Master of Management

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De Master of Management is een internationaal éénjarig masterprogramma (in het Engels) dat studenten voorbereidt op een carrière in dynamische, internationale zakelijke omgevingen.

Het programma richt zich op het confronteren van studenten met uitdagende strategische bedrijfsproblemen om hen vertrouwd te maken met alle belangrijke aspecten van een bedrijf. Het programma is afgestemd op bachelor- en master-afgestudeerden die hun internationaal management willen verbreden en hun kennis van en vaardigheden in Business Process Management (BPM), International Marketing Strategy (IMS) en Strategy and Innovation Management (SIM) willen verdiepen. .

Het programma is niet alleen van toepassing op (bedrijfs) economiestudenten, maar ook op universitair afgestudeerden in niet-economische vakgebieden, zoals ingenieurs, advocaten, psychologen, enz.

Sterke punten van de Master of Management

Het Master of Management-programma heeft tot doel de volgende competenties te ontwikkelen:

  • De afgestudeerde van de Master of Management is in staat om complexe bedrijfsproblemen te identificeren en te deconstrueren, die zowel van organisatorische als van strategische oorsprong zijn.
  • De afgestudeerde is in staat om geschikte methodologieën, hulpmiddelen en technieken te evalueren, selecteren en toepassen om complexe bedrijfsproblemen te analyseren om praktische aanbevelingen van hoge kwaliteit te doen om zowel tactische als strategische beslissingen te verbeteren.
  • De afgestudeerde is in staat om geschikte, hoogwaardige bedrijfsstrategieën te verdedigen op basis van hun implicaties.
  • De afgestudeerde is in staat om strategische beslissingen te vertalen naar doelstellingen op een lager niveau en essentiële prestatie-indicatoren.
  • De afgestudeerde is in staat om te werken in een multinationale en interdisciplinaire context, met een houding die de volgende elementen weerspiegelt: kritische reflectie, constructief redeneren, professionele communicatie, efficiënte samenwerking, effectief zelfmanagement, ethisch gedrag en duurzaamheid.

specialisaties

Studenten kunnen kiezen tussen een specialisatie in:

  • Business Process Management (BPM)
  • Strategie en innovatiemanagement (SIM)
  • Internationale marketingstrategie (IMS)

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Hasselt University beoordeelt studenten individueel op basis van hun eerdere academische verleden en kwalificaties. Algemene vereisten impliceren diplomavereisten en taalvereisten. De examencommissie van het programma evalueert elke aanvraag afzonderlijk met betrekking tot het academisch verslag van de kandidaat. Afhankelijk van eerdere kwalificaties, moet je misschien een voorbereidend of overbruggend programma volgen.

Diploma-vereisten

Direct toegelaten:

  • Houders van (minimaal) een academische bachelor in Toegepaste Economie, Bedrijfseconomie of Handelsingenieur van een EU-universiteit.

Voorwaardelijk toegelaten:

  • Houders van een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een van de hierboven vermelde Vlaamse graden en dat is behaald na ten minste 180 ECTS-studiepunten (of drie jaar voltijdse studie) aan een universiteit of hogeschool.

Voorwaardelijk via een voorbereidend programma toegelaten:

Kandidaten die een niet-economisch of niet-management / bedrijfsacademisch diploma hebben, zullen een voorbereidend programma moeten afronden dat is afgestemd op hun specifieke achtergrond voordat ze kunnen worden toegelaten tot de masteropleiding.

Taalvereisten

Engelse taalvaardigheden (zowel geschreven als gesproken) moeten worden bevestigd door een recente score op de toets Engels als vreemde taal (TOEFL paper-based: score 550 of hoger, computer-gebaseerd: score 213 of hoger, internet-gebaseerd: score 79-80) of het International English Language Testing System (IELTS overall band score 6.5) of een erkende bekwaamheidstest.

Carriere vooruitzichten

Dit programma stelt studenten in staat optimaal te functioneren binnen organisaties en managementfuncties op zich te nemen, vooral in de context van dynamische internationale markten. Competenties zoals projectteamwork, creatief oplossen van bedrijfsproblemen en managementrapportage zullen worden ontwikkeld. Alumni nemen prominente functies in bedrijven over de hele wereld in. Ze getuigen van de dynamiek van onze training op hoog niveau.

Afgestudeerden met de specialisatie International Marketing Strategy (IMS) nemen marketingmanagementfuncties op in hightech multinationals. Afgestudeerden met de specialisatie Management Information Systems (MIS) worden ICT-consultants of ICT-projectmanagers .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovati ... Lees meer

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovative region. It aspires to be a hub in this innovation web. Lees Minder
Hasselt , Diepenbeek + 1 Meer Minder