Master of Fine Arts in Computer Art

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De Master of Fine Arts (MFA) -opleiding in computerkunst is een artistiek onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma dat zich situeert in de context van technologie. Het programma is gewijd aan een breed scala aan praktijken in kunstmedia waarbij de computer een primaire rol speelt. Deze kunstmedia kunnen door de computer gegenereerde afbeeldingen, 3D computeranimatie, fysieke computerverwerking, creatieve computerprogrammering, computergames, computermuziek, visuele effecten, meerkanaals installatie en sonische kunst omvatten.

Van studenten wordt verwacht dat ze een sterke staat van dienst ontwikkelen in verschillende contexten, waaronder tentoonstelling, vertoningen, openbare interventie, installatie, performance, workshops, spelevenementen en virale media, naast andere vormen van publieke betrokkenheid.

Het MFA computerart-programma is een ondersteunende, veeleisende en zeer kritieke omgeving. Je werkt met de drie fulltime computerkunstfaculteit, die een breed scala aan conceptuele, theoretische en technische grond omvat. Omdat het computerart-programma zich in het departement Transmedia bevindt, wordt van u verwacht dat u relaties aangaat met docenten en collega's uit verwante disciplines. Naar buiten toe is het departement Transmedia verbonden met andere academische gebieden aan de universiteit van Syracuse, waaronder vrouwenstudies, architectuur, studiokunsten en informatica. Bij het selecteren van cursussen, wordt u sterk aangemoedigd om een ​​individueel interdisciplinair studietraject te formuleren binnen de universiteit als geheel.

Het computerkunstprogramma werd in 1980 opgericht door computerartiest Edward Zajec en heeft gedurende 35 jaar actief deelgenomen aan de ontwikkeling van elektronische kunst. Gedurende die tijd hebben studenten consequent werk gemaakt dat vrij is van paradigmatische beperkingen van traditionele media. De alumni van het programma volgen een breed scala aan loopbaantrajecten, van de academische wereld tot zelfstandig werk tot de industrie.

Waarom ons programma?

  • Je kunt relaties aangaan met docenten en collega's uit verwante disciplines binnen de afdeling, waaronder kunstfotografie, kunstvideo en film. U kunt profiteren van de grotere universiteit en universiteit en een interdisciplinair studietraject formuleren.
  • Onze faculteitsleden oefenen kunstenaars uit die hun werk internationaal tonen en uitvoeren en worden erkend met beurzen en beurzen, het meest recentelijk een Art Technology Lab-beurs van het Los Angeles County Museum of Art (LACMA). Hun onderzoeksinteresses omvatten feministische technologie, experimentele animatie, visuele muziek, artistieke gegevensvisualisatie, interactieve installaties, digitale prestaties en virtuele realiteit.
  • Je kunt profiteren van wereldwijde studiemogelijkheden voor MFA-studenten en deelnemen aan een indrukwekkende reeks nationaal en internationaal bekende bezoekende kunstenaars.
  • Wanneer je afstudeert, behoor je tot een wereldwijd netwerk van enthousiaste VPA-alumni.

uitrusting

Het computerart-programma is ondergebracht in Shaffer Art Building, waar alle programma's en faciliteiten van het departement Transmedia te vinden zijn. De computerkunst- en animatiefaciliteiten omvatten een geavanceerde audio productie- en scanstudio en het hoofdcomputerlab.

Artiesten bezoeken

ECARO

De extra-curriculaire computerartiestenorganisatie (ECARO) biedt een forum waar computerkunst- en animatiemajors samenkomen en aanverwante onderwerpen bespreken. ECARO helpt studenten in de grote netwerken om een ​​groter netwerk tot stand te brengen met elkaar en met iedereen die interesse heeft. Het is nuttig om een ​​buitenschoolse omgeving te hebben om te discussiëren en te werken, waar kennis en informatie kunnen worden doorgegeven op alle niveaus en majors zonder een beperkende structuur. ECARO biedt groepskritieken, tutorials en brainstormsessies. Het is belangrijk voor universitaire studenten om een ​​verbinding met elkaar op te bouwen, de communicatie tussen verschillende studiegebieden aan te moedigen en te leren hoe input van leeftijdsgenoten te gebruiken. De universitaire setting wordt gedemonstreerd in ECARO, waarbij studenten worden samengevoegd die uit hun creatieve grotten willen komen en samenwerken om beter te worden in wat ze doen.

leerplan

De MFA-opleiding in de computerkunst vereist 60 studiepunten. Hieronder staan ​​de algemene programmavereisten. Raadpleeg de afgestudeerde cursuscatalogus van Syracuse University voor gedetailleerde informatie over dit curriculum en onze cursussen.

Programma-eisen

Grote studio: 24 credits
Studiekeuze: 12 studiepunten
Kunstgeschiedenis of aanverwante academici: 12 studiepunten
Gratis keuzevakken: 6 studiepunten
Graduate seminar: 3 studiepunten
Eindpresentatie: 3 credits

TOTALE KREDIETEN: 60
LENGTE VAN DE WOONPLAATS: 3 JAAR

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our faculty offers rigorous and multi-faceted learning experiences that prepare student-artists for professional and entrepreneurial careers.

Our faculty offers rigorous and multi-faceted learning experiences that prepare student-artists for professional and entrepreneurial careers. Lees Minder