Master of Science in Business en Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master of Science in Business and Management (MBM) is bedoeld voor nieuwe en pas afgestudeerden uit elke discipline met weinig of geen werkervaring die een zakelijke en managementkwalificatie willen behalen om een carrière in management op strategisch niveau na te streven.

De opleiding kan binnen 12 maanden worden afgerond en biedt studenten de mogelijkheid om te studeren aan twee universiteiten in twee landen: Fontys University of Applied Sciences (Nederland) en Plymouth University (Verenigd Koninkrijk). Bijkomende internationale ervaring kan worden opgedaan door uw dissertatie (masterscriptie) te schrijven bij een bedrijf waar ook ter wereld.

De MBM brengt u op de hoogte van de terminologie, technieken en vaardigheden die nodig zijn om een ​​succesvolle bedrijfsleider te worden. Het stelt je in staat om sleutelbeheer, strategie en analytische vaardigheden te ontwikkelen, met de mogelijkheid om je te specialiseren in een specifiek onderwerp dat relevant is voor je huidige of toekomstige carrière.

MBM-houders werken over de hele wereld, van familiebedrijven tot de grootste multinationals en semi-gouvernementele organisaties. Enkele voorbeelden zijn The Kraft Heinz Company, IBM, Ernst and Young, Deloitte, OBI, Government of Bermuda, Philips, DHL International, HP Enterprise Services, National Health Service (VK), Jet Airways (India), WS Atkins (Engineers), PriceWaterhouse Coopers, Nike (Zuid-Amerika).

Toegekende graad

Na succesvolle afronding van deze voorwaarden, ontvangt u de Britse graad 'Master of Science in Business and Management' (toegekend door de Plymouth University). Dit masterprogramma is geaccrediteerd door het Quality Assurance Agency (QAA) van de Britse regering en wordt wereldwijd erkend als een toonaangevende onderwijskwalificatie.

specialisatie

Ondanks de brede dekking van het MBM, kunt u zich specialiseren in een specifiek bedrijfsdomein door zowel het keuzevak als het onderwerp voor uw masterscriptie te kiezen uit een bepaalde modulegroep (afhankelijk van beschikbaarheid). De toegekende graad zal een specialist MBM zijn. Het aantal beschikbare specialisaties is afhankelijk van de vraag en kan bestaan ​​uit:

  • MBM (financiën)
  • MBM (International Business)
  • MBM (Operations en Global Supply Chains)
  • MBM (marketing)

Programmastructuur

De MBM is opgesplitst in drie termen: Term 1 wordt aangeboden in Venlo (Nederland), termijn 2 in Plymouth (VK) en termijn 3 is gewijd aan uw masterproef en kan overal worden ingevuld.

Tijdens het eerste semester volg je lezingen en tutorials voor kernmodules die zijn geselecteerd om je een fundamentele onderbouwing te bieden op het gebied van business en management. Het tweede semester begint met een intensieve inleiding tot je masterproef en de bijbehorende onderzoeksmethoden. Daarnaast volg je twee kernmodules, waarna je één keuzemodule kiest. Tijdens het derde semester werk je zelfstandig om je proefschrift (masterproef) uit te voeren. Je wordt begeleid door een lid van de wetenschappelijke staf, die is aangesteld als je promotor.

Toelatingseisen

Een bachelordiploma behaald in Nederland, een Brits diploma of een gelijkwaardige kwalificatie. Als alternatief kunnen kwalificaties en ervaring die aantonen dat u de uitdagingen van het programma het hoofd bieden. Voor niet-Britse en niet-Fontys-studenten is een IELTS-score van minimaal 6,5 vereist.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Lees Minder
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Meer Minder