Master of Music

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma in het kort

De Master of Music aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, Nederland, is een geavanceerde opleiding voor hoogbegaafde muzikanten die een carrière als professioneel uitvoerder zoeken op het internationale concertpodium. De unieke dimensie van de Master of Music bij Fontys is de gepersonaliseerde component: studenten ontvangen een beurs van twee jaar en kunnen het programma aanpassen aan de behoeften van hun opkomende carrière. Studenten kunnen hun beurs gebruiken voor het volgen van cursussen bij professoren op Fontys en zelfs bij externe professoren en kunstenaars.

Inhoud van het programma

De master biedt je een intensief tweejarig programma. Het kernprogramma bestaat uit internationale masterclasses, individuele lessen en lezingen over onderzoeksvaardigheden, cultureel ondernemerschap, muziekfilosofie en muziekmarketing. specialisaties:
• Klassieke muziek (instrumentaal / vocaal)
• Pop (instrumentaal / vocaal)
• Jazz (instrumentaal / vocaal)
• Muziek Theater
• Muziek theorie
• Compositie / arrangeren (klassiek / jazz / pop)
• Uitvoeren

Wat te verwachten van ons

Je wordt begeleid door je hoofdprofessor, onze persoonlijke loopbaancoach en een onderzoekscoach. Als Master of Music-student bij Fontys ontvang je een persoonlijk budget van twee jaar. Het persoonlijk budgetbedrag is afhankelijk van uw specialisatie. In het studiejaar 2019-2020 varieerde het persoonlijk budget van € 3000, - tot € 4000, - per jaar voor studenten in hun eerste en tweede studiejaar. U kunt uw persoonlijk budget gebruiken om het curriculum te personaliseren in overeenstemming met uw artistieke en professionele behoeften. Studenten die lessen willen volgen bij artiesten die buiten Fontys lesgeven, kunnen daarvoor hun beurs gebruiken, ook als de kunstenaar in een ander land is gevestigd. De school onderhoudt sterke verbindingen met lokale concertzalen en locaties. Daarom krijg je als student volop prestatiemogelijkheden in de regio.

Wat verwachten we van jou

Voor het toelatingsexamen is het belangrijk om na te denken over je carrièredoelen. In uw persoonlijke ontwikkelingsplan schetst u uw professionele doelen voor de komende jaren van studie. Dit plan ondersteunt je persoonlijke kwaliteiten en interesses en schetsen waar je jezelf als professional ziet in twee jaar. Uw plan wordt beoordeeld door de examencommissie en maakt deel uit van de aanvraagprocedure.

Educatief budget

Als student krijg je een persoonlijk budget van twee jaar dat je kunt gebruiken om je eigen curriculum te ontwerpen. Het persoonlijk budgetbedrag is afhankelijk van uw specialisatie. In het studiejaar 2019-2020 varieert het persoonlijk budget van € 3000 tot € 4000 per jaar voor studenten in hun eerste en tweede studiejaar.

Uw persoonlijk budget kan worden gebruikt voor het volgen van lessen bij professoren op Fontys evenals bij externe professoren en kunstenaars. Hiermee kun je lessen volgen met meerdere inspirerende artiesten die toonaangevend zijn in hun vakgebied en die je kunnen helpen de volgende stap in je carrière te maken.

Als u wilt dat u lessen volgt bij een kunstenaar die elders lesgeeft, kunt u uw budget gebruiken om dit te doen, zelfs als de artiest in een ander land is gevestigd. Een cellist kan bijvoorbeeld kiezen voor lessen bij een celloprofessor in Parijs als onderdeel van het masterprogramma, door gebruik te maken van haar persoonlijk budget. Op dezelfde manier kan een muzikale theatervocalist lessen volgen bij een leraar in Londen.

Minimaal 30% van het persoonlijk budget moet worden gebruikt voor lessen bij Fontys, terwijl maximaal 70% van het budget buiten de school mag worden gebruikt.

Afstudeerprofielen

Als student kun je kiezen uit twee afstudeerprofielen:
• Prestatie
• Prestaties met focus op onderwijs

Het prestatieprofiel benadrukt de prestaties tijdens je loopbaan als masterstudent. Wanneer u de profielprestatie met focus op onderwijs kiest, volgt u een lezingenreeks over onderwijs. Bovendien zal uw onderzoeksproject op onderwijs zijn gericht. Aangezien de meerderheid van de studenten meestal kiest voor het profiel Prestatie, wordt het onderwijsprogramma alleen aangeboden als ten minste vijf studenten zich aanmelden voor dit profiel.

Accreditatie en beoordelingen

Het gezamenlijke Master of Music-programma aan Fontys en de Maastricht Academy of Music is geaccrediteerd door de NVAO, de organisatie voor accreditatie in het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. De Master of Music leidt naar de geaccrediteerde M.Mus. mate. In 2015 selecteerde de Nederlandse HBO-Keuzegidsgids het Master of Music-programma op Fontys als nummer 1 in Nederland.

onderwijs

Wettelijk collegegeld voor EER-studenten 2019 - 2020: € 2.143, -
Instellingscollegegeld voor niet-EER-studenten 2019-2020: € 6.970, -

Het programma Fontys Master of Music heeft beurzen beschikbaar voor niet-EER-studenten. Zie de Holland Scholarship-pagina voor meer informatie.

Maak gebruik van de Tuition Fee Wizard om het bedrag van uw collegegeld te bepalen.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Lees Minder
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Meer Minder