Master of Engineering Leadership in Clean Energy Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

* Het applicatiesysteem opent op 1 januari 2020

De Master of Engineering Leadership (MEL) in Clean Energy Engineering is ontworpen voor ingenieurs en afgestudeerden in de milieukunde die hun duurzame visie willen realiseren en hun carrière willen bevorderen in het on demand veld van schone energie.

Technische specialisatie op het gebied van duurzame energieopwekking, energietransmissie, distributie en opslag, en efficiënt energiegebruik zijn sleutelcomponenten van het curriculum. Gecombineerd met sterk leiderschap en zakelijke vaardigheden, helpt dit programma u bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen, het beheren van teams en directe projecten - een vaardigheden die zeer relevant zijn in de zakelijke omgeving van vandaag.

Naarmate we bestaande technologieën en de overgang naar meer duurzame energiesystemen verbeteren, zullen technologieën voor schone energie steeds belangrijker worden voor de energiemix van de wereld. Industrie en overheid zijn kritisch afhankelijk van het inhuren van getalenteerde technische leiders die innovatieve en praktische oplossingen kunnen ontwikkelen.

De MEL is een 12-maanden durende programma met een focus van 60 procent op uw technische specialisatie, de resterende 40 procent zijn leiderschapsontwikkelingscursussen die uw bedrijf, communicatie en mensenvaardigheden zullen verbeteren. De levering van de management- en leiderschapscursussen gebeurt in samenwerking met de Sauder School of Business van UBC .

Snelle feiten

 • Diploma: Master of Engineering Leadership
 • Onderwerp: Engineering
 • Wijze van levering: op de campus
 • Specialisatie: Clean Energy Engineering
 • Programmaonderdelen: alleen cursussen
 • Faculteit: Faculteit Technische Natuurwetenschappen

De Master of Engineering Leadership (MEL) in Clean Energy Engineering is een professionele graad voor ingenieurs die willen excelleren en innovatie willen stimuleren op het gebied van schone energie. Dit hybride masterprogramma combineert technische cursussen op graduaatniveau met UBC Sauder School of Business-cursussen, waardoor je de vaardigheden en het zelfvertrouwen hebt om je carrière in nieuwe richtingen te nemen.

Overheden en industrie versnellen de overgang naar duurzame energieoplossingen. Toonaangevende organisaties zoeken naar experts op het gebied van schone energie die technische kennis hebben om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de impact op het milieu minimaliseren, geopolitieke stabiliteit bevorderen en economische diversificatie mogelijk maken. Ze zijn ook op zoek naar personen die het zakelijk inzicht en de interpersoonlijke vaardigheden hebben om teams te leiden en verandering te begeleiden.

Kies voor Engineering en Business

De MEL in het programma Clean Energy Engineering biedt een unieke combinatie van technische en zakelijke lessen, waardoor je de strategische vaardigheden hebt om een leidende rol te spelen in vooruitstrevende organisaties. Engineeringcursussen omvatten de gehele waardeketen van de sector, van energieopwekking, transmissie en distributie tot energieverbruik en beheer. Bedrijfscursussen aangeboden door de top-gerangschikte UBC Sauder School of Business geven u een solide basis in bedrijfsstrategie en innovatie, operaties en logistiek, projectmanagement en leiderschap in organisaties.

Krijg een concurrentievoordeel

In dit 12 maanden durende programma zult u:

 • verruim uw kennis van duurzame energiesystemen, energieopslag, energiedistributienetwerken, energie-efficiëntie en energiebeleid
 • verscherp uw technische en analytische vaardigheden door middel van een op projecten gebaseerd curriculum waarin praktische leermogelijkheden zijn opgenomen, waaronder een sluitstukproject
 • studeer bij gerenommeerde faculteits- en industriedeskundigen in de hightech faciliteiten en multidisciplinaire onderzoekscentra van UBC
 • breid je professionele netwerk uit terwijl je samenwerkt met andere MEL-studenten
 • verwerf de fundamentele bedrijfs-, projectmanagement- en interpersoonlijke vaardigheden om uw carrière vooruit te helpen en neem zelfverzekerd posities in met verhoogde verantwoordelijkheid

Lees meer over deze innovatieve professionele master van onze studenten en professoren.

Algemene vereisten

 • Undergraduate-diploma met een algemeen gemiddelde van 76%
 • Document waaruit uw huidige staatsburgerschap blijkt (meestal een paspoort of een ander burgerschapsdocument uit uw land) of uw Canadese permanente verblijfsvergunning

Programma Specifieke Vereisten

 • Undergraduate degree in engineering of een bachelor of science graad in environmental science
 • Een tweedejaars undergraduate thermodynamics-cursus afgerond
 • Drie of meer jaar relevante werkervaring

Engelse taalvereisten

Als je je diploma hebt behaald aan een universiteit buiten Canada waar Engels niet de primaire instructietaal is, moet je de resultaten van een Engels taalvaardigheidsexamen indienen als onderdeel van je aanvraag:

 • Als je bachelor of masterdiploma buiten Canada is afgerond aan een Engels sprekende universiteit, accepteren we een officieel bewijs van de Engelse taalvaardigheidsbrief van de universiteit, waarin staat dat de primaire voertaal voor je opleiding Engels was.
 • Als je bachelor- of masterdiploma niet in het Engels is gegeven, moet je een geldige Engelse taalbeheerscore opgeven:
  • TOEFL (test van het Engels als vreemde taal):
   • Een minimum score van 90 (internet-based examen), met een minimale component score van 22 [in lezen, luisteren] en een minimale component score van 21 [in schrijven, spreken]
   • Minimale score 55 elk voor lezen, luisteren en schrijven (in de op papier gebaseerde test), met 4.0 op de test van geschreven Engels (TWE).
  • IELTS (International English Language Testing Service): minimale overall band score van 6.5 zonder andere component score minder dan 6.0 van de academische (NIET algemene) IELTS test
 • De taalvaardigheidstoetsen in het Engels moeten binnen de laatste 24 maanden zijn afgelegd op het moment dat u uw aanvraag indient. Als uw Engelse taalvaardigheidsresultaten binnenkort aflopen, moet u de officiële resultaten (naast de niet-officiële resultaten ingediend bij uw online aanvraag) indienen bij de University of British Columbia, afdeling Graduate School Admissions (IELTS) of met code 0965 (TOEFL). Officiële testresultaten moeten rechtstreeks van de organisatie van afgifte worden ontvangen vóór de vervaldatum van 24 maanden. De afdeling is niet verantwoordelijk voor studenten die hun resultaten niet kunnen indienen nadat ze zijn verlopen.
 • Studenten moeten hun officiële testresultaten rechtstreeks bij UBC indienen via de instructies op de pagina Uw documenten indienen om uw aanvraag volledig te maken.

Degree voordelen

Een Master of Engineering Leadership (MEL) -graad van UBC geeft u de geloofsbrieven en kennis om vol vertrouwen posities in te nemen met een grotere verantwoordelijkheid of de overstap naar een nieuwe industriesector te maken.

Upgrade uw technische vaardigheden

Cursussen in duurzame energieopwekking, -transmissie, -distributie, -opslag en -gebruik geven u een breed inzicht in de kansen en uitdagingen die inherent zijn aan het maken van de overgang naar een meer duurzame energietoekomst.

Leer de taal van het bedrijfsleven

Technische kennis is niet genoeg. Door middel van cursussen die door UBC Sauder School of Business worden aangeboden, verkrijgt u fundamentele bedrijfsvaardigheden waardoor uw begrip van breed gebaseerde managementconcepten wordt verbeterd.

Word een zelfverzekerde leider

Leiderschapsontwikkeling is ingebed in het hele programma, waardoor je doorlopend kansen krijgt om teams en projecten te leiden en je interpersoonlijke vaardigheden te versterken.

Krijg een professionele masteropleiding aan een universiteit van wereldklasse

UBC is een van 's werelds top 40 universiteiten en haar programma's en professoren hebben een wereldwijde reputatie voor uitmuntendheid. De faculteit van Toegepaste Wetenschappen is de thuisbasis van een van Noord-Amerika's vooraanstaande technische scholen en een indrukwekkend scala aan high-tech faciliteiten en onderzoekscentra, waaronder het gerenommeerde Clean Energy Research Center.

UBC Sauder School of Business staat op de eerste plaats in Canada en 38e in de wereld voor zakelijke en managementstudies, en de school staat bekend om haar toewijding aan rigoureus, relevant en ervarend onderwijs.

"Studenten profiteren van de verbinding van het programma met het Clean Energy Research Center, waar enkele van 's werelds toonaangevende onderzoekers duurzame oplossingen voor energie-uitdagingen nastreven in samenwerking met de industrie, overheid en andere academische partners." - Anthony Lau

Breid je netwerk uit

Als student in de MEL in het programma Clean Energy Engineering, zal je je persoonlijke en professionele netwerk laten groeien door:

 • leren van wereldberoemde docenten die gespecialiseerd zijn in schone energie
 • samen studeren met gemotiveerde collega's die een gevarieerd scala aan werkervaring en perspectieven bieden voor het programma
 • het volgen van zakelijke cursussen met studenten van andere professionele graduate programma's in de faculteit van Applied Science - betrokken en ambitieuze professionals uit de multidisciplinaire MEL en Master of Health Leadership and Policy-programma's

Ga verder

Ingenieurs die een technische specialisatie en de grondbeginselen van het bedrijfsleven onder de knie hebben, hebben een duidelijk concurrentievoordeel. Op verzoek van werkgevers in zowel de overheid als de industrie, zijn onze afgestudeerden succesvol op zoek naar gewilde posities en nieuwe industriesectoren.

"Onze industriële partners nemen actief deel aan de ontwikkeling van het curriculum, zorgen voor industrieel mentorschap voor projecten voor studentenontwerp en nemen afgestudeerden van het programma aan om projecten op dit gebied te leiden." - Vladan Prodanovic

Carrièremogelijkheden

Onze afgestudeerden zullen lokaal, nationaal en internationaal veelgevraagd zijn, met werkgevers in de overheid en de industrie die voortdurend op zoek zijn naar experts in het veld die nieuwe processen en systemen kunnen ontwikkelen. Lees enkele van onze alumni-verhalen op onze website om erachter te komen hoe onze afgestudeerden zijn gegaan om hun carrière te excelleren met hun UBC MEL in Clean Energy Engineering. Afgestudeerden van het programma begonnen in functies, zoals Project Manager, Business Development, Energy Officer, Energy Engineer, Energy Specialist.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and a ... Lees meer

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and all engineering activities at the Vancouver campus and the School of Engineering at the Okanagan campus. Lees Minder