Master of Professional Engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

 • Ideaal voor het oefenen van ingenieurs die geavanceerde, geavanceerde kennis en vaardigheden willen op een gekozen engineering gebied of om een engineering management rol te gaan vervullen
 • Leiden en bijdragen aan complexe projecten
 • Reageer snel en effectief op actuele en opkomende lokale en wereldwijde uitdagingen
 • Gebruik empirisch onderbouwde praktijk om veranderingen voor te stellen en te realiseren met behulp van managementstrategieën, geavanceerd ontwerp, gezamenlijke besluitvorming en innovatie
 • Deze cursus is voorlopig geaccrediteerd door Engineers Australia

Waarom kiezen voor deze cursus?

Onze Master of Professional Engineering verbetert de kennis, praktijk en professionele inzetbaarheid van ingenieurs in specifieke discipline op een geavanceerd niveau. Deze cursus biedt een geïntegreerde mix van gespecialiseerde discipline-complexiteit en evidence-based practice met toekomstgerichte professionele ontwikkeling van vaardigheden in een geconnecteerde leeromgeving.

Driekwart van de nieuwe afgestudeerden in de techniek die fulltime werk zoeken, vinden dit binnen vier maanden en hebben het hoogste percentage professionele of leidinggevende tewerkstelling van alle STEM-gediplomeerden [Norton, 2016].

U kunt kiezen uit vier majors als onderdeel van dit programma: elektrisch en management, mechanisch en management, elektrotechniek of machinebouw.

 • Elektrotechniek en management bieden een technische managementkwalificatie voor praktiserende ingenieurs, gespecialiseerd in elektrotechniek. Het combineert een formele kwalificatie in management met geavanceerde elektrotechnische vaardigheden en kennis.
 • Mechanisch en management biedt een technische managementkwalificatie voor praktiserende ingenieurs, gespecialiseerd in machinebouw. Het combineert een formele kwalificatie in management met geavanceerde werktuigbouwkundige vaardigheden en kennis.
 • Elektrotechniek biedt een geavanceerd theoretisch inzicht en kennis van de huidige professionele engineeringpraktijken in de elektrotechniek. Het richt zich op het gebied van technische discipline, duurzame en ethische overwegingen en op feiten gebaseerde praktijken.
 • Werktuigbouwkunde biedt geavanceerd theoretisch inzicht en kennis van de huidige professionele engineeringpraktijken in de machinebouw. Het richt zich op het gebied van technische discipline, duurzame en ethische overwegingen en op feiten gebaseerde praktijken.

Deze cursus is geschikt voor de praktiserend ingenieur die technische disciplines wil veranderen en postdoctorale kwalificaties wil behalen.

Real-world leren

Door je studies, leer je hoe je:

 • geavanceerde en specialistische kennis, concepten en werkwijzen toepassen op engineeringontwerp, analysebeheer en duurzaamheid
 • kritisch analyseren en evalueren van complexe technische problemen om te bereiken, op onderzoek gebaseerde oplossingen
 • toepassen van systematische benaderingen voor het plannen, ontwerpen, uitvoeren en beheren van een engineeringproject
 • communiceer complexe informatie effectief en bondig, presenteer rapporten op hoog niveau, argumenten en motiveringen in mondelinge, schriftelijke en visuele vormen aan professionele en niet-gespecialiseerde doelgroepen
 • organiseer en beheer zelfstandig tijd, taken en projecten en toon gezamenlijk de waarden en principes die bepalend zijn voor engineeringbeslissingen en professionele verantwoordelijkheid.

Je zult bezig zijn met de eisen, complexiteiten, tools en hedendaagse praktijken van authentieke technische omgevingen. Je zult hedendaagse authentieke professionele vaardigheden ontwikkelen en vormen voor onmiddellijke toepassing in werksituaties.

Je zult je studies uitvoeren door middel van een reeks leerpraktijken, waaronder door de industrie geleide case studies, projectmatig leren. Je capstone-leerervaring is een op de werkplek gebaseerd of authentiek tweewaardig project dat wordt georganiseerd via een reeks ontwikkelingsevaluaties. Dit wordt ondersteund door voorbereiding op een gesimuleerde internationale engineeringconferentie (peer-reviewed posterpresentatie en papier).114244_Image8CIF_5837Wx3987H.jpg

Wat te verwachten

Deze tweejarige cursus biedt een ontwikkelingspad voor professionele ingenieurs om vaardigheden te beheersen in geselecteerde technische disciplines en de interactie van die disciplines. Het heeft als doel je vaardigheden te verbeteren in het omgaan met complexere engineeringproblemen en interacties tussen technische engineeringdomeinen en de bredere context waarin ze bestaan.

De Master of Professional Engineering biedt post-professionele kennis en vaardigheden in een reeks technische disciplines. Als zodanig biedt het je de mogelijkheid om een leider te worden op het door jou gekozen vakgebied. Het programma biedt zowel theoretisch inzicht als praktische toepassingen van geavanceerde professionele engineeringpraktijken, met een focus op themadisciplines en duurzame, ethische en managementvaardigheden.

We zijn momenteel op zoek naar voorlopige accreditatie bij Engineers Australia voor de Master of Professional Engineering. Professionele accreditatie geeft afgestudeerden de mogelijkheid om te werken als een professionele ingenieur in landen die het Washington Akkoord hebben ondertekend.

Carrière resultaten

Als afgestudeerde van de Master of Professional Engineering wordt u een door Engineers Australië geaccrediteerde professionele ingenieur met geavanceerde, geavanceerde kennis en vaardigheden op een gekozen technisch gebied of engineering management rol. Je kunt leiding geven aan en bijdragen aan complexe projecten en snel en effectief reageren op actuele en opkomende lokale en mondiale uitdagingen. Je hebt onderzoekscapaciteit voor evidence-based practice, om je veranderingen voor te stellen en te realiseren met behulp van managementstrategieën, geavanceerd ontwerp, gezamenlijke besluitvorming en innovatie op ethische en duurzame manieren passend bij je rol; je zult strategisch zijn in het gebruik van digitale technologieën. Je zult een effectieve medewerker en communicator zijn in disciplinaire en interdisciplinaire contexten met kennis van en respect voor diverse culturele perspectieven.

Als afgestudeerde kun je geïntegreerde computergebaseerde benaderingen toepassen om interne en externe bronnen in een organisatie te monitoren en te beheren en een reeks strategieën en werkwijzen te implementeren om organisatorische doelstellingen te ondersteunen, zoals concurrentievoordelen, innovatie, het delen van geleerde lessen, integratie en continue verbetering. U kunt een gespecialiseerde engineering manager worden binnen uw gekozen vakgebied, in het bijzonder een leider en manager van technische processen. Je zult in staat zijn managementfuncties op te nemen in operations management, kwaliteitscontrolebeheer, logistiek, enterprise resource planning, supply chain management en andere gespecialiseerde technische velden.

Professionele erkenning

Onze Master of Professional Engineering is voorlopig geaccrediteerd door Engineers Australia. Professionele accreditatie stelt u in staat om te werken als een professionele ingenieur in landen die het Washington Akkoord hebben ondertekend.

Mogelijke carrières

 • Control systems engineer
 • Engineer voor digitale signaalverwerking
 • Elektrotechnisch ingenieur
 • Electrical Power Engineer
 • Electrical and Computer Engineer
 • Ingenieur
 • Techniektechnoloog
 • Ingenieur manager
 • Mechanical Engineer
 • Netwerkmanager
 • Telecommunicatie-ingenieur

vergoedingen

Uw werkelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van welke eenheden u kiest. We beoordelen de vergoedingen jaarlijks en kunnen mogelijk worden verhoogd.

2019: $ 36.400 per jaar fulltime (96 studiepunten)

2020: $ 38.000 per jaar fulltime (96 studiepunten)114273_Image5KG-library-lomo.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Lees meer

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Lees Minder
Brisbane , Kelvin Grove + 1 Meer Minder