Master of Science in AI en digitale media

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het nieuwe programma is bedoeld om studenten geavanceerde interdisciplinaire kennis van en vaardigheden in AI en mediacommunicatie te bieden die nodig zijn voor het computationele en digitale tijdperk. Van studenten wordt verwacht dat ze bedreven raken in essentiële aspecten van datagedreven onderzoek, verhalen vertellen, branding en promotie, publieksbetrokkenheid en redactionele besluitvorming.

Het programma is gebaseerd op een academische kern van verschillende theoretische en methodologische cursussen en biedt een breed scala aan keuzevakken die zich richten op kennis en praktijk in media-instellingen en -activiteiten in de context van de digitale transitie. Deze combinaties van cursussen zijn gekozen met het specifieke doel om hoogwaardige, ethische professionals en leidinggevend personeel in de media- en communicatie-industrie te koesteren.

My best friend Pepper

Curriculum ontwerp

De cursussen omvatten schakelcursussen, kerncursussen, kern keuzevakken en gratis keuzevakken. Dit programma heeft verschillende versies van studieplannen voor studenten met een andere achtergrond.

Alle studenten moeten in totaal 30 studiepunten (dwz 15 studiepunten kerncursussen en 15 studiepunten keuzevakken) voltooien voor de toekenning van deze MSc-graad.

Er zal een adviessysteem worden opgezet om studenten met verschillende academische achtergronden te helpen de structuur van het programma te begrijpen en hun studieplannen te selecteren voorafgaand aan het begin van het eerste semester.

Curriculum Structuur

De fulltime modus

Jaar Semester Eenheden
Jaar 1 1e semester 15
1 kerncursus
1 - 2 schakelcursussen
1-2 kern keuzevak
1-2 gratis keuzevak
2e semester 15
1 kerncursus
1-2 kern keuzevakken
1-2 gratis keuzevakken
Totaal 30

* Vanaf 2020-2021 intake, in afwachting van definitieve bevestiging door de universiteit
Opmerkingen: studenten kunnen afstand doen van één schakelcursus; alle studenten moeten ten minste 2 keuzevakken volgen. Studenten kunnen andere vrije keuzevakken volgen als gratis keuzevakken.

De parttime modus

Jaar Semester Eenheden
Jaar 1 1e semester 9
1 kerncursus
1-2 kern keuzevak of gratis keuzevak
2e semester 6
1 kerncursus
1 kern keuzevakken of gratis keuzevakken
Jaar 2 1e semester 9
3 basis keuzevakken of gratis keuzevakken
2e semester 6
2 basis keuzevakken of gratis keuzevakken
Totaal 30

* Vanaf 2020-2021 intake, in afwachting van definitieve bevestiging door de universiteit
Opmerkingen: studenten kunnen afstand doen van één schakelcursus; alle studenten moeten ten minste 2 keuzevakken volgen. Studenten kunnen andere vrije keuzevakken volgen als gratis keuzevakken.

check dis out

Toelatingseisen

Academische kwalificatie

Kandidaten moeten beschikken over een bachelordiploma met onderscheiding van een erkende universiteit of instelling.

Taalvaardigheidseis

Aanvragers moeten op een gevorderd niveau in het Engels kunnen communiceren, met een of meer van de volgende kwalificaties als ze niet in een Engelssprekende instelling hebben gestudeerd. Het verstrekte testresultaat moet binnen twee jaar na de datum van uitgifte van de toelatingsaanbieding zijn.

 • een IELTS totale bandscore van minimaal 6,0; of
 • een minimumscore van 74 in TOEFL (iBT); of
 • een minimumscore van 450 in CET-6.

anderen

 • Aanvragers moeten een interessebrief van 500 woorden in het Engels indienen.
 • Aanvragers moeten een werkportfolio indienen (publicaties, demonstratie, GitHub-repository's, persoonlijke websites, enz.) En eventuele andere kwalificaties en onderscheidingen verstrekken.
 • Aanvragers moeten twee referentiebrieven overleggen.

Online app

Vereiste documenten:

 • een kopie van alle officiële transcripties en graadcertificaten;
 • één kopie van officiële testscores;
 • twee vertrouwelijke aanbevelingsformulieren of referentiebrieven van personen die bekend zijn met de academische prestaties en / of het professionele werk van de kandidaat (referenten moeten kunnen spreken over het vermogen van de kandidaat om academisch werk te doen op gevorderd niveau); en
 • een persoonlijke verklaring van 500 woorden in het Engels met hun academische interesses en doelstellingen;
 • een voorbeeld van een stuk in het Engels, hetzij journalistiek of academisch;
 • Persoonlijke gegevens: een kopie van een paspoort OF een identiteitsbewijs dat is afgegeven door het land van de aanvrager.

Sollicitanten op de shortlist kunnen worden geïnterviewd door een faculteitspanel.

Collegegeld

 • HK $ 145.000 (per jaar voor een fulltime student van een jaar)
 • HK $ 60.000 (per jaar voor een deeltijdstudent van twee jaar) (alleen lokale studenten van Hong Kong)

Beurzen

Toelatingsbeurs met details moet worden goedgekeurd. De ontvangers van een beurs worden door het programma gekozen op basis van hun aanvragen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgr ... Lees meer

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgraduate levels. Lees Minder