Master of Fine Arts in creatief schrijven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MFA met lage residentie bij SPU is een creatief schrijfprogramma voor leerling-schrijvers - zowel christenen als mensen met een andere geloofstraditie - die niet alleen excellentie in het schrijven willen nastreven, maar hun werk ook in de bredere context van de wereldliteratuur willen plaatsen door schrijvers van geloof.

De spirituele dimensie van dit programma is niet bedoeld om didactische, sektarische of sentimentele literatuur te produceren. Integendeel, dit programma probeert uit te breiden wat volgens onze faculteit een langdurig gesprek is dat veel wereldliteratuur omvat, een gesprek waarin de hoogste niveaus van kunst, een open-ogen verkenning van de menselijke ervaring en een respect voor mysterie zijn. allemaal in een goed evenwicht gehouden.

Onze modellen zijn Augustinus en Dante, Sint Ephraim de Syriër en Sint Gregorius van Nazianzus, de Pareldichter en Sor Juana de la Cruz, George Herbert en John Milton, Gerard Manley Hopkins en Emily Dickinson, Fyodor Dostojevski en Alexandros Papadiamandis, TS Eliot en Flannery O'Connor, Walker Percy en James Baldwin, Annie Dillard en Dr. Martin Luther King, Jr.

Wij geloven dat ons programma schrijvers zal aanspreken voor wie geloofszaken centraal staan. We zijn ook van plan lezen en schrijven als spirituele disciplines te cultiveren. We zijn ervan overtuigd dat schrijvers het beste gedijen als ze een duurzame dialoog aangaan met de grote literatuur die hen is voorgegaan. Daarom legt ons programma een sterke nadruk op het lezen van klassieke werken van de gelovige schrijvers en het beantwoorden ervan in een reeks kritische papers.

In tegenstelling tot veel MFA-programma's, richt de onze zich niet alleen op ambachtelijke zaken, maar ook op het belang van visie. Wij geloven dat goed schrijven niet alleen een daad van zelfexpressie is, maar een doelbewuste poging om recht te doen in de wereld, om recht te doen aan de wereld.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The College of Science and Engineering is the most rapidly growing college or school at Seattle University. More than 100 full-time and part-time faculty members offer a relevant, hands-on approach to ... Lees meer

The College of Science and Engineering is the most rapidly growing college or school at Seattle University. More than 100 full-time and part-time faculty members offer a relevant, hands-on approach to STEM education to more than 1,250 undergraduate majors and graduate students. Through research and professional development, our professors keep abreast of the latest advances and continually improve degree programs that harmoniously blend theory and practice. Problem solving, critical thinking, teamwork, and opportunities for interdisciplinary collaboration characterize a holistic approach to the education provided to undergraduate and graduate students. Lees Minder