Master of ENgineering in gezondheid, veiligheid en milieutechniek

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master of Engineering in Gezondheid, Veiligheid en Milieu Engineering-opleiding (M. Eng. In HSE Engineering) is ontworpen voor de educatieve voorbereiding van twee soorten professionals:

 • Technische afgestudeerden die momenteel werkzaam zijn als ingenieurs in de industrie en die van plan zijn om in dat soort werk te blijven, maar die HSE willen integreren in hun technische functies. Deze afgestudeerden zullen verschillende capaciteiten hebben in de verschillende aspecten van HSE en zullen deze kennis gebruiken om risico's te beheersen, aangezien ze optimale technische en operationele oplossingen bedenken binnen de beperkingen van regelgevende mandaten en beste praktijken.
 • Technische afgestudeerden die verschillende niveaus van HSE-verantwoordelijkheden willen opnemen in een of meer aspecten van de HSE-afdeling / het HSE-programma van een bedrijf. Deze afgestudeerden zullen voldoende achtergrond hebben om de rol op zich te nemen van een algemene HSE-ingenieur / manager, terwijl ze over extra capaciteiten beschikken in elk van de aangeboden HSE-concentratiegebieden.

Doelen

De doelstellingen van de Master of Engineering in het HSE Engineering-programma zijn:

 1. Geef afgestudeerden voldoende wetenschappelijke en technische breedte om innovatieve oplossingen voor HSE-problemen in beroepssituaties te ontwerpen en ontwikkelen.
 2. Zorg voor een pool van hoog opgeleide afgestudeerden die hun opgedane kennis kunnen gebruiken om de concurrentiepositie van hun werkgever te verbeteren.
 3. Geef afgestudeerden een uitstekende opleiding, managementvaardigheden en kennis om hun carrière-ambities te bevorderen.
 4. Geef afgestudeerden effectieve communicatie- en teamworkvaardigheden om succesvol te kunnen functioneren in hun loopbaan.
 5. Geef afgestudeerden een kwalitatief hoogstaand onderwijs dat zich inzet voor uitmuntendheid en innovatie dat leiderschap, professionalisme en een leven lang leren bevordert.

Leerresultaten van studenten

Na afronding van de Master of Engineering in het HSE Engineering-programma kunnen afgestudeerden:

 1. Succesvol anticiperen, erkennen, evalueren van gevaarlijke omstandigheden en werkmethoden in de algemene gebieden van HSE, risicobeheersing in productiesystemen, industriële hygiëne, systeemveiligheid, risicobeheer, milieu, brandbeveiliging, gevaarlijk afval, QHSE-programmabeheer en ergonomie en menselijke factoren.
 2. Succesvol ontwikkelen / implementeren van strategieën voor engineering en administratieve controle voor geïdentificeerde gevaarlijke omstandigheden en werkmethoden in de algemene gebieden van HSE, risicobeheersing in productiesystemen, industriële hygiëne, systeemveiligheid, risicobeheer, milieu, brandbeveiliging, gevaarlijk afval, beveiliging en noodbeheer , VGM-programmabeheer en menselijke factoren.
 3. Professionele technische overzichten / rapporten van professionele kwaliteit produceren.
 4. Geef hun ideeën en gedachten duidelijk weer door middel van professionele presentaties.
 5. Werk succesvol als leden van teams die werken aan het bereiken van oplossingen voor gedefinieerde problemen.
 6. Onderzoeksvaardigheden ontwikkelen die relevant zijn voor de disciplines binnen HSE.

Algemene structuur en vereisten

De M. Eng. in HSE Engineering-programma bestaat uit minimaal 32 credit-uren. De vereiste programmacredits worden als volgt verdeeld: 23 studiepunten van Program Core-cursussen en 9 studiepunten van Program Elective-cursussen. Een student kan de selectie van keuzevakken organiseren om een concentratiegebied (AOC) binnen het brede veld van HSE te volgen. In dergelijke gevallen wordt het AOC vermeld op het transcript van de student. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de M.Eng. in HSE Engineering opleiding structuur en eisen. Alle M.Eng. in HSE-programmacursussen met uitzondering van de 1-credit onderzoekscursus en de 1-credit wetenschappelijke en technische communicatiecursus hebben een credit rating van elk drie studiepunten.

Samenvatting van M. Eng. in de structuur en vereisten van de HSE-opleiding

Categorie Vereiste credits
Programma Core - cursussen 21
Programma Core - Onderzoeksmethoden in HSE 01
Programma Core - Wetenschappelijk en technisch schrijven 01
Programma keuzevakken voor AOC 09
Totaal 32

Toelatingseisen

 • Afronding van een bachelordiploma in een relevante discipline met een minimum Cumulative Grade Point Average (CGPA) van 3,0 uit 4,0, of equivalent (bijv. Hogere tweedeklas honours in een Britse stijl, van een gerenommeerde geaccrediteerde instelling).
 • Een minimaal niveau van Engelse taalvaardigheid in de vorm van:
  • iBT TOEFL (internetgebaseerde test) score van 91 of gelijkwaardig, of
  • Algemene academische IELTS-score van 6,5, of
  • 1550 EmSAT Engelse score.
 • Een minimale kwantitatieve score van 150 in het algemene Graduate Record Examination (GRE) is vereist voor toelating tot alle programma's, met uitzondering van Master of Engineering in Health, Safety and Environment Engineering en de Master of Arts in International and Civil Security, waar een minimumdrempel is niet ingesteld. Kandidaten voor alle programma's moeten alle drie secties van de GRE proberen.
 • Minimaal twee aanbevelingen van de scheidsrechter (verstrekt via online formulier).
 • Doelstelling (500-1.000 woorden).
 • Toelatingsgesprek.
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The internationally top-ranked Khalifa University is the one university in the UAE with the research and academic programs that address the entire range of strategic, scientific and industrial challen ... Lees meer

The internationally top-ranked Khalifa University is the one university in the UAE with the research and academic programs that address the entire range of strategic, scientific and industrial challenges facing the UAE’s knowledge economy transformation and our rapidly evolving world. Its world-class faculty and state-of-the-art research facilities provide an unparalleled learning experience to students from the UAE and abroad. The university brings together the best in science, engineering and medicine in the UAE, to offer specialized degrees that can take promising high school graduates all the way to top-rated doctorate degree holders. Lees Minder