudeerden zijn erg in trek en hebben industriële posities aanvaard in elektronische beeldvorming, kleurinstrumentatie, kleurstofformulering en basis- en toegepast onderzoek.

Industries

 • Onderzoek
 • Hoger onderwijs
 • Wetenschappelijk en technisch adviseur
 • Andere industrieën

leerplan

Kleurwetenschap, MS-graad, typische cursusreeks

Eerste jaar

 • CLRS-601 Principes van kleurwetenschap
 • CLRS-720 Computational Vision Science
 • CLRS-750 Historische onderzoeksperspectieven
 • CLRS-602 Kleurfysica en toepassingen
 • CLRS-820 Modellering van visuele waarneming
 • CLRS-751 Onderzoeks- en publicatiemethoden
 • keuzevakken

Tweede jaar

 • CLRS-890 Onderzoek
 • electieve

39324_39225_real_aerial_of_campus_with_river.jpg

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het MS-programma voor kleurwetenschap, moeten kandidaten voldoen aan de volgende vereisten:

 • Voltooi een afgestudeerde sollicitatie.
 • Houd een baccalaureaatsdiploma (of een equivalent daarvan) bij een geaccrediteerde universiteit of hogeschool.
 • Dien officiële transcripties (in het Engels) in van alle eerder afgeronde undergraduate- en graduate-cursussen.
 • Een minimale cumulatieve GPA van 3,0 (of equivalent) hebben.
 • Verstuur scores van de GRE.
 • Dien een persoonlijke verklaring van één pagina in over educatieve doelstellingen.
 • Dien een huidig cv of curriculum vitae in.
 • Dien twee aanbevelingsbrieven in uit professionele bronnen.
 • Internationale aanvragers van wie de moedertaal geen Engels is, moeten scores van de TOEFL, IELTS of PTE overleggen. Een minimale TOEFL-score van 100 (op internet gebaseerd) is vereist. Een minimale IELTS-score van 7,0 is vereist. De vereiste score voor de Engelse taal is niet vereist voor moedertaalsprekers van het Engels of voor degenen die transcripties indienen van diploma's behaald aan Amerikaanse instellingen
 • Neem deel aan een interview op de campus (indien mogelijk).
Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word ... Lees meer

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word "technology" in our name. At RIT, you will discover a university of artists and designers on the one hand, and scientists, engineers, and business leaders on the other – a collision of the right brain and the left brain. Lees Minder