Master of Public Policy

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Een geavanceerd programma voor de leiders van morgen

De Master of Public Policy (MPP) van de Hertie School is een 2-jarig, voltijds programma in het Engels dat de instrumenten biedt die de besluitvormers van morgen nodig hebben om beleid te analyseren, beleidsinnovaties kritisch te beoordelen en oplossingen te evalueren. Het programma biedt een analytisch uitdagende en probleemgerichte opleiding op het gebied van governance, beleidsanalyse, management en leiderschap , versterkt door praktijkervaring in de publieke en private sector. Het brengt perspectieven uit de economie, politieke wetenschappen, rechten en sociologie samen en leidt studenten op in kwantitatieve en kwalitatieve methoden.

Ons groeiend alumninetwerk biedt studenten en afgestudeerden toegang tot een internationale gemeenschap van succesvolle beleidsmedewerkers in toonaangevende organisaties in veel landen.


Gespecialiseerd in beleidsanalyse of management

Cursussen in economie, politieke wetenschappen, statistiek, publiek management en recht geven studenten een sterke interdisciplinaire basis. Deelname aan een projectcursus die meestal wordt gegeven in combinatie met een openbare instelling, confronteert studenten met de uitdagingen van een realistisch project. Interdisciplinair en probleemgericht onderwijs bieden praktische voorbereiding die studenten over de grenzen, disciplines en sectoren heen kunnen toepassen.

Studenten kiezen tussen twee concentraties:

  • Beleidsanalyse richt zich op methoden en analysehulpmiddelen zoals statistieken, econometrie of gedragseconomie.
  • Management en organisatie verkennen competenties zoals strategie, verandermanagement of organisatieontwerp.

Studenten volgen ook cursussen uit een breed portfolio van keuzevakken om hun expertise op een beleidsgebied te verdiepen. Deze cursussen geven studenten de kennis, concepten en hulpmiddelen die ze nodig hebben om hun masterproef te schrijven over een concreet beleidsprobleem.

Krijg een glimp van enkele relevante, real-world onderwerpen die onze studenten behandelen

In het buitenland studeren

Tokio. Genève. Singapore. Toronto. Beijing. Of Caïro. - De Hertie School biedt haar Hertie School meer dan alleen een diploma. Studenten kunnen ervaring opdoen bij partnerinstellingen over de hele wereld tijdens een semesterlange academische uitwisseling en binnen een dual degree- programma.


Bouw een professioneel netwerk

Als een professionele school voor openbaar beleid biedt de Hertie School studenten verschillende mogelijkheden om toe te passen wat ze leren en een professioneel netwerk op te bouwen. Alle studenten lopen een stage tussen hun eerste en tweede studiejaar. Voor degenen die nog meer professionele ervaring willen, biedt de school een professioneel jaar . Voor stages en het professionele jaar heeft de school relaties opgebouwd met een reeks instellingen zoals ministeries, internationale bedrijven en NGO's.


Financiële hulp en beurzen

De Hertie School streeft ernaar de beste studenten van over de hele wereld aan te trekken. Om dit doel te bereiken, bieden we financiële ondersteuning aan studenten in de vorm van volledige en gedeeltelijke afstandsvergoedingen . Momenteel ontvangt ongeveer 50% van de studenten rechtstreeks geld van de school. Er zijn speciale focusbeurzen beschikbaar voor uitzonderlijke studenten met specifieke profielen. De meeste studenten vertrouwen op een combinatie van afstand van collegegeld, externe beurzen, leningen en studentenbanen om hun studies te financieren.


Meld je vandaag aan

Het MPP-programma staat open voor afgestudeerden van alle academische disciplines met een sterke motivatie om het overheidsbeleid te bestuderen. Academische prestaties, persoonlijke geschiktheid en motivatie worden meegenomen bij de beoordeling van aanvragen. Toelatingsaanbiedingen en beurzen worden op voortgezette basis toegekend. Aanvragers die financiële hulp zoeken, worden aangemoedigd om zich uiterlijk op 1 februari voor de deadline aan te melden. Aanvragen worden geaccepteerd tot 1 mei .

Gloria Guerrero (MPP 2017), bevordering van burgerparticipatie en vrijheid van meningsuiting in Mexico

Berlijn - levendige hub van Europese publieke dialoog

De hoofdstad van Duitsland is een knooppunt voor politieke en culturele evenementen en een kruispunt voor reizen in Europa en daarbuiten. De Hertie School ligt in de wijk Mitte van de stad, op slechts enkele minuten van de Rijksdag, de Brandenburger Tor en andere belangrijke politieke en historische bezienswaardigheden. Als hoofdstad van Duitsland is Berlijn het epicentrum voor politieke besluitvormers en beleidsdebatten. Het is ook een stad waar overal geschiedenis is, een fascinerende achtergrond voor het bestuderen van openbaar beleid. Berlijn trekt jonge mensen van over de hele wereld aan en brengt een gevarieerde set van culturen, vaardigheden en activiteiten met zich mee. Een van de vele troeven van Berlijn is de betaalbaarheid. Huisvesting en algemene kosten zijn relatief lager dan in veel grote hoofdsteden wereldwijd. Het is vooral gastvrij voor studenten, met talloze speciale kortingen op veel locaties.


Over de Hertie School

De Hertie School is een internationaal onderwijs- en onderzoekscentrum van topkwaliteit in het levendige en kosmopolitische Berlijn. Uitzonderlijk onderwijs, onderzoek en outreach over internationale en intersectorale bestuurlijke uitdagingen zijn het kenmerk van de school.

Ons motto is vandaag begrijpen. Vorm morgen. We trekken een zeer getalenteerde studentenorganisatie aan uit verschillende nationale en disciplinaire achtergronden - verenigd door de wens om een ​​verschil te maken en een betere toekomst tot stand te brengen. We bieden hen een studieomgeving die wordt gekenmerkt door nauwe interactie met faculteiten, levendige publieke debatten en betrokkenheid bij actuele beleidsontwikkelingen. Bovendien hebben onze studenten toegang tot het wereldwijde netwerk van de school, waaronder de London School of Economics en Political Science, Sciences Po in Parijs, Columbia University in New York en vele andere uitstekende scholen voor openbaar beleid wereldwijd.

Als ambassadeur van goed bestuur en openbaar rentmeesterschap is de Hertie School een hub geworden voor topwetenschappers en onderzoekers, maar ook voor experts en vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld die bijdragen aan evenementen op de school. Onze studenten dragen actief bij aan deze debatten en voeren regelmatig hun eigen initiatieven aan om het algemeen belang te bevorderen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Hertie School is an international teaching and research centre of excellence that prepares students for leadership positions in government, business, and civil society.

The Hertie School is an international teaching and research centre of excellence that prepares students for leadership positions in government, business, and civil society. Lees Minder