Master of Engineering Science in Food Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Graduate Taught (niveau 9 nfq, credits 90)

De MEngSc in Food Engineering biedt uitgebreide dekking voor bioproces- en voedselproductiesystemen. Het programma zal met name interessant zijn voor afgestudeerden in engineering, wetenschap en aanverwante disciplines die geïnteresseerd zijn in voedsel- en bioprocestechnologie, risicobeoordeling, procesontwikkeling, procescontrole, geavanceerde productiesystemen en bijbehorende milieukwesties. In dit programma ontwikkel je nieuwe technische competenties op het gebied van voedsel- en bioprocestechnologie, leer je hoe je een onderzoeksplan kunt ontwikkelen en uitvoeren en kun je vaardigheden verwerven in de toepassing van geavanceerde technologieën voor de voedingsmiddelen- en biotechnologie-industrie, inclusief nieuwe voedselverwerkingstechnologie , voedselprocesautomatisering, risicobeoordeling, computervisie voor voedselkwaliteit en voedselveiligheid. Er zijn uitstekende vooruitzichten op werk voor afgestudeerden in de voedingsmiddelen-, bioprocessen-, productie- en aanverwante agentschappen en industrieën.

Dit programma wordt geleverd door een zeer onderzoeksintensieve school bestaande uit een European Research Council Fellow en zes Marie Curie Fellowships. Hoogleraren Sun en O'Donnell staan in de top 1 procent van de meest geciteerde wetenschappers in hun vakgebied. Waar mogelijk worden sitebezoeken en bedrijfsstages aangeboden. De UCD School of Biosystems

Careers

De productie van voedingsmiddelen en dranken is de belangrijkste inheemse industrie van Ierland met een omzet van € 27,5 miljard. Bijna 50.000 mensen zijn direct werkzaam in de voedings- en drankensector en nog eens 60.000 werken indirect in alle regio's van het land. De waarde van de export van voedsel en dranken is € 12 miljard per jaar. Er zijn uitstekende baanperspectieven beschikbaar voor afgestudeerden in de voeding, bioprocessen,

productiebedrijven en aanverwante agentschappen en industrieën in Ierland. Afgestudeerden zijn geëvolueerd naar carrièremogelijkheden in een breed scala van internationaal erkende bedrijven, waaronder: ALcontrol Laboratories, APV, Coca Cola, Dairygold, Glanbia, Guinness, Kepac en Kerry Group.

Curriculaire informatie kan worden gewijzigd.

Wie zou moeten solliciteren?

Full-time optie geschikt voor:
 • Binnenlandse (EER) aanvragers: Ja
 • Internationale (niet-EER) aanvragers die momenteel buiten de EER-regio wonen. Ja

Visie en waardenverklaring

Dit programma is bedoeld voor afgestudeerden in techniek, wetenschap en technologie die hun kennis van de wetenschappelijke en technologische aspecten van de productie en verwerking van levensmiddelen willen ontwikkelen en hun carrière als ingenieur, technoloog of manager in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie willen bevorderen. We waarderen onafhankelijk, kritisch denken en leiderschap met een focus op rekenvaardigheid, technologie en ontwerp. We creëren een dynamische leeromgeving waar alle studenten individueel en in teams kunnen werken, met een sterke link naar onze internationaal erkende onderzoeks-actieve medewerkers, wat zorgt voor een praktische en eigentijdse leerervaring. Lezingen, practica en probleemgestuurd leren staan centraal in de programma-ervaring. Er is een focus op ICT, voedselproductie en bioprocestechnologie. We gebruiken een breed scala aan beoordelingen, waaronder onderzoeken, rapporten, projecten, groepswerk, case studies en peer-evaluatie. Het programma resulteert in een MEngSc in Food Engineering die leidt tot carrièremogelijkheden in de voedingsmiddelen-, bioprocessen-, productie- en aanverwante industrie.

Programma-uitkomsten

 • Ontwikkel het vermogen om persoonlijk leren te sturen en deel te nemen aan een leven lang leren.
 • Kennis en begrip van de wetenschappelijke principes die de basis vormen voor technologie voor veilige en duurzame voedselproductie en -verwerking.
 • Kennis en begrip van traditionele en nieuwe technologie voor voedselverwerking en automatisering.
 • Kennis en begrip van afval- en energie-implicaties voor voedselproductiesystemen.
 • Vaardigheden om een evaluatie uit te voeren van de risico's voor de productie van veilig voedsel.
 • Vaardigheden om wetenschappelijke onderzoekshypothesen te bedenken, de loop van onderzoeksonderzoek uit te voeren, geschikte meettechnieken, statistische analyse toe te passen en bevindingen te interpreteren.
 • Vaardigheden om het volledige scala van gezondheid te begrijpen en te beoordelen
 • Het vermogen om effectief te communiceren met de professionele en niet-wetenschappelijke gemeenschap.
 • Begrijp de behoefte aan hoge ethische normen en professionaliteit.

Welke modules kan ik nemen?

Fase 1 - Kern
 • Bioprocess Engineering Principles, BSEN30010
 • Kwantitatieve risicobeoordeling voor de gezondheid van mens en dier, BSEN30060
 • Levenscyclusanalyse, BSEN30360
 • Advanced Food Process Engineering, BSEN40020
 • Thesis, BSEN40090
 • Wereldwijde koudeketenveiligheid, BSEN40250
 • Afval naar energieprocessen
 • Integriteit van de voedselketen, BSEN40410
 • Koeltechniek voor levensmiddelen, BSEN40440
 • Onderzoeks- en onderwijsmethoden, BSEN40460
 • Unit Ops for Bioprocess Engineering, BSEN40590
Programmastructuur:

Het programma bestaat uit 60 studiepunten van modules genomen in semesters 1 en 2. De resterende 30 studiepunten is een kleine thesis van een jaar. Aan het begin van het jaar wordt je aangesteld als promotor voor je scriptie en wordt een geschikte scriptietitel overeengekomen. Gedurende het jaar wordt van u verwacht dat u uw supervisor ontmoet om de voortgang te bespreken.

Vergoedingen, financiering en beurzen

MEngSc Food Engineering (X082) Voltijds
 • EU: vergoeding per jaar - € 8085
 • niet-EU: vergoeding per jaar - € 25600

*** Tarieven zijn onderhevig aan verandering.

Houd er rekening mee dat UCD een aantal afgestudeerde beurzen aanbiedt voor voltijdse, zelffinancierende internationale studenten, die een aanbod hebben voor een plaats in een UCD-opleiding.

Toelatingseisen

 • Een honours undergraduate degree (NFQ level 8) met een minimale hogere tweede klasse honours of internationale gelijkwaardigheid in een relevante opleiding in engineering, science of cognitieve technologie.
 • Aanvragers wier eerste taal niet Engels is, moeten ook de Engelse taalvaardigheid van IELTS 6.5 aantonen (geen band minder dan 6,0 in elk element), of gelijkwaardig.
 • Studenten die voldoen aan de academische toelatingseisen van het programma, maar niet aan de Engelse taalvereisten, kunnen deelnemen aan het programma na succesvolle afronding van UCD's Pre-Sessional of International Pre-Master's Pathway programma's.
 • Dit zijn de minimale toelatingseisen - voor sommige programma's kunnen aanvullende criteria worden gevraagd.

getuigenis

Graduate profiel
Shreyansh Raj Morris, Dairygold

Ik kom uit Dehradun in India en na het afronden van mijn bachelor Food Process Engineering was ik op zoek naar een cursus om mijn kennis op hetzelfde gebied te vergroten en ik vond UCD. De School of Biosystems and Food Engineering heeft een zeer dynamische leeromgeving, zeer geciteerde academici en uitstekende faciliteiten. Mijn professoren hebben me niet alleen door de inhoud van de cursus geleid, maar hebben me ook geholpen om me carrière in de goede richting te sturen.

Het doen van deze master is echt nuttig geweest en heeft me de essentiële vaardigheden gegeven die nodig zijn om professioneel in de voedingsindustrie te werken. De cursus is goed gestructureerd en er zijn modules zoals voedselverwerking en risicobeoordeling die me hebben geholpen mijn technische vaardigheden op te bouwen en modules die je helpen je soft skills op te bouwen die nuttig zijn bij het zoeken naar werk, vooral als een internationale student. Het UCD Career Development Centre organiseert ook een aantal carrièrebeurzen, waar u de kans krijgt om professionals uit de industrie te ontmoeten. Dit is hoe ik erin geslaagd ben om een plaats te veroveren in het afgestudeerde programma van Dairygold, waar ik naar uitkijk om er binnenkort aan te beginnen.

Faciliteiten en middelen

De School of Biosystems and Food Engineering heeft onlangs meer dan € 600.000 geïnvesteerd in ultramoderne faciliteiten in spectroscopie, hyperspectrale chemische beeldvorming en chemometrie.

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

Welcome to the College of Engineering and Architecture. The College, with over 320 staff and almost 2,200 students (including 626 international students), is the largest and most comprehensive in Irel ... Lees meer

Welcome to the College of Engineering and Architecture. The College, with over 320 staff and almost 2,200 students (including 626 international students), is the largest and most comprehensive in Ireland. There are six Schools in the College, covering the Engineering disciplines of Chemical, Civil, Electrical, Electronic, Biosystems, Food, Mechanical and Materials Engineering, together with Architecture, Landscape Architecture, Planning and Environmental Policy. Through the Schools, we offer a wide range of undergraduate and taught masters programmes and are committed to the on-going development of both discipline-specific and interdisciplinary teaching and research. Lees Minder