Master of International Affairs

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Een wereldwijd perspectief op governance

De Master of International Affairs (MIA) van de Hertie School is een 2-jarig, voltijds programma in het Engels dat excellente studenten en jonge professionals uitrusten met instrumenten van internationale beleidsvorming om wereldwijde uitdagingen aan te gaan en goede beleidsvoorstellen te bedenken in een wereldwijd multilevel systeem . Afgestudeerden van MIA zijn goed voorbereid op functies die een diepgaand inzicht vereisen in de huidige wereldwijde beleidsuitdagingen in de overheid, diplomatie en internationale organisaties, evenals in de particuliere en maatschappelijke sector.

Beleidsmakers en experts worden vandaag geconfronteerd met een breed scala aan mondiale uitdagingen. Deze variëren van een wereldwijde crisiseconomie en de gevolgen daarvan, tot veiligheidsuitdagingen zoals nieuwe regionale instabiliteiten, nucleaire proliferatie, cyberoorlogvoering en conflicten over beperkte middelen. Om dergelijke uitdagingen succesvol te kunnen aangaan in een snel transformerende context, is het van cruciaal belang om te weten hoe het complexe landschap van verschillende actoren en disciplines te navigeren.

Hertie School - Master of International Affairs students" src="https://cdn01.masterstudies.com/img/element_db/80/80721_t.lobenwein_hertie_pr_hires_082015-288_cropped.jpg" alt="Hertie School - Master of International Affairs students" />


Gespecialiseerd in een gebied van internationale zaken

Studenten volgen cursussen in global governance, internationale economie, internationaal recht en veiligheidsbeleid. Interdisciplinair en probleemgericht onderwijs bieden praktische voorbereiding die studenten over de grenzen, disciplines en sectoren heen kunnen toepassen. Een oefencursus in internationaal conflictbeheer en bemiddeling vormt een aanvulling op het curriculum.

Studenten kiezen tussen twee concentraties:

  • Financiën en handel richten zich op de interactie tussen nationale en internationale economische instellingen en hun impact op groei, concurrentie, handel of andere factoren zoals energievoorziening.
  • Veiligheid en duurzaamheid zijn gebaseerd op een alomvattend begrip van veiligheid dat kwesties als armoede, mensenrechten, klimaatverandering en oude en nieuwe geopolitieke en militaire uitdagingen omvat.

Daarnaast voltooien studenten cursussen uit een breed scala aan keuzevakken om hun expertise op een specifiek beleidsterrein te verdiepen. Ze passen hun analytische vaardigheden toe door hun masterscriptie te schrijven over een onderwerp dat relevant is voor internationale aangelegenheden.

Krijg een indruk van enkele van de relevante, echte onderwerpen die onze studenten tegenkomen

In het buitenland studeren

Tokio. Genève. Singapore. Toronto. Beijing. Of Caïro. - De Hertie School biedt haar Hertie School meer dan alleen een diploma. Studenten kunnen ervaring opdoen bij partnerinstellingen over de hele wereld tijdens een semesterlange academische uitwisseling en binnen een dual degree- programma.


Bouw een professioneel netwerk

Als een professionele school voor openbaar beleid biedt de Hertie School studenten verschillende mogelijkheden om toe te passen wat ze leren en een professioneel netwerk op te bouwen. Alle studenten lopen een stage tussen hun eerste en tweede studiejaar. Voor degenen die nog meer professionele ervaring willen, biedt de school een professioneel jaar . Voor stages en het professionele jaar heeft de school relaties opgebouwd met een reeks instellingen zoals ministeries, internationale bedrijven en NGO's.


Financiële hulp en beurzen

De Hertie School streeft ernaar de beste studenten van over de hele wereld aan te trekken. Om dit doel te bereiken, bieden we financiële ondersteuning aan studenten in de vorm van volledige en gedeeltelijke afstandsvergoedingen . Momenteel ontvangt ongeveer 50% van de studenten rechtstreeks geld van de school. Er zijn speciale focusbeurzen beschikbaar voor uitzonderlijke studenten met specifieke profielen. De meeste studenten vertrouwen op een combinatie van afstand van collegegeld, externe beurzen, leningen en studentenbanen om hun studies te financieren.


Meld je vandaag aan

Het MIA-programma staat open voor afgestudeerden uit alle academische disciplines met een sterke motivatie om openbaar beleid te studeren. Bij de beoordeling van aanvragen wordt rekening gehouden met academische prestaties, persoonlijke geschiktheid en motivatie. Toegangsaanbiedingen en beurzen worden steeds toegekend. Aanvragers die om financiële steun vragen, worden aangemoedigd om vóór de deadline op 1 februari een aanvraag in te dienen. Aanvragen worden tot 1 mei aanvaard.


Berlijn - een levendig centrum van de Europese publieke dialoog

De hoofdstad van Duitsland is een knooppunt voor politieke en culturele evenementen en een kruispunt voor reizen in Europa en daarbuiten. De Hertie School ligt in de wijk Mitte van de stad, op slechts enkele minuten van de Rijksdag, de Brandenburger Tor en andere belangrijke politieke en historische bezienswaardigheden. Als hoofdstad van Duitsland is Berlijn het epicentrum voor politieke besluitvormers en beleidsdebatten. Het is ook een stad waar overal geschiedenis is, een fascinerende achtergrond voor het bestuderen van openbaar beleid. Berlijn trekt jonge mensen van over de hele wereld aan en brengt een gevarieerde set van culturen, vaardigheden en activiteiten met zich mee. Een van de vele troeven van Berlijn is de betaalbaarheid. Huisvesting en algemene kosten zijn relatief lager dan in veel grote hoofdsteden wereldwijd. Het is vooral gastvrij voor studenten, met talloze speciale kortingen op veel locaties.


Over de Hertie School

De Hertie School is een internationaal onderwijs- en onderzoekscentrum van topkwaliteit in het levendige en kosmopolitische Berlijn. Uitzonderlijk onderwijs, onderzoek en outreach over internationale en intersectorale bestuurlijke uitdagingen zijn het kenmerk van de school.

Ons motto is vandaag begrijpen. Vorm morgen. We trekken een zeer getalenteerde studentenorganisatie aan uit verschillende nationale en disciplinaire achtergronden - verenigd door de wens om een ​​verschil te maken en een betere toekomst tot stand te brengen. We bieden hen een studieomgeving die wordt gekenmerkt door nauwe interactie met faculteiten, levendige publieke debatten en betrokkenheid bij actuele beleidsontwikkelingen. Bovendien hebben onze studenten toegang tot het wereldwijde netwerk van de school, waaronder de London School of Economics en Political Science, Sciences Po in Parijs, Columbia University in New York en vele andere uitstekende scholen voor openbaar beleid wereldwijd.

Als ambassadeur van goed bestuur en openbaar rentmeesterschap is de Hertie School een hub geworden voor topwetenschappers en onderzoekers, maar ook voor experts en vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld die bijdragen aan evenementen op de school. Onze studenten dragen actief bij aan deze debatten en voeren regelmatig hun eigen initiatieven aan om het algemeen belang te bevorderen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

De Hertie School is een internationaal onderwijs- en onderzoekscentrum van excellentie dat studenten voorbereidt op leidinggevende posities in de overheid, het bedrijfsleven en het maatschappelijk mid ... Lees meer

De Hertie School is een internationaal onderwijs- en onderzoekscentrum van excellentie dat studenten voorbereidt op leidinggevende posities in de overheid, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. Lees Minder