Master of Fine Arts in Film

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De master of fine arts (MFA) in film integreert filmproductie met de intellectuele studie van het medium, terwijl het een sterke focus op de wereldwijde cinema biedt. Door middel van internationale programma's, bezoekende kunstenaars uit de hele wereld en een regime van filmgeschiedenis, cultuur en theorie, profiteren onze afgestudeerde studenten van begrip van film in haar historische, artistieke en internationale context.

Consequent gerangschikt als een van de top 25 filmprogramma's door de Hollywood Reporter , biedt het programma studenten talloze mogelijkheden om de film op wereldwijd niveau te verkennen. Selecteer afgestudeerden in het programma deelnemen aan filmproductie en Italiaanse filmstudies in Bologna, Italië, waar je 's werelds meest beroemde evenement voor klassiek filmfestival, Cinema Ritrovato, zult bijwonen terwijl je je onderdompelt in alle aspecten van de film. Geïnteresseerden in 35mm filmmaken kunnen studeren in een semester lang programma met FAMU (Film en Televisieschool van de Academie voor Podiumkunsten) in Praag, Tsjechië, via Syracuse University Abroad.

Door blootstelling aan de gebieden video, fotografie, computerkunst, geluid, muziekcompositie, creatief schrijven, drama, humaniora, vrouwenstudies en Afrikaans-Amerikaanse studies, moedigt het programma een interdisciplinaire benadering van graduate studies aan. Het doel is om een ​​studieplan te ontwikkelen waarin een cursuspakket wordt samengesteld dat is ontworpen om de unieke talenten en interesses van elke student te ondersteunen en om de vereiste cursussen aan te vullen die de rest van het curriculum vormen.

Het programma legt geen esthetische of kritische agenda op; het stimuleert studenten eerder om het medium film op een intelligente maar persoonlijke manier te verkennen, zich volledig bewust van zijn geschiedenis en potentieel. Studenten worden aangemoedigd om creatief, gearticuleerd en bovenal nieuwsgierig te zijn naar cinema.

Tijdens het programma moeten studenten minimaal drie films produceren, inclusief een laatste filmproject voor afgestudeerden, en deze films presenteren aan de faculteit tijdens portfolio-evaluatiesessies. Toekomstige studenten moeten zich bewust zijn van de kosten die aan het maken van films zijn verbonden. Hoewel we alle faciliteiten bieden die nodig zijn om films te produceren, bieden we geen materialen of laboratoriumkosten. Filmstudenten hebben 24 uur per dag toegang tot postproductiefaciliteiten. Het programma ondersteunt werk in digitale cinema en super 16 mm.

Waarom ons programma?

  • Ons programma moedigt een interdisciplinaire aanpak aan; je kunt je studie verder verrijken door blootstelling aan andere disciplines in VPA en de grotere universiteit.
  • Ons programma is relatief klein (12-15 studenten). Graduate en undergraduate studenten werken nauw met elkaar en met de faculteit in een intieme leeromgeving.
  • Je zult profiteren van een diverse studentenorganisatie, waaronder studenten uit Europa, Azië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.
  • Wereldwijde studiemogelijkheden in Praag, Tsjechië en Bologna, Italië, vormen een aanvulling op je cursussen in Syracuse.
  • Onze faculteitsleden zijn praktiserende filmmakers die actief zijn in de Syracuse en internationale filmmaakgemeenschappen. Recente erkenning omvat een New York State Council on the Arts-beurs.
  • Ons programma wordt nationaal erkend; in 2014 werd het nummer 11 gerangschikt door de Hollywood Reporter op de lijst van de 25 beste filmscholen in de Verenigde Staten.
  • Wanneer je afstudeert, behoor je tot een wereldwijd netwerk van enthousiaste VPA-alumni.

uitrusting

Het filmprogramma is ondergebracht in Shaffer Art Building, waar alle programma's en faciliteiten van het departement Transmedia te vinden zijn. De filmproductiefaciliteiten omvatten 4K Hi-end digitale filmcamera's zoals Canon C500 en Sony F3 met Odyssey 7Q-recorders, 4K RAW ingeschakeld; Blackmagic Design 4K productiecamera's; Blackmagic Pocket Cinema-camera's met Metabones Speed ​​booster; Hoogwaardige Zeiss-filmlenzen; en een groot aantal Canon PL-lenzen. We bieden studenten ook de mogelijkheid om 16 mm en Super 16 mm te fotograferen met onze Aaton XTR-productiecamera en met Arri SR1, CP16 en Bolex-camera's. We hebben een breed scala aan locatieverlichting en grijpapparatuur, zoals Arri M18 HMI, Arri Compact HMI Fresnel 1.2K, 4x4 Kino-Flo Banks, Kino-Flo Diva-Lite en Joker-Bug 800W HMI onder vele anderen. Onze niet-lineaire bewerkingsfaciliteiten zijn 4K-gereed, uitgerust met de Adobe Creative Cloud, Da Vinci Resolve 12, en ons sorteerstation voor kleuren heeft een Flanders Scientific Professional-uitzendmonitor. We tellen met een eersteklas geluidsmengstudio en twee lichtstudio's en een groen scherm.

Artiesten bezoeken

Je zult inspiratie en inzicht putten uit de residente en bezoekende artiesten die elk jaar naar het filmprogramma en de afdeling Transmedia komen. Recente bezoekende kunstenaars waren onder meer componist Patrick Doyle; acteur / regisseur Giancarlo Esposito; regisseur Abbas Kiarostami; scenarioschrijver Dale Launer; filmmaker Albert Maysles '49; filmmaker Dani Menkin; Jim Morris '77 G'78, producent en president van Pixar; regisseur / producent Joel Schumacher; Cynthia Slavens, directeur postproductie en marketing bij Pixar; acteur / regisseur Peter Weller G'05; filmmaker Susan Youssef; en cinematograaf Vilmos Zsigmond.

leerplan

De film MFA-opleiding vereist 60 studiepunten. Hieronder staan ​​de algemene programmavereisten. Raadpleeg de afgestudeerde cursuscatalogus van Syracuse University voor gedetailleerde informatie over dit curriculum en onze cursussen.

Programma-eisen

Grote studio: 24 credits
Studiekeuze: 12 studiepunten
Kunstgeschiedenis of aanverwante academici: 12 studiepunten
Gratis keuzevakken: 6 studiepunten
Graduate seminar: 3 studiepunten
Eindpresentatie: 3 credits

TOTALE KREDIETEN: 60 LENGTE VAN WOONPLAATS: 3 JAAR

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our faculty offers rigorous and multi-faceted learning experiences that prepare student-artists for professional and entrepreneurial careers.

Our faculty offers rigorous and multi-faceted learning experiences that prepare student-artists for professional and entrepreneurial careers. Lees Minder