Master of Information Management (Leuven)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

KU Leuven Master of Information Management (Leuven) programma van de KU Leuven onderzoekt specifieke managementkwesties grondig om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om informatie te analyseren, informatiesystemen te ontwerpen en te beheren en een IT-strategie te verfijnen als onderdeel van een algemene bedrijfsstrategie.

Na afronding van je masterproef kun je deze vaardigheden toepassen binnen een specifieke bedrijfscontext. Ten slotte stelt een breed scala aan keuzevakken u in staat om specifieke gebieden dieper te verkennen, of om een breder begrip te krijgen door een multidisciplinaire focus.

Structuur

Het programma bestaat uit een gemeenschappelijke kern gericht op de ontwikkeling en het beheer van informatiesystemen. De keuzevakken bieden de mogelijkheid tot verdere specialisatie in management, software engineering en data science. In de masterproef zullen deze kennis en inzichten worden toegepast in bedrijfsgericht onderzoek.

Sterke punten

  • De opleiding combineert je vooropleiding (in bedrijfseconomie, wetenschap, geesteswetenschappen ...) met informatievaardigheden om informatie in bedrijven, organisaties en de samenleving te beheren en te optimaliseren;
  • Het programma stelt u in staat om invloed uit te oefenen door het strategisch gebruik van technologie, waardoor de verbinding tussen IT en economie ligt;
  • De nadruk op een actieve rol in je leerproces, met zowel theoretische specialisatie als praktijkgericht groepswerk, bereidt je voor op de zakelijke omgeving.

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium.

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
Ga naar de website van de school