Master of Design (MDes) ontwerpstrategieën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master of Design (Design Strategies) is gericht op mensen die gevestigd zijn in hun carrière en die hun strategisch denken en methoden willen verdiepen en verbeteren door ontwerp, business en technologie te integreren.

Het specialisme is bedoeld voor zowel ontwerp- als niet-ontwerpprofessionals met solide werkervaring op of gerelateerd aan het gebied van ontwerp, zoals communicatie, merkbeheer, productie, marketing, engineering of onderwijs.

Degenen die overwegen om ondernemer te worden, meer verantwoordelijkheid op zich te nemen voor ontwerpgestuurde bedrijfsontwikkeling of nieuwe technologie te vertalen in ontworpen ervaringen en praktische toepassingen, zullen profiteren van dit specialisme. Design Strategies is door BusinessWeek beoordeeld als een van ' s werelds beste design-denkprogramma's .

Het hechte netwerk van professionals die ontwerp op een strategisch niveau begrijpen en met een diversiteit aan perspectieven en ervaringen komen - deel ideeën en kruisbestuivende ideeën. / PolyU Design


Doelstellingen van het programma

Dit specialisme is gericht op het strategisch plaatsen van design in de context van business en technologie door best practices te verkennen zoals getoond in case studies, mensgerichte verkenningen om voorheen niet-herkende gebruikersbehoeften en -wensen te identificeren, vergelijkende analyses van zakelijke kansen, successen en mislukkingen, analyses van brandingstrategieën, en met bijzondere aandacht voor de lokale context van het transformeren van original equipment manufacturing (OEM) naar original design manufacturing (ODM), en ten slotte naar eigen merkbeheer (OBM). Het specialisme is van toepassing op zowel zakelijke als non-profit organisaties en strekt zich uit over lokale en wereldwijde problemen.

Design and Research Analysis, een onderzoeksonderwerp dat theorieën en praktijk combineert. Onze studenten werd gevraagd om de milieuvraag van de stad te analyseren en een oplossing voor te stellen voor het Milieubureau. / PolyU Design


Doelstellingen van het programma

Dit specialisme zoekt kennis in ontwerp dat de integratie van ontwerp, technologie en bedrijf mogelijk maakt door:

 • waarde creëren door ontwerp
 • ontwerp toepassen op bedrijfsontwikkeling
 • OEM / ODM transformeren naar OBM
 • merkproducten en -diensten voor binnenlandse en internationale markten
 • het onderzoeken van culturele verschillen en problemen in lokale en mondiale contexten
 • de behoeften en doelen van klanten begrijpen


Programmastructuur

Design Strategies heeft een flexibele benadering van leren voor betrokken professionals. Onderwerpen worden in het weekend gegeven, waarbij de meeste vakken in willekeurige volgorde worden gevolgd na het voltooien van een selectie van kernvakken. Een typisch onderwerp met 3 credits vereist bijvoorbeeld drie weekenden verspreid over een periode van 4-5 weken. Geen studioprogramma, het doel van dit specialisme is academisch - om het begrip van het ontwerp te verdiepen en het ontwerp te integreren in zijn zakelijke en technologische context door lezen, denken, discussiëren en schrijven. Het programma wordt afgesloten met een rapport dat individuele ervaringen en interesses synthetiseert met programmamateriaal dat leidt tot strategische ontwikkeling voor een organisatie of bij het nastreven van sociale of culturele doelen.

Klasse-bezorgmodus en -duur

Normaal gesproken worden lessen in het weekend gegeven, behalve één kernonderwerp en één keuzevak dat op doordeweekse avonden wordt gegeven. Elk onderwerp vereist drie weekenden verspreid over 4-5 weken. Normaal duurt het 2 jaar om het specialisme te voltooien.

Toepassing

Toelatingseis

Een bachelordiploma of het equivalent; en een minimum van twee jaar professionele ervaring in een ontwerp gerelateerd veld is vereist. Kandidaten met andere tertiaire kwalificaties aangevuld met substantiële relevante professionele ervaring zullen van geval tot geval worden bekeken.

Een complete applicatie omvat
 • Aanvraagformulier
 • Letter of intent
 • Drie aanbevelingsbrieven (Academisch / Beroeps) ~
 • Bewijs van academische kwalificatie, dwz officiële volledige transcripties en diplomacertificaten
 • IELTS / TOEFL-rapport ^


~ Aanvragers van ontwerpstrategieën moeten een werkgelegenheidsbewijs overleggen om te voldoen aan de toelatingseisen.
^ Als je geen moedertaalspreker van het Engels bent, en je bachelordiploma of gelijkwaardige kwalificatie wordt toegekend door instellingen waar het instructiemedium geen Engels is, wordt van je verwacht dat je voldoet aan de volgende minimale Engelse taalvereiste voor toelating: een test van Engels als een vreemde taal (TOEFL) score van 80 voor de internettest of 550 voor de papieren test; OF Een algemene bandscore van ten minste 6 in het International English Language Testing System (IELTS).


Interview

Alle opnames moeten door het interviewproces gaan. Deelnemers op de shortlist worden uitgenodigd om persoonlijk een interview bij te wonen (voor lokale aanvragers) of via internetvideo-oproepen (voor niet-lokale aanvragers).

Onze studenten hebben een bachelordiploma van ten minste twee jaar professionele ervaring. Het huidige cohort van niet-lokale lokale studenten (expats en die uit het buitenland) heeft een gemiddelde van 8 jaar ervaring. / PolyU Design


Financiële hulp

Afgestudeerden van PolyU Design BA kunnen Alumni Bursary aanvragen (onder voorbehoud van goedkeuring) wanneer ze worden toegelaten tot een van de MDes-programma's in 2020/21. Deze financiële steun wordt verleend in de vorm van een terugbetaling van 15% van het betaalde collegegeld.

Lokale studenten die houder zijn van HKID-kaart (permanent) die zijn toegelaten tot een van de MDes-programma's in 2020/21, kunnen de subsidie aanvragen die is begrensd op HK $ 120.000, aangeboden door de University Grants Committee (UGC) 's T argeted Taught Taught Postgraduate Programs Fellowships Scheme voor de afrekening van het collegegeld. Het belangrijkste doel van de Fellowship Scheme is om verdienstelijke lokale studenten aan te trekken voor het volgen van een interdisciplinaire en diepgaande postdoctorale opleiding op prioritaire gebieden van strategisch belang voor Hong Kong en om snel in de maatschappelijke behoeften aan talenten te voorzien.

Andere soorten financiële steun voor lokale studenten zijn beschikbaar via het Government Finance Office van de regering: Continuing Education Fund (CEF) en Extended Non-gemiddelden-geteste leningregeling (ENLS) .

Er is geen beurs beschikbaar voor niet-lokale studenten .

* Opmerking: PolyU behoudt zich het recht voor om de voorwaarden te wijzigen of de bovenstaande beurzen of beurzen in te trekken. In geval van een geschil / onenigheid is de beslissing van PolyU definitief.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

PolyU Design is sinds 1964 een belangrijk knooppunt van ontwerponderwijs en -onderzoek voor Hong Kong. De school gedijt op haar geografische positie in het overbruggen van het oosten en het westen, wa ... Lees meer

PolyU Design is sinds 1964 een belangrijk knooppunt van ontwerponderwijs en -onderzoek voor Hong Kong. De school gedijt op haar geografische positie in het overbruggen van het oosten en het westen, waardoor haar studenten hun ontwerpsterktes kunnen ontwikkelen met een uniek internationaal cultureel bewustzijn, zowel op professioneel vlak en sociale niveaus. Lees Minder