Master of Science Stadslandbouw en groene steden

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Houd er rekening mee dat dit programma in het Engels wordt gegeven

Aangezien de kans groot is dat steden in 2050 dichter worden, is het van essentieel belang om een ​​bredere blik te werpen op duurzame ontwikkeling als het gaat om stadsplanning. In deze context wordt stedelijke landbouw een essentieel onderdeel van de natuur in de stad en brengt tal van oplossingen voor de problemen van de mensheid - overbevolking, tekort aan landbouwgrond, klimaatverandering, enz.

De master Urban Agriculture en Green Cities wil toekomstige managers in stedelijke land- en tuinbouw banen trainen volgens een innovatieve en brede aanpak van planning, ontwikkeling en duurzaamheid.

De cursus is ontworpen om toekomstige afgestudeerden uit te rusten met de nodige tools en hybride vaardigheden om zich te ontwikkelen in de publieke en private professionele velden die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, implementeren en monitoren van innovatieve en multifunctionele land- en tuinbouwprojecten in steden.

Tegenwoordig roept de mogelijkheid die een stad heeft om biodiversiteits- en installatierestauratiestrategieën te implementeren veel vragen op, vooral in verband met hoe een projectarchitectuur kan worden samengebracht op basis van de volgende vijf hoofdprincipes, binnen een algemene strategie:

  • Lokale, biologische en hoogrenderende voedselproductie,
  • Productie en geoptimaliseerd gebruik van hernieuwbare energie,
  • Regen en grijswaterwinning en hergebruik,
  • Recycleren van afval,
  • Energie plus bouwconstructie.

Het doel van de introductie van de Master of Science in stedelijke landbouw en groene steden is het ontwerpen, implementeren en opvolgen van projecten op basis van de land- en tuinbouw in steden, waarbij agronomische, architecturale, ecologische, energie, economische en sociale aspecten worden gecombineerd.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the envir ... Lees meer

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the environment. Student intake is selective. Academic programmes are research-informed to support the curriculum of the great range of scientific disciplines taught at the school. Lees Minder
Beauvais , Mont-Saint-Aignan , Parijs , Rennes + 3 Meer Minder