Master of Disaster Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Word een professionele rampenrisicobeheerspecialist

De Master of Disaster Management biedt humanitaire professionals solide interdisciplinaire kennis en vaardigheden die voldoen aan de behoeften van modern noodbeheer en rampenbestrijding.

Ervaringen van recente grote rampen, veranderingen in het humanitaire veld, de veranderende aard van een conflict en de impact van de klimaatverandering hebben allemaal duidelijk gemaakt dat een holistische benadering van rampen en crisisbeheer nodig is om verliezen aanzienlijk te verminderen en om te gaan met nieuwe uitdagingen van de huidige systeem lijkt niet toegerust om op te reageren.

Een coherente en holistische benadering van rampenrisicobeheer is niet zonder uitdagingen. De beslissing moet gebaseerd zijn op een politiek, economisch, sociaal, cultureel en ecologisch duurzame basis en geworteld in een degelijk ontwikkelingsbeleid. Risicovermindering moet de beslissingen in de planning van paraatheid, respons en herstel en programma's ondersteunen en begeleiden. Professionals met een adequate kennisbasis en de juiste vaardigheden zijn van onschatbare waarde als aan deze uitdagingen moet worden voldaan.

In antwoord op deze vraag biedt de University of Copenhagen een masteropleiding, gebaseerd op de bovenstaande filosofie - een Master of Disaster Management.

Deelnemersprofielen

De Master of Disaster Management is relevant voor veel beroepen en is ontworpen om tegemoet te komen aan verschillende disciplinaire achtergronden - risicomanagers, ingenieurs, artsen, verpleegkundigen, militaire officieren, sociale wetenschappers, logistici, journalisten, enz. Dit betekent een breed scala aan mensen die werken bij nationale autoriteiten, internationale organisaties (bijvoorbeeld de VN, het Rode Kruis / de Rode Halve Maan, de EU), openbare diensten (civiele bescherming, gezondheid, energie, water) en humanitaire organisaties (bijv. MSF, Oxfam, DEMA).

Programmastructuur

De Master of Disaster Management bestaat uit 60 ECTS-punten verdiend door 4 verplichte vakken (30 ECTS), 2 keuzevakken (10 ECTS) en een masterproject (20 ECTS).

Fulltime of parttime studies naar keuze

 • Voltijdstudie: 1 jaar. Het programma start in september en eindigt in juli het volgende jaar.
 • Deeltijdstudie: tot 3 jaar.

cursussen

Verplichte vakken

Collegegeld

Studenten kunnen zich inschrijven voor de volledige masteropleiding in het rampenbeheer of kiezen voor een vrije keuze uit de aangeboden cursussen. Hieronder vindt u de prijs voor de volledige masteropleiding.

De Deense regering betaalt een ministerie-subsidie voor EU / EER-studenten (lagere vergoeding), terwijl alle andere studenten het volledige cursusgeld (standaardbedrag) moeten betalen.

 • Gereduceerde prijs: 112.500 DKK voor EU / EER-burgers.
 • Standaardvergoeding: DKK 150.000 voor niet-EU / EER-burgers.

De prijzen voor studenten die alleen individuele cursussen volgen, zijn te vinden in de beschrijvingen van de vakken.

De University of Copenhagen biedt geen collegegeldvergoeding of beurzen aan

De University of Copenhagen biedt geen collegegeldvergoeding, beurzen of beurzen aan. Evenmin kunnen we vragen over financiering beantwoorden.

Toelating en toepassing

Toelatingscriteria voor studenten van het volledige programma en studenten met één opleiding

 • Houd een relevante bachelor- of masteropleiding of gelijkwaardig
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring hebben
 • Wees bekwaam in het Engels

Deadlines voor masterprogramma's

 • Niet-EU / EER-burgers - 1 april
 • EU / EER-burgers - 1 mei

Individuele cursussen

De deadline voor het aanvragen van individuele cursussen is meestal 8 weken voorafgaand aan de eerste dag van de les. Gebruik voor het aanvragen van individuele cursussen de link op de afzonderlijke cursuspagina's.

Aanmeldingsprocedure

Vul het aanvraagformulier in via de website van het masterprogramma www.mind.ku.dk en onthoud de vereiste documentatie.

Het programma geeft een keer per jaar studenten van het volledige programma toe.

Verblijfsvergunningen en visa

Studenten uit niet-EU / EER-landen moeten een visum verkrijgen voordat ze Denemarken binnenkomen. Visumvereisten om het land binnen te komen variëren, dus u moet de Deense ambassade of het consulaat bij u in de buurt raadplegen.

Toelating tot een deeltijdstudie garandeert geen verblijfsvergunning als student. Neem voor meer informatie contact op met de Deense immigratiedienst.

 • TYPE: permanente professionele ontwikkeling
 • PLAATS: University of Copenhagen , Denemarken en een excursie in een Zuid-Aziatisch land
 • DUUR: 1 jaar fulltime of maximaal 3 jaar parttime
 • Taal Engels
 • DEELNEMERS: Humanitaire hulpverleners
 • INDIENING: 1 april 2019, voor niet-EU / EER-burgers. 1 mei 2019, voor EU / EER-burgers. De deadline voor het aanvragen van individuele cursussen is meestal 8 weken voorafgaand aan de eerste dag van de les.
 • MEER INFORMATIE: www.mdma.ku.dk

Duur en prijs

Startdatum: september 2019

Duur: 1 jaar fulltime of maximaal 3 jaar parttime

Prijs: 112.500 DKK voor EU / EER-studenten. DKK 150.000 voor alle andere studenten.

Deadline: 1 april 2019, voor niet-EU / EER-burgers. 1 mei 2019, voor EU / EER-burgers.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Driven by intellectual creativity and critical thinking since 1479, researchers and students at the University of Copenhagen have expanded horizons and contributed to moving the world forward. With it ... Lees meer

Driven by intellectual creativity and critical thinking since 1479, researchers and students at the University of Copenhagen have expanded horizons and contributed to moving the world forward. With its 5,000 researchers and 39,000 students, the University boasts an international research and study environment and is highly ranked on the leading ranking lists of the world's best universities. Lees Minder