Master of Finance in financiële technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma Doel

Het HKU Master of Finance in Financial Technology (MFFinTech) -programma is bedoeld om studenten voor te bereiden op een carrière in de steeds veranderende financiële wereld - een wereld die wordt gevoed door constante technologische vooruitgang en innovaties. Door middel van onze cursussen zullen studenten essentiële kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van financiën, fintech en digitalisering die nodig zijn om door het veranderende landschap van de financiële sector te navigeren. Studenten moeten niet alleen een goed begrip hebben van financiën en technologie in het digitale tijdperk, maar ook een evenwichtig kritisch bewustzijn van ethische en regelgevende beperkingen en kennis van de populairste trends in de branche. Zakelijke kansen die worden gegenereerd door "big data" in financiën en verzekeringen, samen met andere opkomende digitale technologieën, waaronder blockchain, AI en cloud computing, zullen in detail worden onderzocht. Van afgestudeerden wordt verwacht dat ze technologisch bedreven en zakelijk onderlegde personen zijn die innovatieve oplossingen kunnen bieden aan financiële industrieën.

This photo is free for public use. Please credit this photo in caption with link to "www.distel.com".

Wijze en duur van de studie

Het MFFinTech-programma strekt zich uit over minimaal één academiejaar en maximaal twee academiejaren voor voltijdstudie. De meeste studenten hebben de neiging om de opleiding in één academiejaar af te ronden.

Cursussen worden op modulaire basis aangeboden, zodat studenten zich op één studiegebied tegelijk kunnen concentreren. Er zijn zes modules in een studiejaar en elke module duurt zes tot acht weken, inclusief de tentamenweek.

Studenten volgen meestal 2 cursussen per module en er zijn 4 lessen van drie uur per week.

Medium- en cursusbeoordeling

De opleiding wordt in het Engels gegeven.

De beoordeling van elke cursus kan opdrachten, tussentijdse examens, projectpapieren en cursuswerk omvatten, evenals een eindexamen, dat normaal gesproken aan het einde van elke cursus wordt afgenomen, tenzij anders aangegeven.

Multidisciplinaire faculteit

Met de interdisciplinaire academische focus van het programma, moeten studenten cursussen volgen uit verschillende disciplines gericht op FinTech. Deze cursussen voorzien studenten van de essentiële kennis en capaciteiten om technologische innovaties toe te passen op financiële diensten, bijvoorbeeld blockchain en cryptocurrency, financiële fraudeanalyse, regulering van financiële markten, enz. engineering omvat het programma verschillende FinTech-onderwerpen, waaronder investeringsanalyse en portfoliobeheer, blockchain en cryto-valuta, en regelgeving voor financiële markten.

Onder leiding van HKU Business School biedt het MFFinTech-programma een sterke multidisciplinaire opleiding, met cursussen die gezamenlijk worden aangeboden door de Faculteit Ingenieurswetenschappen en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Studenten verwerven geavanceerde technische vaardigheden en een breed begrip van de mogelijke juridische, economische en maatschappelijke gevolgen van FinTech.

Curriculum Structuur

curriculum

curriculum

Carrière-industrie kansen

 • Commerciële en investeringsbanken
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • Makelaardij en investeringsbedrijven
 • Private equity- en durfkapitaalbedrijven
 • FinTech-startups
 • Treasury-afdelingen van niet-financiële ondernemingen
 • Technologie- en internetbedrijven
 • Regelgevende agentschappen
 • Advies- en accountantskantoren

Opnameschema

De opnames voor de intake voor 2021 zijn nu open.

Aanmeldingsdeadlines:

 • Ronde 1: 12.00 uur (GMT +8), 19 oktober 2020
 • Ronde 2: 12.00 uur (GMT +8), 14 december 2020
 • Ronde 3: 12.00 uur (GMT +8), 3 februari 2021
 • Ronde 4: 12.00 uur (GMT +8), 9 maart 2021
 • Ronde 5: 12.00 uur (GMT +8), 7 april 2021

Biedingen zullen op doorlopende basis worden gedaan en vroege aanvragen hebben de voorkeur, in die zin dat een groot deel van de aanbiedingen in de vroege stadia aan aanvragers zal worden toegewezen. Kandidaten wordt daarom sterk aanbevolen om hun sollicitaties en ondersteunende documenten zo snel mogelijk in te dienen.

Niet-lokale studenten worden sterk aangemoedigd om zich in de eerste twee rondes aan te melden, zodat er voldoende tijd is om studentenvisa te regelen en om zich voor te bereiden op hun verhuizing naar Hong Kong.

Toelatingsbesluiten zijn over het algemeen beschikbaar 1 maand na de deadline voor aanmelding en succesvolle aanvragers worden per e-mail op de hoogte gebracht. Kandidaten die geen offerte hebben ontvangen, worden opnieuw in behandeling genomen in de volgende ronde (n), tot het einde van de toelatingscyclus.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating tot dit masterprogramma, moet een kandidaat:

 • Houd een erkende bachelor of gelijkwaardig;
 • Verkrijgen van verklaringen van twee scheidsrechters over zijn / haar geschiktheid voor het programma; en
 • Behaal een TOEFL / IELTS-score * als hij / zij niet van een Engelse middelgrote universiteit is.

Kandidaten met een informatica, techniek, wiskunde, natuurkunde, statistiek of een achtergrond in verband met wetenschap en technologie hebben sterk de voorkeur.

* Een score van 550 of hoger (op papier gebaseerde test), of 80 (op internet gebaseerde test) in TOEFL, of een minimale algemene band van 6 zonder subtest lager dan 5,5 in IELTS is vereist.

Collegegeld

Het voorgestelde collegegeld voor de intake in 2021 is HK $ 396.000 *.

Na ontvangst van het toelatingsaanbod dienen kandidaten een aanbetaling van HK $ 95.000 * te regelen om hun aanvaarding te bevestigen. Het saldo is betaalbaar in 2 termijnen over een academiejaar, ongeacht het aantal cursussen dat in elke module wordt gevolgd.

Onder voorbehoud van de goedkeuring van de programmadirecteur van MFFinTech en de betrokken commissies, kan een gevorderde status van vereiste cursussen, met uitzondering van de sluitsteencursus, worden toegekend, en het collegegeld zou dienovereenkomstig met HK $ 33.000 * per cursus worden afgetrokken.

Er is ook een niet-restitueerbare aanvraagkosten van HK $ 300.

* onder voorbehoud van wijziging en definitieve goedkeuring door de Universiteit van Hong Kong

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has g ... Lees meer

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Lees Minder