Master of Engineering in Engineering en International Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Word onderdeel van de Blue Economy

Heb je een ingenieursdiploma of een ingenieursdiploma? Wilt u een bedrijfsopleiding volgen terwijl u uw technische kennis en vaardigheden op het gebied van hernieuwbare energie uitbreidt?

Verbeter uw carrièreperspectieven met onze interdisciplinaire masteropleiding in Engineering en International Business. Onze nieuwe graad stelt u in staat om een ​​holistisch begrip te krijgen van zowel economische als technische systemen.

Gezien ons internationale perspectief, leggen we de nadruk op drie relevante professionele gebieden binnen het curriculum: hernieuwbare energiebronnen, duurzame watervoorziening en duurzaam afvalbeheer.

Profiteer van onze uitstekende studieomstandigheden, onze expertise, onze netwerken en de internationale sfeer van SRH Hochschule Berlin . Word een gewilde internationale expert van de Blue Economy. Leer werken, denken en handelen als zowel een ingenieur als een ondernemer.

Inhoud, doelstelling en cursusstructuur

De interdisciplinaire benadering van de opleiding bevordert de technische kennis in keuzemodules over hernieuwbare energie, waterbeheer en residubeheer. Met behulp van de synergieën tussen deze modules verwerven studenten het vermogen om verschillende technologieën en vaardigheden te combineren om nieuwe duurzame oplossingen te ontwikkelen.

Naast technische expertise maken Master of Engineering-studenten kennis met managementonderwerpen en -theorieën en kunnen ze hun projectmanagementvaardigheden uitbreiden in een internationale context. Ze leren over marketing, verkoop, financiën, beleggingsstrategieën en internationaal contractenrecht. Uitgerust met deze interdisciplinaire achtergrond, kunnen afgestudeerden van het Engineering and International Business-programma genieten van geweldige carrièreperspectieven.

Kennis, methoden, ervaring en persoonlijkheid

Professionele, sociale, methodologische en praktische vaardigheden: dankzij het nieuw ontwikkelde curriculum biedt ons studieprogramma u uitgebreide vaardigheden. Het internationale profiel van onze universiteit en het interculturele karakter van ons studentenlichaam versterken je persoonlijkheid. SRH biedt u de ideale omstandigheden om te gedijen in een multiculturele wereld.

Carrièreperspectieven

De meeste banen voor afgestudeerden in de "Engineering and International Business" bevinden zich binnen innovatieve groeisectoren en bieden uitstekende carrièremogelijkheden. De groene of blauwe economie biedt een basis voor uiteenlopende functies waarvoor experts met uitgebreide technische kennis nodig zijn die in staat zijn om veeleisende management- en leiderschapsfuncties in internationale bedrijven op zich te nemen.

Voer je carrière uit met een masterdiploma

Na het afstuderen kun je werken in adviesbureaus, in innovatieve start-ups, in fabrieken of in traditionele bedrijven die overstappen op oplossingen en technologieën op het gebied van hernieuwbare energie. Verdere carrièremogelijkheden liggen op het gebied van residubeheer, duurzame watervoorzieningssystemen en energie- en milieutechnologieën.

Werkgebieden:

 • planning en ontwikkeling kantoren
 • Consultancy bedrijven
 • exploitanten van installaties
 • leveranciers van energie en water
 • fabrieksfabrikanten
 • verenigingen
 • openbare instellingen en autoriteiten (vergunningverlenende instanties, afdelingen planning en ontwikkeling, enz.)

Studeer een doctorstitel

De graad in Engineering en International Business bereidt je voor op een leidende positie in een bedrijf, een academische carrière of een Ph.D.

Toepassing

Begin je carrière bij SRH Hochschule Berlin en solliciteer voor onze masteropleiding. Hier vindt u informatie over toelatingseisen en uw volgende stappen om te studeren bij SRH.

Je kunt in het wintersemester beginnen met je studie aan SRH Hochschule Berlin . Meld je nu gewoon online aan. We zullen uw aanvraag zorgvuldig beoordelen en u uitnodigen voor een interview als uw kwalificaties voldoen aan de criteria van onze masteropleiding. Toepassen is kosteloos.

Toelatingseisen

Toelatingseisen variëren afhankelijk van de opleiding en het burgerschap van de aanvragers.

Bachelor's degree in

 • Engineering (Environmental Engineering, Electrical Engineering, Computer Science, Mechatronic Engineering, Mechanical Engineering, Civil Engineering enz.) Of
 • (Natuur) wetenschappen of
 • gelijkwaardige graad in hetzelfde studiegebied.

Tijdens hun eerdere studies moesten studenten de volgende vakken hebben gehad. de vereiste studiepunten en studielast:

Opmerking: 1 ECTS-punt (European Credit Transfer System) is gelijk aan 30 uur studielast.

 • Wiskunde (algebra, analyse): 24 ECTS-credits x 30 uur = 720 uur werkbelasting
 • Wetenschappen (natuurkunde, scheikunde): 24 ECTS-credits x 30 uur = 720 uur werkbelasting
 • Computerwetenschappen of vergelijkbaar: 12 ECTS-credits x 30 uur = 360 uur werkbelasting

Vanaf 2018 biedt SRH Hochschule Berlin voorstudies aan op de relevante gebieden voor aanvragers die niet de nodige hoeveelheid werk of voldoende studiepunten hadden in de bovengenoemde onderwerpen in hun eerdere studies.

Verdere vereisten zijn

 • bewijs van Engelse taalvaardigheid en
 • succesvolle deelname aan het selectieproces.

Alle aanvragen worden individueel onderzocht om te bepalen of ze voldoen aan de toelatingseisen.

Bewijs van taalvaardigheid

De volgende Engelse bekwaamheidstesten worden geaccepteerd:

 • TOEFL 87 ibt
 • TOEIC Luisteren / Lezen 785, 160 spreken, 150 schrijven
 • IELTS (academisch) 6,5 (minimaal 6,0 voor elke vaardigheid)
 • CAE (klasse A, B of C)
 • CPE (klasse A, B of C)
 • Pearson English Test Academic (PTE-A): 59 punten


NIEUW: Beurzen voor Indiase studenten voor de intake van maart 2019

SRH Hochschule Berlin lanceert een nieuwe studiebeurs voor Indiase studenten die hun mastergraad in maart 2019 beginnen. De universiteit kent in totaal 10 op verdiensten gebaseerde beurzen toe voor nieuwe studenten in de volgende programma's:

 • M.Eng. Engineering en International Business - Focus op hernieuwbare energie, water en afvalbeheer
 • M.Sc. Computerwetenschappen - Focus op cyberbeveiliging

Beurshouders zullen profiteren van 50% korting op hun maandelijkse collegegeld. Deadline voor aanmelding is 30 november 2018.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

SRH Hochschule Berlin- being as international as its location - is state-approved and accredited by the scientific advisory council. You will study in the center of Berlin, at the Ernst-Reuter-Platz n ... Lees meer

SRH Hochschule Berlin- being as international as its location - is state-approved and accredited by the scientific advisory council. You will study in the center of Berlin, at the Ernst-Reuter-Platz named after the first governing mayor of Berlin. Lees Minder