Beschrijving van opleiding
DTU volgt de COVID-19-situatie en de impact ervan op de voet, raadpleeg onze webpagina dtu.dk voor de laatste updates.
href = "https://www.dtu.dk/english/Service/coronavirus
Voor meer informatie van de Deense autoriteiten over de impact in Denemarken: href = "https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmarkBeschrijvingMet een MSc in Aquatic Science and Technology kun je bijdragen aan duurzame oogst en productie van vis en schaaldieren, beoordeling en beheer van menselijke impact en veranderingen in het milieu, evenals geavanceerd onderzoek naar aquatische ecosystemen, eigenschappen van hun inwoners, en hun impact op het wereldklimaat.
Tweederde van het aardoppervlak is bedekt met water en de zeeën, meren en beken spelen een cruciale rol bij het reguleren van de biogeografie en het klimaat van onze planeet - en bij het behoud van de biodiversiteit. Bovendien is een groot deel van de wereldbevolking afhankelijk van visserij en aquacultuur als bron van voedsel of inkomen, en staat 'blauwe groei' hoog op de politieke agenda van de EU.
We staan voor grote wereldwijde uitdagingen op het gebied van milieu en voedselvoorziening. Het wordt steeds belangrijker om de zee- en zoetwaterecosystemen duurzamer te gebruiken en de noodzakelijke technologie te ontwikkelen voor een duurzame productie van vis en schaaldieren. Het is ook noodzakelijk om de milieueffecten van andere menselijke activiteiten, zoals zeevervoer en offshore-energieproductie, te beoordelen en te verminderen. Het handhaven van een gezond aquatisch milieu is een eerste vereiste voor al het leven op onze planeet, en de samenleving heeft professionals nodig die onderzoek en technologie kunnen combineren om de aquatische ecosystemen en hulpbronnen te beschermen.Focus op het programmaHet MSc-programma in Aquatic Science and Technology richt zich op aquacultuur, visserij, oceanografie en het beheer van aquatische hulpbronnen. Het studieprogramma behandelt de uitdagingen die samenhangen met duurzame visserij en aquacultuur, evenals het behoud van gezonde ecosystemen in een veranderende omgeving.
Onze aanpak is om interdisciplinaire kennis over het functioneren van aquatische ecosystemen en levende rijkdommen te combineren met kwantitatieve wiskundige en statistische vaardigheden en technologische probleemoplossende instrumenten. Dit geeft u de competenties om te helpen bij het oplossen van de wereldwijde uitdagingen van het aquatisch milieu en de voedselproductie.
Het MSc-programma in Aquatic Science and Technology richt zich op:Biologische, chemische en fysische processen die het leven in aquatische ecosystemen op alle niveaus beïnvloeden - van plankton tot visbestanden;
Beoordeling van de menselijke impact op aquatische ecosystemen;
Duurzame exploitatie en beheer van visbestanden en andere aquatische hulpbronnen;
Technologische oplossingen voor het duurzaam kweken van vis en schaaldieren;
Mariene biologische modellering;
Moderne methoden voor monitoring van aquatisch milieu en hulpbronnen.Het onderwijs is interdisciplinair en biedt mogelijkheden voor laboratorium- en veldwerk.specialisatiesMet het MSc-programma in Aquatic Science and Technology kun je je specialiseren in een van de drie studielijnen:aquacultuur
Visserij
OceanografieLees meer over de opbouw van de MSc-opleidingen bij DTU.CarrièreHet MSc-programma in Aquatic Science and Technology biedt u interdisciplinaire competenties voor het werken met levende aquatische hulpbronnen, duurzame productie van vis en schaaldieren en milieu-uitdagingen in zowel zee- als zoetwateromgevingen. Deze kwalificaties zijn zeer gewild bij bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij onderzoek, ontwikkeling, productie, consultancy en beheer van aquatische hulpbronnen en het milieu.
CarrièreTypische werkveldenAfhankelijk van je specialisatie ben je in staat om te werken met aquatisch hulpbronnenbeheer binnen aquacultuur, visserij of oceanografie, bijvoorbeeld:Advies geven over het duurzaam beheer van aquatische hulpbronnen;
Uitvoeren van milieu-evaluaties en analyses van visbestanden en visserij;
Betrokken bij projectontwikkeling in relatie tot de milieu-impact van maritieme activiteiten, de bouw van constructies of mariene ruimtelijke planning;
Ontwikkeling en implementatie van innovatieve technologie voor recirculatie van aquacultuurvoorzieningen, monitoring van het aquatisch milieu en duurzame visserij;
Onderzoek en modellering uitvoeren met betrekking tot aquatische ecosystemen, klimaat en beheer, en productie van vis en schaaldieren.CarrièremogelijkhedenMet een MSc in Aquatic Science and Technology kun je een carrière nastreven met:Advies- en ingenieursbureaus, zoals COWI, DHI en Orbicon;
Internationale organisaties, zoals ICES (de Internationale Raad voor het Onderzoek van de Zee);
Nationale autoriteiten, bijvoorbeeld het Deense AgriFish Agency en het Environmental Protection Agency, of gemeenten;
Bedrijven, industrie en belangenorganisaties die zich bezighouden met aquacultuur (bijvoorbeeld AquaPri of AquaGroup), visserij (bijvoorbeeld de Deense Vissersbond) of offshore energie (bijvoorbeeld DONG);
Universiteiten en andere onderzoeksinstellingen.Aquatic Science and Technology is een relatief nieuw MSc-programma. Daarom is het aantal afgestudeerden nog steeds beperkt. In januari 2015 heeft 90 procent van onze afgestudeerden studierelevante banen gevonden. Ongeveer de helft van de huidige MSc-afgestudeerden heeft een Ph.D. positie, terwijl de rest in dienst is van bedrijven of lokale autoriteiten.Streef naar een Ph.D.Zodra je een MSc in Engineering hebt, krijg je misschien de mogelijkheid om toelating aan te vragen voor de driejarige Ph.D. die bij DTU een op onderzoek gebaseerde programmapositie is die tot de beste ter wereld behoort. Je kunt een gewone Ph.D. of een industriële Ph.D. - de laatste met gelijktijdige tewerkstelling in een bedrijf.
Als een Ph.D. student, je maakt deel uit van een onderzoeksgroep en voert een onafhankelijk wetenschappelijk project uit.Academische vereisten voor dit programmaAlgemene toelatingsvoorwaardenAlleen aanvragers met een relevante Bachelor of Science in Engineering, een Bachelor in Engineering of een Bachelor of Natural Science-graad kunnen worden toegelaten tot een Master of Science in Engineering-programma. De bachelordiploma mag niet ouder zijn dan 10 jaar.
De individuele MSc. Eng. programma geeft in detail aan welke bacheloropleidingen in aanmerking komen en of aanvragers aanvullende onderwijsactiviteiten moeten voltooien.
Vereisten voor aanvullende educatieve activiteiten kunnen oplopen tot 30 ECTS-credits en worden gespecificeerd in de vorm van een lijst met cursussen onder de individuele MSc Eng-programma's.
Er moet aan de specifieke eisen worden voldaan voordat u afstudeert aan de bacheloropleiding of in verband met voorwaardelijke toelating tot een bepaalde MSc Eng-opleiding. De cursussen moeten vóór aanvang van de studie binnen een jaar na de voorwaardelijke toelating zijn behaald.
Aanvullende onderwijsactiviteiten in verband met voorwaardelijke toelating tot een MSc Eng-programma maken geen deel uit van het MSc Eng-programma en er wordt gedeeltelijk collegegeld in rekening gebracht. Indien de aanvullende cursussen niet binnen de gestelde termijnen zijn behaald, wordt de voorwaardelijke toelating tot de opleiding ingetrokken.
De Master of Science in Engineering-programma's worden aangeboden in het Engels. Daarom moeten aanvragers bekwaamheid in het Engels aantonen (B-niveau, IELTS, TOEFL-, CAE- of Pearson-test). Vanaf voorjaar 2020 is het minimumcijfer Engels B-niveau 3.0 (op de Deense beoordelingsschaal).
DTU biedt Honours Program aan als onderdeel van alle MSc Eng. programma's.StudieprogrammaDe MSc in Aquatic Science and Technology is een 2-jarig afstudeerprogramma, bestaande uit in totaal 120 ECTS-studiepunten.StudielijnenIn Aquatic Science and Technology kun je ervoor kiezen om een studielijn te volgen in:aquacultuur
Visserij
OceanografieU kunt meer lezen over studielijnen, hun aanbevolen cursussen en potentiële scriptieprojecten in de links voor respectievelijk studielijnen, curriculum en projecten.Categorieën van cursussenDe MSc in Aquatic Science and Technology volgt de DTU-structuur van het onderwijs.
De 120 ECTS van het programma zijn onderverdeeld in verplichte cursussen met algemene interdisciplinaire competenties die gemeenschappelijk zijn voor alle studenten, technologische specialisatiecursussen, keuzevakken en een masterproef.Algemene competenties: 30 ECTS-credits
Scriptie: 30 ECTS-credits
Technologische specialisatie: 30 ECTS-credits
Keuzevakken: 30 ECTS-creditsTechnologische specialisatiecursussen, keuzevakken en de masterproef bieden de mogelijkheid om je te concentreren op een van onze drie optionele studielijnen.
De algemene competentiecursussen van Aquatic Science and Technology worden weergegeven in de onderstaande tabel.Kennis, vaardigheden en competentiesDe MSc in Aquatic Science and Technology geeft de afgestudeerden een gemeenschappelijke basis van interdisciplinaire kennis, vaardigheden en competenties, evenals diepgaande academische en technologische competenties in hun geselecteerde vakgebied. Onze ambitie is om ingenieurs op te leiden die een substantiële bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de wereldwijde uitdagingen met betrekking tot aquatische omgevingen, en de structuur van het onderwijs is ontworpen om deze ambitie te vervullen.StudentenlevenAlgemene studieomgevingHet MSc-programma in Aquatic Science and Technology wordt aangeboden door de Technical University of Denmark (DTU) in samenwerking met de Universiteit van Kopenhagen (KU). Beide universiteiten hebben een actieve studieomgeving met goede studentenvoorzieningen en een groot aantal studentenclubs en verenigingen.LerarenHet onderwijs aan Aquatic Science and Technology wordt voornamelijk gegeven door onderzoekers van de DTU Aqua met bijdrage van de afdeling Biologie, Universiteit van Kopenhagen met betrekking tot specifieke cursussen en supervisie. Daarnaast wordt onderwijsondersteuning geboden door DTU Environment, DTU Management Engineering, DTU Vet, DTU Food en DTU Compute.MedestudentenHet MSc-programma is internationaal en brengt studenten samen met verschillende achtergronden in de biologie, milieutechniek en andere natuurwetenschappen. Onze huidige studenten en pas afgestudeerden vertegenwoordigen meer dan 10 nationaliteiten van alle continenten. Je kunt daarom verwachten waardevolle ervaring op te doen met samenwerking tussen verschillende culturen en wetenschappelijke benaderingen.
Wetenschappelijke studieomgevingDTU Aqua is een actieve onderzoeksomgeving, met een jaarlijkse productie van meer dan 150 peer-reviewed publicaties en bijna 200 lopende projecten op het gebied van oceanografie, visserij, aquacultuur en beheer.
Als student bij Aquatic Science and Technology krijg je toegang tot deze unieke en sterke onderzoeksomgeving, die je de mogelijkheid geeft om zowel up-to-date wetenschappelijke ontwikkeling te volgen als eraan deel te nemen. Zo kun je in samenwerking met hooggekwalificeerde wetenschappers en docenten zowel experimentele als theoretische speciale cursussen volgen.
Momenteel heeft ons programma een verhouding van student tot leraar die dicht bij 1: 1 ligt, wat flexibiliteit en individuele studieplannen mogelijk maakt en mogelijkheden voor extra uitdagingen in uw studieplanning bevordert.
Tijdens je studie profiteer je ook van de sterke netwerken van de instellingen met particuliere bedrijven, internationale organisaties en onderzoeksinstellingen in Denemarken en in het buitenland. Dit schept mogelijkheden voor stage en externe projecten.Studenten banenDTU Aqua biedt verschillende studentenbanen. Traditioneel worden veel van deze banen vervuld door onze masterstudenten Aquatic Science and Technology, omdat hun unieke vaardigheden vaak goed bij de banen passen. Vrijgekomen banen worden vaak rechtstreeks aan onze studenten bekendgemaakt.uitrustingDTU Aqua heeft een grote onderzoeksfaciliteit voor aquacultuur met experimentele planten voor het bestuderen van de fysiologie, het gedrag en het welzijn van vissen, evenals recirculerende aquacultuursystemen. De faciliteit is uniek in Denemarken en ook zeer concurrerend in een internationale context.
We hebben ook onderzoeksfaciliteiten op het land, gericht op massakweek van fytoplankton en het kweken van schelpdierlarven in recirculatiesystemen, een vloot van kleine boten en een productie- en testlocatie voor blauwe mosselen.
Verder exploiteert DTU Aqua het zeeschip Dana en een aantal kleinere onderzoeksschepen en boten.
Daarnaast heeft DTU Aqua een reeks laboratoria die experimenteel werk ondersteunen.locatiesAls student aan Aquatic Science and Technology sta je ingeschreven aan de Technical University of Denmark in Lyngby, 10 km ten noorden van Kopenhagen. Je volgt lessen op Lyngby Campus, bij DTU Aqua in Charlottenlund en op het terrein van de afdeling Biologie van de Universiteit van Kopenhagen. Een paar geselecteerde cursussen worden aangeboden op de regionale DTU Aqua-locaties in Silkeborg en Hirtshals in Jutland.
De onderzoeksafdelingen van DTU Aqua bevinden zich op vier verschillende locaties:Het onderzoek binnen oceanografie, mariene en kustecosystemen en -populaties, mariene levende rijkdommen en op ecosystemen gebaseerd marien beheer vindt plaats in Charlottenlund bij Kopenhagen.
Het onderzoek in de zoetwatervisserij en ecologie en in de populatiegenetica vindt plaats in Silkeborg, midden in Jutland.
Het onderzoek in de aquacultuur en in de visserijtechnologie vindt plaats in Hirtshals in het noorden van Jutland.
Het onderzoek in de aquacultuur en visserij van schelpdieren vindt plaats in het Deense schelpdiercentrum in Nykøbing Mors in Jutland.Tijdens je studie krijg je de kans om de faciliteiten van DTU Aqua buiten Kopenhagen te bezoeken.accommodatieDTU helpt bij het vinden van huisvesting voor internationale MSc-studenten voor een periode van maximaal twee semesters.In het buitenland studerenDTU moedigt al zijn studenten aan om minimaal een semester aan een buitenlandse universiteit te studeren.
DTU heeft een breed scala aan uitwisselingsovereenkomsten met internationale universiteiten. Velen van hen zijn relevant voor het programma Aquatic Science and Technology, bijvoorbeeld:Bangor University (Wales)
Bergen University (Noorwegen)
Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (Noorwegen)
Tromsø University (Noorwegen)
Wageningen University (Nederland)Vooruit plannenU moet minimaal 1 tot 1½ jaar voor vertrek beginnen met het plannen van uw verblijf in het buitenland. Eerst moet je nagaan hoe je uitwisseling past bij je studieplan.
Meestal is het mogelijk om cursussen aan buitenlandse universiteiten te vinden die bij DTU gecrediteerd kunnen worden. Bespreek uw plan echter met de Head of Studies om er zeker van te zijn dat de cursussen relevant zijn - en of ze kunnen worden gekenmerkt als technologische specialisatie of algemene competentiecursussen.
Hoor wat de president van DTU, Anders Bjarklev, te zeggen heeft over studeren in het buitenland: