Master of Science in Bio-informatica

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

39323_39224_colorful_campus_photo.jpg

Lees meer over hoe RIT is het aanpakken van de coronavirus crisis hier

Overzicht

De bioinformatica-masters combineren biotechnologie, computerprogrammering en computationele wiskunde om u voor te bereiden op het gebruik en het creëren van technologieën die een reeks medische ziektes zullen ontdekken, behandelen en genezen.

De MS-graad in bio-informatica biedt studenten een sterke basis in de biotechnologie, computerprogrammering, computationele wiskunde, statistiek en databasebeheer. Afgestudeerden zijn goed voorbereid op academia en loopbanen in de biotechnologie, bioinformatica, farmaceutische industrie en vaccinindustrie.

In laboratoriumoefeningen en -opdrachten leren studenten DNA te sequensen en computerprogramma's te gebruiken om DNA-sequenties te analyseren en moleculaire modellen te voorspellen.

Bio-informatica is een vakgebied dat zich de afgelopen dertig jaar heeft ontwikkeld. Het is een discipline die een huwelijk vertegenwoordigt tussen biotechnologie en computertechnologie en is geëvolueerd door de convergentie van vooruitgang op elk van deze gebieden. Tegenwoordig is bio-informatica een gebied dat alle aspecten van de toepassing van computertechnologieën op biologische gegevens omvat. Computers worden gebruikt om complexe sets biologische gegevens te ordenen, koppelen, analyseren en visualiseren.

Met de opkomst van high-throughput technologieën zoals Next Generation Sequencing en proteomics, is bioinformatica essentieel geworden voor de biologische wetenschappen in het algemeen. In het verleden konden laboratoria hun experimentele gegevens in spreadsheets beheren en analyseren. Veel onderzoekslaboratoria vereisen nu de expertise van gespecialiseerde bioinformatica kerncentra of hun eigen interne bio-informatici.

Afgestudeerden van onze programma's zijn dergelijke laboratoria binnengekomen, zowel in de industrie als in de academische wereld, als bio-informatici. Sommigen zijn ook gebruik gaan maken van hun biotechnologie-ervaringen als natte laboratoriumexperimentisten zelf. De diversiteit aan vaardigheden die onze studenten cultiveren, heeft hen toegang gegeven tot een breed scala aan carrièrekeuzes.

Op basis van overleg met individuen binnen de branche in het hele land, is de banenmarkt vol met kansen voor degenen die een graduaat in bio-informatica behalen, met name in combinatie met onderzoek als afstudeerwerk. Dit onderzoek biedt blootstelling aan echte problemen - en hun oplossingen - die niet op een andere manier in een academische omgeving kunnen worden bereikt.

Het programma biedt u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de bio-informatica-medewerkers en leiders te worden in het veld. Het curriculum is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van studenten met uiteenlopende educatieve en professionele achtergronden. Individuen die deelnemen aan het programma hebben meestal een diploma in biologie, biotechnologie, scheikunde, statistiek, informatica, informatietechnologie of een gerelateerd vakgebied. Het programma biedt ruimte aan deze diversiteit door een uitgebreid brugprogramma te bieden voor studenten die hun opleiding moeten aanvullen voordat ze aan het programma beginnen. Het programma biedt twee tracks, een voor studenten met een achtergrond in de levenswetenschappen en een voor mensen met een achtergrond in de computationele wetenschappen. Ongeacht het gevolg dat wordt nagestreefd, zijn studenten bereid om professionele bioinformatici te worden na hun afstuderen.

Het programma wordt op volledige of part-time basis aangeboden om te voldoen aan de behoeften van traditionele studenten en diegenen die momenteel werkzaam zijn in het veld.

Aard van het werk

Bio-informatica Jobs hebben verschillende aandachtsgebieden, die minder strikt hiërarchisch zijn dan onderzoeksbanen op het gebied van biowetenschap. De baan van de analist / programmeur biedt meer gerichte ondersteuning voor computationele analyse. Analisten / programmeurs ontwerpen en ontwikkelen software, databases en interfaces die worden gebruikt om genomische databases te analyseren en manipuleren. Ze werken samen met productie om gegevensverwerking en analysecapaciteit met een hoge verwerkingscapaciteit te ontwikkelen en om gegevensvragen, nieuwe algoritmen en / of visualisatietechnieken te ontwerpen en implementeren. Analisten / programmeurs houden ook grootschalige DNA-databases bij, bereiden gegevens voor andere wetenschappers voor, monitoren nieuwe gegevens van het integreren van op sequentie gebaseerde / functionele kennis over genen om wetenschappers te helpen bij het analyseren en interpreteren van genexpressiegegevens. Ze analyseren ook DNA-informatie en identificeren kansen voor innovatieve oplossingen voor het analyseren en beheren van biologische gegevens. Bovendien helpen ze vaak bij het ontwikkelen van software en aangepaste scripts om het ophalen van gegevens, manipulatie en analyse te automatiseren; toepassing van statistieken; en visualisatiehulpmiddelen.

(Bron: Vault Career Guide to Biotech; The Jobs in Lab Research)

Training / Kwalificaties

Binnen het bio-informatica-veld zoeken werkgevers vaak naar de volgende vaardigheden / sterke punten: fundamentele training / kennis in moleculaire biologie, biochemie en biotechnologie, met name genomica, relationele databasebeheer en programmeervaardigheden / bijv. Met behulp van SQL, PERL, C, C ++, etc. op een UNIX-besturingssysteem, sterke analytische vaardigheden met behulp van relevante wiskundige / statistische hulpmiddelen, een sterke interesse in het gebruik van computervaardigheden om de gegevensresultaten te benutten van degenen die in het laboratorium werken, nauwgezet, onafhankelijk, geduldig om dezelfde taak herhaaldelijk uit te voeren en te multitasken .

Typen banen

Computational Biologist, Gene Analyst, Bioinformatics Software Developer, Research Assistant / Associate, Biologics Database Programmer / Administrator, Computer Analyst / Programmer, and Molecular Modeling Assistant.

Industries

 • Biotech en Life Sciences
 • Medische apparaten
 • Pharmaceuticals
 • Gezondheidszorg

Typische jobtitels

 • Senior analist / programmeur
 • Associate Systems Analyst
 • Bioinformaticist
 • Bioinformatics Analyst
 • Bioinformatica Engineer
 • Ontwikkelaar
 • Computational Bioloog
 • Onderzoekstechnicus
 • Software ontwikkelaar

leerplan

Bio-informatica, MS-graad, typische cursussequentie

Eerste jaar

 • BIOL-625 Ethiek in de bio-informatica
 • BIOL-630 Bioinformatica Algoritmen
 • BIOL-635 Bioinformatics Seminar
 • BIOL-671 Databasebeheer voor de wetenschappen
 • BIOL-694 Moleculaire modellering en proteomics
 • MATH-655 Biostatistiek
 • Graduate Electives *

Tweede jaar

 • BIOL-790 Onderzoek en proefschrift

* Elke cursus op graduate niveau geacht gerelateerd aan het gebied van bio-informatica door de programmadirecteur.

39324_39225_real_aerial_of_campus_with_river.jpg

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het MS-programma in de bioinformatica, moeten kandidaten voldoen aan de volgende vereisten:

 • Voltooi een afgestudeerde sollicitatie.
 • Houd een baccalaureaat diploma (of equivalent) van een geaccrediteerde universiteit of hogeschool in de biologie, biotechnologie, biochemie, scheikunde, informatica, informatietechnologie, statistiek of een verwante discipline.
 • Dien officiële transcripties (in het Engels) in van alle eerder afgeronde undergraduate- en graduate-cursussen.
 • Een minimale cumulatieve GPA van 3,2 (of gelijkwaardig) hebben
 • Dien twee aanbevelingsbrieven in uit academische of professionele bronnen.
 • Internationale aanvragers van wie de moedertaal geen Engels is, moeten scores van de TOEFL, IELTS of PTE overleggen. Een minimale TOEFL-score van 79 (op internet gebaseerd) is vereist. Een minimale IELTS-score van 6,5 is vereist. De vereiste score voor de Engelse taal is niet vereist voor moedertaalsprekers van het Engels of voor degenen die transcripties indienen van diploma's behaald aan Amerikaanse instellingen.
Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word ... Lees meer

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word "technology" in our name. At RIT, you will discover a university of artists and designers on the one hand, and scientists, engineers, and business leaders on the other – a collision of the right brain and the left brain. Lees Minder