Master of Science in Business Analytics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma Doel

Het HKU MSc in Business Analytics-programma is bedoeld om studenten te helpen bij het ontwikkelen van zowel harde als zachte vaardigheden met betrekking tot bedrijfsanalyses gedurende het hele programma.

Ons programma is bedoeld voor personen die geïnteresseerd zijn in theorieën en methoden voor het analyseren van grote hoeveelheden gegevens om concurrentievoordelen en strategische inzichten te verwerven in de zakenwereld van vandaag. Je beheerst het gebruik van kwantitatieve technieken en tools die essentieel zijn voor de toepassing van big data-analyse bij strategische besluitvorming voor bedrijven en management.

Wijze en duur van de studie

Het MSc (BA) -programma strekt zich uit over minimaal één studiejaar en maximaal twee studiejaren bij een voltijdstudie. De meeste studenten hebben de neiging om de opleiding in één academiejaar af te ronden.

Cursussen worden op modulaire basis aangeboden, zodat studenten zich op één studiegebied tegelijk kunnen concentreren. Er zijn zes modules in een studiejaar en elke module duurt zes tot acht weken, inclusief de tentamenweek.

Studenten volgen meestal 2 cursussen per module en er zijn 4 lessen van drie uur per week.

Medium- en cursusbeoordeling

De opleiding wordt in het Engels gegeven.

Naast individuele opdrachten en examens, vereisen sommige cursussen ook dat studenten in teamverband aan projectpresentaties werken. Case studies zullen ook worden gebruikt om de toepassing van business analytics-vaardigheden in praktijksituaties te illustreren.

Curriculum Structuur

Ons programma biedt een rigoureuze leerervaring op een breed spectrum van gebieden, waaronder big data-technieken, bedrijfsstatistieken, simulatie- en voorspellingsmodellen, operaties en supply chain management, en financiële en marketinganalyses. Het curriculum is als volgt opgebouwd:

 • Informatieanalyse om de basis van gegevens te begrijpen
 • Algemene analyse om gegevens om te zetten in informatie
 • Operationele analyse om informatie om te zetten in uitvoerbare acties
 • Capstone-cursus om de bovengenoemde drie gebieden met elkaar te verbinden door middel van zakelijke projecten uit de echte wereld

Je krijgt een grondige kennis van tools zoals R en Python voor het toepassen van data science en analytics in een zakelijke context.

curriculum

curriculum

Opnameschema

De opnames voor de intake voor 2021 zijn nu open.

Aanmeldingsdeadlines:

 • Ronde 1: 12.00 uur (GMT +8), 19 oktober 2020
 • Ronde 2: 12.00 uur (GMT +8), 14 december 2020
 • Ronde 3: 12.00 uur (GMT +8), 3 februari 2021
 • Ronde 4: 12.00 uur (GMT +8), 9 maart 2021
 • Ronde 5: 12.00 uur (GMT +8), 7 april 2021

Biedingen zullen op doorlopende basis worden gedaan en vroege aanvragen hebben de voorkeur, in die zin dat een groot deel van de aanbiedingen in de vroege stadia aan aanvragers zal worden toegewezen. Kandidaten wordt daarom sterk aanbevolen om hun sollicitaties en ondersteunende documenten zo snel mogelijk in te dienen.

Niet-lokale studenten worden sterk aangemoedigd om zich in de eerste twee rondes aan te melden, zodat er voldoende tijd is om studentenvisa te regelen en om zich voor te bereiden op hun verhuizing naar Hong Kong.

Toelatingsbesluiten zijn over het algemeen beschikbaar 1 maand na de deadline voor aanmelding en succesvolle aanvragers worden per e-mail op de hoogte gebracht. Kandidaten die geen offerte hebben ontvangen, worden opnieuw in behandeling genomen in de volgende ronde (n), tot het einde van de toelatingscyclus.

Toelatingsvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het Master of Science in Business Analytics-programma, moet u:

 • Bezit een erkende bachelor (zakelijk of niet-zakelijk);
 • Verkrijgen van verklaringen van twee referenten over geschiktheid voor het programma; en
 • Behaal een TOEFL / IELTS * -score als u niet van een Engelse universiteit bent.

Minimale score-eis: TOEFL: 80 | IELTS: 6 (zonder subtest onder 5,5)

GMAT / GRE-scores zijn niet vereist, maar een goede GMAT / GRE-score zal gunstig worden overwogen.

* Schoolcodes voor testscore-rapporten:

 • TOEFL: 9671 | GRE: 2482 | GMAT: FS2-WL-82

TOEFL- en IELTS-scoreverslagen zijn slechts twee jaar geldig. GMAT-scoreverslagen zijn vijf jaar geldig. Als u bijvoorbeeld uw aanvraagformulier indient op 2 februari 2017, wordt alleen het rapport van de TOEFL / IELTS-test genomen na 1 februari 2015, als geldig beschouwd. Zorg er ook voor dat u het officiële testrapport op tijd bij ons kunt regelen, omdat de testinstanties uw rapport mogelijk niet afgeven wanneer het testresultaat is verlopen.

Collegegeld

Het voorgestelde collegegeld voor de intake in 2021 is HK $ 330.000 *.

Na ontvangst van het toelatingsaanbod dienen kandidaten een aanbetaling van HK $ 85.000 * te regelen om hun aanvaarding te bevestigen. Het saldo is betaalbaar in 2 termijnen over een academiejaar, ongeacht het aantal cursussen dat in elke module wordt gevolgd.

Er is ook een niet-restitueerbare aanvraagkosten van HK $ 300.

* onder voorbehoud van wijziging en definitieve goedkeuring door de Universiteit van Hong Kong

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has g ... Lees meer

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Lees Minder