Master of Science in Biotechnology (MBT)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Master of Science in Biotechnology (MBT)

Doe mee aan de transitie van een olie-gebaseerde naar bio-gebaseerde industrie en duurzame energievoorziening of vind, bijvoorbeeld, een innovatieve oplossing om de voedselvoorziening van de wereldbevolking veilig te stellen!

De Engelstalige masteropleiding in Biotechnology (MBT) biedt u de kwalificatie om deel te nemen aan de ontwikkeling van oplossingen voor cruciale vraagstukken van onze toekomst. De focus van het programma ligt op bio-economie, met name op het gebied van milieu en voeding. Het is ontworpen voor drie semesters voltijds studeren en kent de titel Master of Science toe.

Het MBT-programma wordt gezamenlijk georganiseerd door Offenburg University of Applied Sciences en de Universiteit van Ermland en Mazury (UWM) in Olsztyn / Polen. Het is het enige internationaal coöperatieve masterprogramma voor biotechnologie in de deelstaat Baden-Württemberg en biedt de mogelijkheid om een ​​dubbele graad te behalen aan de twee partneruniversiteiten.

De UWM in Polen is een traditionele universiteit met een sterke focus op onderzoek. Offenburg is een kleinere instelling en studenten profiteren hier van meer persoonlijke aandacht door instructeurs en personeel, uitgebreide ondersteunende diensten en nauwe samenwerking met de lokale industrie en andere zakelijke partnerschappen.

Studieprogramma

De Engelstalige Master in Biotechnology (MBT) bereidt afgestudeerden voor op de groeiende markt van biotechnologie met gedetailleerde expertise op het gebied van bio-economie, in het bijzonder voedsel en het milieu.

Het programma duurt meestal drie semesters om te voltooien. De cursussen van het wintersemester worden gegeven in Offenburg, het zomersemester aan onze partneruniversiteit in Olsztyn / Polen.

In het geval dat het bachelordiploma van een student (dat vereist is) minder dan zeven semesters omvatte, moet een extra semester voor een wetenschappelijk project of gelijkwaardige cursussen uit een gedefinieerde studiegids aan de Offenburg University van Offenburg University worden opgenomen.

Elk van de partneruniversiteiten biedt een studiesemester aan in zijn respectievelijke studiegebied:

 • Offenburg - Bioprocesses en Bioeconomy
 • Olsztyn - biotechnologie op het gebied van voeding en milieu

De masterproef kan worden voorbereid op elke geschikte instelling van uw keuze:

 • Universiteit van Ermland en Masury / Polen
 • Offenburg University / Duitsland
 • Een andere geschikte universiteit
 • Onderzoeksinstituut
 • Industrieel bedrijf

Programma in één oogopslag

Diploma: Master of Science (M.Sc.)

Voertaal : Engels

Duur van het programma: 3 semesters

Begin van de opleiding: wintersemester (oktober)

Einde van de aanvraag: 31 mei

Collegegeld en kosten:

Kosten per semester:
€ 1500 staatstarief voor niet-EU-burgers (vrijstellingen zie hieronder)
€ 650 studiegeld voor een tweede graad (alleen voor EU-burgers die reeds een mastergraad van een Duitse universiteit hebben behaald)
€ 150 servicebijdrage voor EU-burgers en andere studenten die zijn vrijgesteld van het staatspersoneel
€ 134 administratiekosten

Toepassingsvereisten: Bovengemiddelde bachelor in de biotechnologie of aanverwant gebied, zoals bio-engineering, bioprocestechnologie, biochemische engineering of voedingsmiddelentechnologie, TOEFL iBT 79 of IELTS 6.0, APS (alleen voor aanvragers uit China en Vietnam)

Stage: voorkeur voor beroepservaring

Selectieprocedure: Ja

Accreditatie: in voorbereiding

ECTS: 90 credits

U bent vrijgesteld van het collegegeld als:

 • Je hebt je kwalificatie van universiteitsinschrijving ontvangen in / vanuit Duitsland
 • U bent een burger van de EU en / of de EER Uw echtgeno (o) t (e) of een van uw ouders is een burger van de EU en / of EER
 • Je bent officieel erkend als vluchteling in Duitsland
 • Je bent een uitwisselingsstudent van een van de partneruniversiteiten van Offenburg University , of
 • Je was al ingeschreven bij de Offenburg University voor het wintersemester 2017/2018. Deze informatie wordt geleverd zonder aansprakelijkheid.

De jurisdictie over de vrijstelling van collegegeld ligt bij de federale staat Baden-Württemberg.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1964, as a "National School of Engineering," Offenburg University of Applied Sciences quickly established itself as a high-performance educational institution with a practical orientation. ... Lees meer

Founded in 1964, as a "National School of Engineering," Offenburg University of Applied Sciences quickly established itself as a high-performance educational institution with a practical orientation. Today our University forms a thriving community, with over 4,300 students on two campuses. We offer Bachelor's and Master's degrees in four Departments: Business Administration and Industrial Engineering, Electrical Engineering and Information Technology, Mechanical Engineering and Process Engineering, and Media and Information. Lees Minder
Offenburg , Gengenbach + 1 Meer Minder