Master of Governance and Development (M.Sc.)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze Master of Governance and Development analyseert bestuursproblemen en mogelijke antwoorden , rekening houdend met de specifieke historische Pathways van individuele landen, evenals de interactie tussen dynamiek op nationaal / nationaal niveau en op lokaal / maatschappelijk niveau. Het behandelt ook de impact van wereldwijde ontwikkelingen.

Programma-inhoud

Dit programma is een geavanceerde master in ontwikkelingsstudies en trekt studenten van over de hele wereld aan. Studenten maken kennis met multidisciplinaire theoretische en praktische inzichten die hun vermogen zullen verbeteren om governance-uitdagingen op verschillende niveaus te analyseren, naast het verbeteren van de manier waarop zij zich verhouden tot processen van gewelddadig conflict en ontwikkeling.

128934_IOBPROCLAMATIE_IOB_090.jpg

De toekomst van duurzame ontwikkeling houdt kritisch verband met de bevordering van beter bestuur op lokaal, nationaal, regionaal en internationaal niveau. Zowel een oorzaak als een gevolg van falende governance, gewelddadig conflict is onverenigbaar met duurzame ontwikkeling. Processen van staatsvorming, staatsfalen en wederopbouw van de staat spelen een centrale rol in deze samenhang tussen ontwikkeling, bestuur en conflict.

De Master of Governance and Development biedt twee tracks met specifieke doelstellingen, cursussen en doelgroepen.

  • Spoor 1: Van gewelddadig conflict tot vrede en wederopbouw van de staat
  • Spoor 2: Lokale instellingen en armoedebestrijding

Het masterprogramma bestaat uit 12 maanden, beginnend en eindigend half september, en bestaat uit vier modules.

Carriere

De meeste IOB-studenten hebben al professionele ervaring voordat ze aan IOB studeren. Uit onze alumni-enquête blijkt dat IOB-afgestudeerden voornamelijk (blijven) werken in de overheidssector (24%), internationale organisaties (19%), NGO's (13%), instellingen voor hoger onderwijs / onderzoek (13%). Enkele van de meest voorkomende werkgevers onder IOB-afgestudeerden zijn binnen de overheidssector (bijv. Ministerie van Financiën, Ministerie van Planning), nationale parlementen, inter / supranationale organisaties (bijv. Verenigde Naties, Afrikaanse Unie, Europese Commissie, Aziatisch / Afrikaans / Inter-Amerikaans Ontwikkelingsbanken), nationale en internationale NGO's (bijv. Transparency International, Oxfam, Action Aid), hoger onderwijs / onderzoek (universiteiten, denktanks, enz.) En bilaterale of multilaterale donoragentschappen (bijv. BTC, Wereldbank, USAID, GTZ).

Uit het onderzoek bleek ook dat 95% van de IOB-alumni van mening was dat IOB-onderzoeken hen voldoende hadden voorbereid op hun volgende loopbaan. De meesten van hen (67%) bekleedden zelfs een hogere positie binnen de organisatie na hun studie aan IOB dan voorafgaand aan hun IOB Masters, terwijl 28% op hetzelfde niveau bleef.

Bovendien biedt IOB een multidisciplinair doctoraatsprogramma, leidend tot een doctoraat in ontwikkelingsstudies beheerd door IOB en verleend door de University of Antwerp . IOB werkt ook samen met de Faculteit Bedrijfskunde en de Faculteit Sociale Wetenschappen van de University of Antwerp om interdisciplinaire doctoraatsprogramma's op het gebied van ontwikkeling aan te bieden.

Waarom kiezen voor UAntwerp ?

“Het programma bood me inzicht in de zwakke punten van de staten in Sub-Sahara Afrika en hoe dit kan bijdragen aan conflicten . Ik heb kennis opgedaan over het analyseren van conflicten en welk beleid moet worden gevolgd voor de wederopbouw en ontwikkeling na periodes van gewelddadig conflict. ”

Rudo Mumba Maambo Phiri | Zambia

127166_GovernanceandDevelopment_Fotofiche_1180op361_shutterstock_108757142.jpg

Lees een getuigenis op de website van de school

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Lees meer

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Lees Minder