Master of Fine Arts in Studio Arts

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Of je nu kiest om te werken binnen onze nationaal erkende disciplines / intensives (keramiek, tekenen, sieraden en metalsmithing, schilderen, gedrukte media en grafische kunst en beeldhouwkunst) of in genres, kunstenaars kunnen een studie ontwikkelen die past bij hun eigen, zelf-geïnitieerde creativiteit Onderzoek.

Met volledige toegang tot de faculteit en studio's in de School of Art biedt de MFA in studiokunsten studenten vele studiemogelijkheden, waaronder seminars die zich richten op artistieke praktijk, professionele praktijk en scriptieontwikkeling; kritieken die de interdisciplinaire dialoog benadrukken; en een unieke semester residency gericht op loopbaanontwikkeling. Gericht op artistieke praktijk tijdens het ontwikkelen van essentiële professionele vaardigheden en capaciteiten, bereidt de MFA in studiokunst studenten voor op het gebied van hedendaagse kunst.

Waarom keramiek?

In de studio waar kunstnijverheid intensief is, kun je studeren in aardewerk, beeldhouwkunst, tegelmozaïeken of in sommige gevallen andere interessegebieden. Je werkt in nieuwe en traditionele technieken met een diverse faculteit van werken, professionele keramisten.

In alle studio's is ons overheersende doel om curiositeiten te cultiveren en te verrijken. We vragen je om je op je gemak te voelen met de onzekerheden van het risico terwijl je de vrijheid oefent om te verkennen wat je niet weet, het "wat als" quotiënt omhelst. We willen dat je een innovator en beoefenaar van verandering wordt in je respectievelijke studio terwijl je op de hoogte bent van - en een bereidwillige voorstander bent van - de traditie. Door les te geven aan het onbeschaamde functionele vat tot aan conceptueel ontworpen vragen, stimuleert de faculteit een open dialoog met andere disciplines. Dit was de onderliggende kracht van ons programma gedurende een groot deel van de 115-jarige geschiedenis.

Waarom tekenen?

De praktijk van het tekenen in de School of Art vormt de basis (basis) van creatieve ideeën die door kunstenaars tot leven worden gebracht voor verdere ondervraging en ontwikkeling. De faculteit van de school gelooft dat vloeiendheid in tekenen moedige, nieuwe manieren van kijken, denken, verbeelden, begrijpen en onderscheiden van de wereld bevordert. Meer dan ooit is visuele geletterdheid, samen met kritisch denken en creatief oplossen van problemen, essentieel voor het succes van onze studenten - aan de Universiteit van Syracuse en daarbuiten.

De atelierkunsten tekenen intensief probeert de materialiteit van tekenen opnieuw te definiëren in een tijd waarin digitale technologieën de visuele communicatie domineren. Door het representatieve, abstracte, illustratieve en conceptuele omarmen, zijn de tekenintensieve doelen om te dienen als een platform voor experimentele methoden, concepten en praktijken, met respect voor aloude geschiedenissen en conventies.

De tekening intensief is gericht op het bevorderen en verspreiden van tekenonderzoek, met nadruk op hedendaagse praktijken en theoretische context. Disciplines en activiteiten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de volgende soorten tekeningen:

  • representational
  • figuurlijk
  • Structureel
  • Abstract
  • illustratief
  • conceptuele
  • Hedendaagse praktijken

Waarom sieraden

Metalsmithing is zowel een esthetisch als conceptueel vehikel. De studio arts jewelry en metalsmithing intensive biedt je een ondersteunende sfeer van professionele faculteit die je in staat stelt om traditioneel te werken en toch nieuwe perspectieven biedt op het vakgebied en vraagaannames.

Onze faciliteiten zijn geschikt voor traditionele en niet-traditionele sieraden en technieken voor het maken van metalen. Afgestudeerde studenten hebben privé- of semi-privéstudio's in een gebouw dat ook de thuisbasis is van kunsteducatie, keramiek, grafiek en beeldhouwkunst. Multidisciplinair werk tussen deze gemeenschap en de rest van de school en de universiteit van Syracuse worden aangemoedigd.

In aanvulling op de metalsmithing faculteit, heb je de mogelijkheid om te werken met en te leren van de faculteit in andere disciplines en te profiteren van ons sterke bezoekende artist's programma.

Waarom schilderen?

De intensieve maar lonende ervaring van de intensieve schilderkunst in de studio is voor schilders die in verschillende stijlen willen werken en tegelijkertijd hun technische vaardigheden en persoonlijke ambities willen ontwikkelen. We dagen onze studenten uit om de bredere implicaties van hun werk te overwegen en reageren op de voortdurend groeiende aard van de kunstwereld.

Je studeert met elk lid van onze faculteit, zelf actieve professionals, en ervaart individuele en groepskritieken, professionele seminars en de onschatbare hulpbron die ons prestigieuze bezoekende kunstenaarsprogramma is. We moedigen je aan om te profiteren van de gemeenschap van kunstenaars waarin je zult worden ondergedompeld en dergelijke disciplines als keramiek, metalen, grafiek, beeldhouwkunst of fotografie te verkennen om je groei te verbeteren.

Onze missie is om u de middelen en ondersteuning te bieden die u nodig hebt om uw artistieke talenten te ontwikkelen en om de krachten te begrijpen die creatief bezig zijn in de steeds meer onderling verbonden wereld van vandaag. Met onze internationaal bekende faculteit, bezoekende kunstenaars en sprekers, bieden wij u een breed perspectief op het creatieve proces en wat het betekent om een ​​kunstenaar te zijn. De middelen die we aanbieden omvatten studio's die veel hoger zijn dan wat veel universiteiten bieden, evenals wereldwijde programma's die lessen in Europa en andere belangrijke locaties in de Verenigde Staten omvatten. Onze creatieve klassen worden aangevuld door de rijkdom die wordt geboden door een uitstekende en diverse universitaire omgeving. De schilderlessen zijn van middelmatige tot kleine omvang, met veel individuele aandacht maar ook met respect voor de vrijheid die elke student nodig heeft om zijn of haar creatieve stem te vinden.

Waarom media afdrukken

De gedrukte media en grafische kunst intensief in ons studiokunstenprogramma is een steeds groter wordend en dynamisch studiegebied dat toonaangevend is op het gebied van academische prentkunst.

Gemengde media, openbare kunstwerken, installatie, samenwerking en Lake Effect Editions, onze professionele interne uitgeverij, dragen bij aan het goed afgerond en levendig maken van gedrukte media en grafische kunst. Digitale technologieën, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, CNC-routers, lasergraveurs en inkjetprinten op groot formaat zijn hier een topprioriteit.

We hebben een indrukwekkende reeks nieuwe mediatools voor de prentmaker en we blijven de behoeften van diegenen die de beproefde methodologieën van het veld willen honoreren, behouden. In onze hypermoderne studio's bieden we cursussen lithografie, monotype / monoprint, etsen, zeefdruk, reliëf, papiermaken, boekdruk, boekkunst en digitale drukkunst aan. We presenteren ook een jaarlijkse steamroller-drukkerij in het centrum van Main Campus. Ons actieve programma voor bezoekende kunstenaars geeft studenten waardevolle ervaring door zij aan zij te werken met de leidende figuren in het veld.

Dit aanbod biedt onze studenten een solide basis terwijl ze de mogelijkheid krijgen om zich vrij te bewegen tussen de verbreding van de definities van de prentkunst. Studenten verwerven technische expertise, een volwassen oeuvre dat hun conceptuele interesses weerspiegelt, en een breed netwerk van contacten die een levenslang lidmaatschap van de printcommunity zullen bieden.

Waarom beeldhouwkunst?

Diversiteit en interactie zijn de hoekstenen van ons internationaal erkende sculptuur, intensief in ons studiokunstenprogramma. We willen een leven-lerende ervaring bieden die de artistieke groei bevordert onder studenten van verschillende esthetiek en standpunten en moedigt interdisciplinaire gesprekken aan met andere leden van de bloeiende artistieke gemeenschap van de school.

Onze faculteit bestaat uit vitale kunstenaars met een nationale reputatie die een actieve studio-ervaring hebben. Discussies in studie en kritiek gaan verder dan de traditionele setting; tentoonstellingen op en buiten de campus en ons bezoek aan een kunstenaarsprogramma brengen studenten en docenten samen.

De uitstekende faciliteiten omvatten workshops voor traditionele en hedendaagse toepassingen, waaronder die voor metaalgieten en fabricage, kunststoffen en een hypermoderne houtwinkel. Aan afgestudeerde studenten worden privéstudio's toegewezen en projectruimtes en galerijen zijn gewijd aan het tonen van studentenwerk.

We stonden op nummer. 20 van de top 20 beeldhouwprogramma's in de natie door US News

leerplan

Hieronder staan ​​de algemene programmavereisten voor de MFA in studiokunsten. Raadpleeg de Graduate Course Catalogue van Syracuse University voor meer informatie over dit curriculum en onze cursussen.

Graduate Course Catalog

Programma-eisen

Vier seminarklassen: 24 studiepunten

Seminar 1 Theorie en ideeën: 6 studiepunten
Seminar 2 professionele oefeningen: 6 studiepunten
Seminar 3 Scriptie schrijven: 6 studiepunten
Seminar 4 Thesis Tentoonstelling: 6 studiepunten

Drie afgestudeerde kritieken: 18 studiepunten
Vier studio-intensives: 12 studiepunten
Optioneel semester ingezetenschap: 6 studiepunten (vervangt twee studio-intensives)TOTALE KREDIETEN: 60 LENGTE VAN WOONPLAATS: 2 OF 3 JAAR

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our faculty offers rigorous and multi-faceted learning experiences that prepare student-artists for professional and entrepreneurial careers.

Our faculty offers rigorous and multi-faceted learning experiences that prepare student-artists for professional and entrepreneurial careers. Lees Minder