Master of Science International Business Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De M.Sc. International Business Management heeft een sterke internationale focus. Voortbouwend op kennis van basisbegrippen, theorieën en toegepaste bedrijfskunde, ontwikkelt het programma een uitgebreid begrip van internationaal management. Dit houdt rekening met zowel strategische als operationele aspecten - en richt zich op een projectmatige en toegepaste aanpak. Studenten van dit postdoctorale programma kunnen verwachten dat ze de expertise en vaardigheden verwerven om te werken in bedrijven of organisaties die actief zijn in een internationale omgeving of om een ​​managementpositie te bekleden als toekomstig uitvoerend orgaan.98094_P799_IMG_0302_original_web.jpgBerlin Professional School (Foto: Katy Otto, 2017)

Studenten kunnen hun specialisatie kiezen in

  • Internationaal management - inclusief een studiebezoek aan Kingston Business School in Londen
  • Digital Business Management & Leadership - inclusief een digitale zakelijke safari in Berlijn

Bekijk onze specialisatie Digital Business Management & Leadership eens nader

Digitalisering doordringt het moderne zakenleven. Digitale start-ups verstoren vaak de traditionele bedrijfsmodellen van gevestigde exploitanten, terwijl deze zich voorbereiden op digitale transformaties. Er zijn nieuwe manieren nodig om bedrijfsmodellen en waardeketens te ontwerpen, producten en diensten op de markt te brengen en leidende mensen te leiden. Onze specialisatie in Digital Business Management & Leadership bereidt studenten voor op het aannemen van managementrollen in het tijdperk van digitalisering, of het nu gaat om start-ups of traditionele bedrijven. Seminaristische lezingen over actuele onderwerpen worden aangevuld met de bespreking van gebruikte cases en een Digital Business Safari naar hotspots van digitaal zakendoen in de regio Berlijn.

Doelgroep

Dit postdoctorale programma is bedoeld voor kandidaten uit Duitsland en het buitenland met een eerste graad en ten minste een jaar werkervaring. Het programma is met name geschikt voor afgestudeerden in onderwerpen die nauw verwant zijn met bedrijfskunde, zoals bedrijfsinformatica, bedrijfscommunicatie of mediamanagement, die staats- en particuliere universiteiten hebben bezocht en geïnteresseerd zijn in een postgraduaat in algemeen internationaal management.

97992_97892_Studentsatcampus.jpgBerlin Professional School (Foto: Katy Otto, 2017)

Toelating

Om te solliciteren voor dit postdoctorale programma, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

  • een afgeronde undergraduate-diploma (van een universiteit of hogeschool, of een BA-Diplom van een universiteit voor coöperatief onderwijs)
  • een minimum van een jaar werkervaring na de eerste graad
  • voor anderstalige Engelssprekenden: een bewijs van uitstekende Engelse vaardigheden
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Berlin School of Economics and Law (HWR Berlin) is one of the largest Universities of Applied Sciences in Germany offering courses in private and public sector business administration and economic ... Lees meer

The Berlin School of Economics and Law (HWR Berlin) is one of the largest Universities of Applied Sciences in Germany offering courses in private and public sector business administration and economics. HWR Berlin has long established a profile as a leading business school that emphasises the link between management theory and practice. The Berlin Professional School at HWR Berlin offers advanced training programmes in management. Lees Minder