Master of Fine Arts in Art Video

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De master in de beeldende kunst (MFA) in kunstvideo comprimeert inclusief mediakunstontwerp met kunstmakende praktijk. Dit afstudeerprogramma moedigt de verkenning van de esthetische mogelijkheden van het onderwerp, het genre en mediatechnologieën vanuit persoonlijke gezichtspunten aan.

Studenten werken nauw samen met de faculteit bij het ontwikkelen van structuur en strategieën voor het maken van kunst in video en aanverwante media, waaronder gemedieerde performance-art, uitgebreid verhaal, radicale documentaire, multichannel en site-specifieke installatie, en bewegend beeld en sonisch rijke kunst voor digitale netwerkinterventie en -leven .

Het programma wordt ondersteund door digitale video- en audiofaciliteiten. De productie wordt uitgevoerd met digitale spiegelreflexcamera's en hoogwaardige digitale camcorders en noodzakelijke randapparatuur (statieven, microfoons, lichten, enz.). Er zijn speciale verlichting en studio's met een groen scherm beschikbaar voor productie. Postproductie gebeurt op basis van geavanceerde, digitale niet-lineaire systemen, waaronder een afzonderlijke multi-track digitale audiostudio. HD-projectoren en flatscreens zijn aanwezig voor installaties en tentoonstellingen. Analoge, lineaire systemen zijn beschikbaar voor archivalisch onderzoek en conservering. We hebben een uitgebreide, internationale verzameling videokunst beschikbaar voor onderzoek en onderwijs.

Het kunstvideo-programma op MFA-niveau gaat ervan uit dat kandidaten zeer gemotiveerd zijn om uitdagend werk te produceren en in staat zijn om in een tutorial-omgeving te werken. Financiële toekenningen zijn gebaseerd op beoordeling van de portfolio, aanbevelingsbrieven en eerdere ervaring. Het geven van assistentschappen biedt mogelijkheden om les te geven in de klas. De productie- en postproductiefaciliteiten worden bemand door afgestudeerde studenten, wat mogelijkheden biedt om succesvol management te leren van een multi-gebruik, multi-format faciliteiten. Kunstvideo-ontvangers van MFA-diploma's zijn meestal in hun vakgebied verder gegaan als videokunstenaars, multimedia-ontwerpers, postproductiespecialisten, onafhankelijke producenten en faculteit in een andere video-, film- en nieuwe mediaprogramma's van de universiteit.

Waarom ons programma?

  • Ons programma is relatief ongebruikelijk, omdat het zich richt op videokunst, niet op digitale multimedia of communicatie. We hebben een geschiedenis en traditie op dit gebied.
  • Ons programma is klein (zes tot acht studenten); dus besteden we veel aandacht aan onze studenten.
  • Onze studenten worden behandeld als professionele kunstenaars. Van hen wordt verwacht dat zij kritische denkers en zeer productieve individuen zijn, die hun kunst maken en tentoonstellen terwijl ze hier zijn en die rolmodellen zijn voor onze studenten en de gemeenschap in het algemeen.
  • Onze faculteitsleden zijn internationaal bekende kunstenaars die exposeren en schrijven over videokunst. Hun prijzen zijn de Canadese Governor General Award in Visual and Media Arts en de EMAF Award op het European Media Arts Festival.
  • Je kunt profiteren van wereldwijde studiemogelijkheden voor MFA-studenten en deelnemen aan een indrukwekkende reeks nationaal en internationaal bekende bezoekende kunstenaars.
  • Syracuse is de thuisbasis van het Everson Museum of Art, dat een van de eerste videokunstcollecties in de Verenigde Staten heeft gevestigd en tegenwoordig de grootste videocollectie ter wereld heeft.
  • Wanneer je afstudeert, behoor je tot een wereldwijd netwerk van enthousiaste VPA-alumni.

uitrusting

Het kunstvideoprogramma is ondergebracht in Shaffer Art Building, waar alle programma's en faciliteiten van het departement Transmedia te vinden zijn. Het programma wordt ondersteund door digitale video- en audiofaciliteiten. De productie wordt uitgevoerd met digitale spiegelreflexcamera's en hoogwaardige digitale camcorders en noodzakelijke randapparatuur (statieven, microfoons, lichten, enz.). Er zijn speciale verlichting en studio's met een groen scherm beschikbaar voor productie. Postproductie gebeurt op basis van geavanceerde, digitale niet-lineaire systemen, waaronder een afzonderlijke multi-track digitale audiostudio. HD-projectoren en flatscreens zijn aanwezig voor installaties en tentoonstellingen. Analoge, lineaire systemen zijn beschikbaar voor archivalisch onderzoek en conservering. We hebben een uitgebreide, internationale verzameling videokunst beschikbaar voor onderzoek en onderwijs.

Artiesten bezoeken

Je zult inspiratie en inzicht putten uit de residente en bezoekende artiesten die elk jaar naar het kunstvideoprogramma en de afdeling Transmedia komen. Verleden bezoekende kunstenaars waren onder meer Carolee Schneemann, Dani Leventhal, Astria Suparak, Kurt Hentschlager, Lisa Steele, Igor Vamos, Chrissy Iles, Michael Snow, Bill Viola, Director X, DJ Spooky en Tanya Mars.

leerplan

De kunstvideo MFA-opleiding vereist 60 studiepunten. Hieronder staan ​​de algemene programmavereisten. Raadpleeg de afgestudeerde cursuscatalogus van Syracuse University voor gedetailleerde informatie over dit curriculum en onze cursussen.

Programma-eisen

Grote studio: 24 credits
Studiekeuze: 12 studiepunten
Kunstgeschiedenis of aanverwante academici: 12 studiepunten
Gratis keuzevakken: 6 studiepunten
Graduate seminar: 3 studiepunten
Eindpresentatie: 3 credits

TOTALE KREDIETEN: 60
LENGTE VAN DE WOONPLAATS: 3 JAAR

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our faculty offers rigorous and multi-faceted learning experiences that prepare student-artists for professional and entrepreneurial careers.

Our faculty offers rigorous and multi-faceted learning experiences that prepare student-artists for professional and entrepreneurial careers. Lees Minder