Master of Engineering in Engineering with Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Graduate Taught (niveau 9 nfq, credits 120)

De ME in Engineering with Business biedt engineeringstudenten een unieke kans om hun technische expertise aan te vullen met een diepgaand inzicht in de zakelijke en managementaspecten van engineering, zoals operations, human resources, marketing en strategie. Als gevolg hiervan zullen afgestudeerden een duidelijk interdisciplinair perspectief ontwikkelen, wat essentieel is voor een succesvolle carrière in het bedrijfsleven. Als je een mechanische, civiele, elektrische of elektronische achtergrond hebt en van plan bent om engineering in een zakelijke context te oefenen, dan is de ME (Engineering with Business) een uitstekende keuze voor jou.

 • Dit programma wordt geleverd in samenwerking met de UCD Michael Smurfit Graduate Business School, de toonaangevende business school van Ierland.
 • Dit programma is verkozen tot GradIreland Engineering Postgraduate Course of the Year 2015 en is het enige bedrijfsgerichte masterprogramma dat door Engineers Ireland is erkend voor Chartered Engineering Status.
 • Met dit programma kun je voortbouwen op je technische kernvaardigheden, terwijl je ook een unieke set competenties opdoet in bedrijfs- en technologiebeheer. Als gevolg hiervan zult u een multidisciplinair perspectief ontwikkelen dat essentieel is voor een succesvolle carrière in het bedrijfsleven.

Curriculaire informatie kan worden gewijzigd.

Wie zou moeten solliciteren?

Full-time optie geschikt voor:
 • Binnenlandse (EER) aanvragers: Ja
 • Internationale (niet-EER) aanvragers die momenteel buiten de EER-regio wonen. Ja

Visie en waardenverklaring

Het doel van de ME (Engineering with Business) is om afgestudeerden te produceren die volledige competentie hebben in hun gekozen engineeringdiscipline, ook zijn opgeleid in een reeks zakelijke en managementvakken en directe ervaring hebben met onderzoek en praktijk als ingenieur in een bedrijf milieu. Dit programma voorziet dus in de loopbaanbehoeften van de afgestudeerde en komt tegelijkertijd de bredere gemeenschap ten goede door afgestudeerde ingenieurs met zakelijk inzicht en het potentieel om rijkdom in de economie te creëren te produceren. Afgestudeerden zullen de vaardigheden en kennis hebben om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving, door de toepassing van technische en zakelijke kennis om problemen op te lossen en de kwaliteit van leven van gemeenschappen en consumenten te verbeteren. Ze zullen het potentieel hebben om belangrijke managementrollen in industriële en commerciële ondernemingen te vervullen, zowel in de overheidssector als in de particuliere sector.

Leeromgeving

Het programma wordt geleverd met een open, zelfgestuurd, teamgebaseerd leerethos. Studenten worden uitgedaagd om de opgedane kennis in de klas te gebruiken en toe te passen op bedrijfsplaatsingen en door op de industrie gebaseerde onderzoeksprojecten.

Lesbenadering

Het programma voorziet in een breed scala aan leerstijlen door gebruik te maken van lezingen, seminars, tutorials en praktische oefeningen. Er is een bijzondere focus op groepswerk met studenten van zowel technische als zakelijke achtergronden, en communicatie van leren aan een breed publiek.

Programma-uitkomsten

Studenten zullen in staat zijn om:
 • Aantonen van beheersing van een gespecialiseerd geheel van kennis, vaardigheden, technologieën en geavanceerde digitale hulpmiddelen binnen hun gekozen engineeringdiscipline
 • Beschrijf de basisprincipes van management en bedrijfsorganisatie en leg hun toepassing uit in een technische omgeving
 • Toon begrip van de sociale, ethische en juridische overwegingen met betrekking tot de technische praktijk in de samenleving
 • Hun kennis en begrip van engineering en business toepassen in industriële en publieke context. Dit omvat de integratie van technische en zakelijke kennis en vaardigheden bij het ontwerp, de implementatie en het beheer van complexe sociaal-technische systemen.
 • Aantonen van beslissingsvaardigheden en oordeel zowel bij de analyse van problemen als bij de implementatie van oplossingen, met het oog op het oplossen van technische, financiële, sociale, duurzaamheids-, gezondheids- en milieu-uitdagingen op mondiaal niveau.
 • Verwerven van vaardigheden in analyse, probleemoplossing, inductief en deductief redeneren in zowel kwantitatieve als kwalitatieve contexten.
 • Communiceer articulatief en overtuigend, aan een breed publiek, zowel specialistisch als niet-specialistisch, met het oog op het verspreiden van kennis en het faciliteren van debat en effectieve besluitvorming in organisaties en in de samenleving.
 • Aantonen van het vermogen om effectief in teams te werken en het potentieel te tonen om managementverantwoordelijkheden op zich te nemen binnen hun technische disciplines.
 • Toon het vermogen om zichzelf te evalueren en om hun levenslang leren en professionele ontwikkeling te beheren, zowel via teamgebaseerd als zelfgestuurd leren.

Carrière

De ME in Engineering with Business is ontworpen om volledig gekwalificeerde ingenieurs te produceren die een bijzonder belang hebben bij en inzicht hebben in de zakelijke context waarin ingenieurs gewoonlijk opereren. Het werd bedacht om het waargenomen gebrek aan 'industrie-ready' ingenieurs uit het derde niveau aan te pakken. Carrièremogelijkheden zijn erg breed omdat de ME-graad de student niet positioneert als een enge technische specialist, maar als een 'T-vormig' individu, dat specialistische vaardigheden combineert met een breed begrip van de zakelijke omgeving. Afgezien van een loopbaan binnen hun technische specialisaties, kunnen afgestudeerden ook een loopbaan in commerciële functies, managementconsultancy, de financiële sector of IT overwegen.

Eerdere werkgevers van alumni zijn: Accenture, Abbvie, Boston Scientific, Deloitte, Intel, Jaguar UK, MSD Carlow, PJ Walls, PM Group, RPS Consulting en SAP.

Welke modules kan ik nemen?

Fase 1 - Kern
 • Ondernemerschap in actie, BMGT30090
 • Beheer
 • Inleiding tot productiesimulatie en robotica, MEEN41070
 • Eng. Beslissingsondersteunende systemen, MEEN41090
 • Operationeel beheer, MEEN41100
Fase 1 - Optie
 • Professional Engineering (Finance), MEEN30140
Fase 2 - Core
 • Professional Engineering (Management), MEEN40430
 • Professionele stage, MEEN40930
 • ME Eng. met Business Thesis, MEEN41080
 • Beheer van bedrijfsinformatiesystemen ME / MEngSc, MIS40920
 • Marketing Management ME (Business), MKT40970

Vergoedingen, financiering en beurzen

ME Engineering met bedrijf (T166) Fulltime
 • EU: Jaar 1 - € 8085
 • EU: jaar 2 - € 8085 *
 • niet-EU: Jaar 1 - € 25600
 • niet-EU: jaar 2 - € 25600 *

* Tarief tweede jaar is van toepassing op studenten in het 2e jaar in 2020 en die een 1e jaars student waren in het programma in 2019/20.

*** Tarieven zijn onderhevig aan verandering.

Houd er rekening mee dat UCD een aantal afgestudeerde beurzen aanbiedt voor voltijdse, zelffinancierende internationale studenten, die een aanbod hebben voor een plaats in een UCD-opleiding.

Stageplaatsen voor studenten

Een stage van zes maanden waar de technische en zakelijke kennis van studenten kan worden toegepast en ontwikkeld in een dynamische, realistische omgeving. Deze stages zijn bedoeld om studenten kennis te laten maken met alle aspecten van een technologiebedrijf en tegelijkertijd hun persoonlijke en persoonlijke en professionele vaardigheden te laten ontwikkelen. De plaatsing wordt gevolgd door een vier maanden durend onderzoeksproject, inclusief training van onderzoeksmethoden. Het project kan een vervolg zijn op de stageplaats, waardoor een grondige diepgaande studie van de industrie en de organisatie mogelijk wordt.

Professionele accreditatie

De ME Engineering with Business is het enige bedrijfsgerichte masterprogramma dat door Engineers Ireland is geaccrediteerd voor de status Chartered Engineering.

Toelatingseisen

 • Een honours undergraduate degree (NFQ level 8) met eersteklas onderscheidingen of internationale gelijkwaardigheid in een programma voor werktuigbouwkunde, civiele techniek, elektrotechniek of elektronica is vereist.
 • Aanvragers wier eerste taal niet Engels is, moeten ook de Engelse taalvaardigheid van IELTS 7.0 aantonen (geen band minder dan 6,5 in elk element), of gelijkwaardig.
 • Dit zijn de minimale toelatingseisen - voor sommige programma's kunnen aanvullende criteria worden gevraagd.

getuigenis

Afgestudeerd profiel - Rachel Ward, GSK

Ik ontdekte mijn liefde voor zowel engineering als business tijdens mijn bachelordiploma werktuigbouwkunde hier in UCD, omdat ik werd aangemoedigd om businessclasses te volgen als aanvulling op mijn engineeringkennis.

Dit masterprogramma is vrij uniek en gaf me de mogelijkheid om te solliciteren voor functies in zowel Ierland als het buitenland, waardoor ik uiteindelijk een baan kon krijgen bij een farmaceutisch bedrijf in het VK dat ik me nooit had kunnen voorstellen voordat ik aan dit programma begon. Deze meester heeft me de middelen gegeven om vol vertrouwen mijn doelen na te streven.

UCD heeft me alles geboden waar ik op had kunnen hopen op een gedenkwaardige universiteitservaring; van blootstelling aan de industrie en uitdagende lessen tot aanzetten tot denken als ingenieur en als zakenvrouw. Ik moedig iedereen die geïnteresseerd is in het verbreden van hun kennis en opgemerkt te worden op een internationaal podium aan om dit programma goed te overwegen.

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

Welcome to the College of Engineering and Architecture. The College, with over 320 staff and almost 2,200 students (including 626 international students), is the largest and most comprehensive in Irel ... Lees meer

Welcome to the College of Engineering and Architecture. The College, with over 320 staff and almost 2,200 students (including 626 international students), is the largest and most comprehensive in Ireland. There are six Schools in the College, covering the Engineering disciplines of Chemical, Civil, Electrical, Electronic, Biosystems, Food, Mechanical and Materials Engineering, together with Architecture, Landscape Architecture, Planning and Environmental Policy. Through the Schools, we offer a wide range of undergraduate and taught masters programmes and are committed to the on-going development of both discipline-specific and interdisciplinary teaching and research. Lees Minder