Master of Global Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma Doel

Het HKU One-year Master of Global Management (MGM) -programma is speciaal ontworpen voor pas afgestudeerden en jonge professionals die hun loopbaan willen beginnen in een cultureel rigoureuze en veeleisende werkplek, en willen leren omgaan met en werken met mensen uit een steeds groter wordende achtergronden.

Het HKU Master of Global Management-programma richt zich op de cruciale subset van vaardigheden die correleren met leiderschapssucces, met name in een multiculturele structuur.

Het oplossen van problemen, waarbij informatie wordt geselecteerd, geanalyseerd en overwogen, is moeilijker dan het lijkt en is essentieel voor goede beslissingen. Resultaatgericht zijn, verder kijken dan visie en doelstellingen leidt tot efficiëntie en productiviteit. Openheid is nodig om veranderingen op te vangen, ideeën van werknemers aan te moedigen, de belangen van belanghebbenden in evenwicht te brengen en het belangrijke van het triviale te scheiden. En u moet een ondersteunende manager zijn, oprechte interesse tonen, vertrouwen opbouwen bij collega's en betrokken raken bij groepswerk om werknemers gerust te stellen en energie te consolideren.

De HKU Master of Global Management richt zich op de kritische subset van vaardigheden die verband houden met leiderschapssucces, met name in een multiculturele structuur. Probleemoplossing, waarbij informatie wordt geselecteerd, geanalyseerd en overwogen, is moeilijker dan het lijkt en is essentieel voor goede beslissingen. Georiënteerd zijn op resultaten, voorbij louter visie en doelstellingen, leidt tot efficiëntie en productiviteit. Openheid is nodig om verandering te absorberen, ideeën van werknemers aan te moedigen, belangen van belanghebbenden in evenwicht te brengen en het belangrijke te scheiden van het triviale. En u moet een ondersteunende manager zijn; toon oprechte interesse, bouw vertrouwen op met collega's en raak betrokken bij groepswerk om werknemers gerust te stellen en energieën te consolideren. Kwalificatie met de structuur en waarden van dit programma is waar bedrijven naar op zoek zijn om hun activiteiten over de grenzen heen uit te breiden. De mogelijkheid om anderen te ondersteunen die in een collaboratieve en wereldwijde omgeving werken, is waar veel instapaankondigingen om vragen. Dit fulltime, eenjarige Master of Global Management-programma beantwoordt die oproep.

Wijze en duur van de studie

Het MGM-programma strekt zich uit over minimaal één studiejaar en maximaal twee studiejaren voor voltijdstudie. De meeste studenten hebben de neiging om het programma in één academisch jaar af te ronden. Cursussen worden op modulaire basis aangeboden, zodat studenten zich op één studiegebied tegelijk kunnen concentreren. Er zijn 7 modules in een academiejaar en elke module duurt zes tot acht weken, inclusief de examenweek. Studenten volgen meestal 2 cursussen per module en er zijn 4 lessen van drie uur per week.

Medium- en cursusbeoordeling

De opleiding wordt in het Engels gegeven.

De beoordeling van elke cursus kan opdrachten, tussentijdse examens, projectpapieren en cursuswerk omvatten, evenals een eindexamen, dat normaal gesproken aan het einde van elke cursus wordt afgenomen, tenzij anders aangegeven.

Curriculum Structuur

Het curriculum is gebaseerd op drie groepen modules die individuele, organisatorische en nationale kennis bevatten die relevant is voor het effectieve beheer van mondiale problemen. De cursussen worden gegeven door docenten van de HKU en een andere buitenlandse topuniversiteit en door zeer ervaren topmanagers.

curriculum

MGM_courses-02

Carriere vooruitzichten

Een aanzienlijk aantal organisaties zoekt naar sollicitanten met algemene managementvaardigheden, waaronder wereldwijd management, aangezien de mogelijkheid om wereldwijde bedrijfskwesties te beheren van toenemend belang zal zijn voor werknemers in Hong Kong en overal waar globalisering plaatsvindt.

Vraag vanuit de industrie

Volgens de overheidsstatistieken van Hong Kong is het aantal buitenlandse bedrijven dat in Hong Kong is geregistreerd de laatste vijf jaar gestegen. En een toenemend aantal organisaties is actief geweest in het omgaan met diversiteitsvraagstukken, waaronder culturele. Momenteel hebben meer dan 8.700 overzeese en Chinese bedrijven kantoren in Hong Kong, waarvan ongeveer de helft regionale hoofdkantoren en kantoren zijn. Met de toenemende globalisering moeten zelfs jongere werknemers worden uitgerust om met collega's, leveranciers en klanten met verschillende culturele achtergronden om te gaan. Op de markt zelf omvatten de banen die beschikbaar zijn voor afgestudeerden in het wereldwijde management, onder andere consultant-stagiairs, management-stagiairs en algemeen management-stagiairs.

Carrièreontwikkeling

Senior business practitioners zullen worden uitgenodigd om de ins en outs van de wereldwijde business te delen tijdens lessen en seminars. Professionele workshops en coachingsessies zijn ook beschikbaar om uw loopbaantraject voort te stuwen. Er worden verschillende loopbaanactiviteiten en -middelen aangeboden om je voor te bereiden op loopbaanontwikkeling:

 • Carrière workshops over het strategisch interview, cv schrijven, personal branding, enz
 • Gesprekken in de branche door senior zakelijke professionals
 • Individuele loopbaancoachingsessies
 • HKU Intern Job Board
 • HKU Carrièrebeurs

Je bedenkt een ideale loopbaanstrategie met professioneel advies van ervaren coaches, verbetert je zoektocht naar werk en je professionele imago om de baan te bemachtigen en krijgt waardevolle inzichten in de branche van ervaren zakelijke professionals.

Opnameschema

De opnames voor de intake voor 2021 zijn nu open.

Aanmeldingsdeadlines:

 • Ronde 1: 12.00 uur (GMT +8), 19 oktober 2020
 • Ronde 2: 12.00 uur (GMT +8), 14 december 2020
 • Ronde 3: 12.00 uur (GMT +8), 3 februari 2021
 • Ronde 4: 12.00 uur (GMT +8), 9 maart 2021
 • Ronde 5: 12.00 uur (GMT +8), 7 april 2021

Biedingen zullen op doorlopende basis worden gedaan en vroege aanvragen hebben de voorkeur, in die zin dat een groot deel van de aanbiedingen in de vroege stadia aan aanvragers zal worden toegewezen. Kandidaten wordt daarom sterk aanbevolen om hun sollicitaties en ondersteunende documenten zo snel mogelijk in te dienen.

Niet-lokale studenten worden sterk aangemoedigd om zich in de eerste twee rondes aan te melden, zodat er voldoende tijd is om studentenvisa te regelen en om zich voor te bereiden op hun verhuizing naar Hong Kong.

Toelatingsbesluiten zijn over het algemeen beschikbaar 1 maand na de deadline voor aanmelding en succesvolle aanvragers worden per e-mail op de hoogte gebracht. Kandidaten die geen offerte hebben ontvangen, worden opnieuw in behandeling genomen in de volgende ronde (n), tot het einde van de toelatingscyclus.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toegang tot ons programma, moet u:

 • Houd een erkende bachelor of gelijkwaardig;
 • Verkrijgen van verklaringen van twee referenten over geschiktheid voor het programma; en
 • Behaal een TOEFL / IELTS-score als u niet van een universiteit met een Engels medium bent

Minimale score vereiste: TOEFL: 80 | IELTS: 6 (zonder subtest onder 5.5) GMAT / GRE-scores zijn niet vereist, maar kandidaten met een goede GMAT / GRE-score zullen gunstig worden overwogen.

Collegegeld

Het voorgestelde collegegeld voor de intake in 2021 is HK $ 330.000 *.

Na ontvangst van het toelatingsaanbod dienen kandidaten een aanbetaling van HK $ 85.000 * te regelen om hun aanvaarding te bevestigen. Het saldo is betaalbaar in 2 termijnen over een academiejaar, ongeacht het aantal cursussen dat in elke module wordt gevolgd.

Er is ook een niet-restitueerbare aanvraagkosten van HK $ 300.

* onder voorbehoud van wijziging en definitieve goedkeuring door de Universiteit van Hong Kong

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has g ... Lees meer

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Lees Minder