Master of China Studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De Master of China Studies (MCS) is een MA-opleiding met een sterke focus op de economische, culturele en maatschappelijke context van China. Zhejiang University International Business School (ZIBS), in samenwerking met het Institute of China Studies, brengt zakelijke trends in het al lang bestaande China Studies-programma. Het interdisciplinaire curriculum stelt studenten in staat om analytisch te werken en een diepgaand begrip van China te krijgen. ZIBS biedt academische ondersteuning, bedrijfsondersteuning en onderwijsruimte.

De MCS heeft een team van meer dan 20 professoren van verschillende afdelingen en praktische componenten van het programma, zoals workshops, excursies en stages, betrekt studenten in de Chinese samenleving om hen verder voor te bereiden op het uitvoeren van onafhankelijk onderzoek en om empirische kennis te integreren in dagelijks leven en werk.

134959_pic2.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" />

Programma details

Doelen

Door een interdisciplinair curriculum en diepgaand veldonderzoek in de hedendaagse economische, culturele en maatschappelijke context van China krijgen studenten een uniek perspectief op de sociale en zakelijke omgeving van China. China Studies bij ZIBS is gebaseerd op de premisse dat internationale studenten in staat moeten zijn om met de lokale gemeenschap te communiceren en te communiceren door Mandarijn-Chinees te leren spreken terwijl ze hun studie in het Engels volgen.

Programma overzicht

Het programma is gebouwd op twee interdisciplinaire modules: Understanding Contemporary China & Doing Business in / with China, die er allemaal voor zorgen dat studenten een breed begrip krijgen van het hedendaagse China en kwesties met betrekking tot de economie en bedrijfsvoering.

Vereiste en kernonderwerpen zijn onderwerpen zoals:

 • Chinese taal
 • China Studies Seminar (sociale onderzoeksmethoden en academisch schrijven)
 • Interculturele competentie
 • Lezingenreeks China Studies
 • Chinese beschaving
 • Geopolitiek en zaken

Studenten kunnen keuzevakken kiezen in China Business, China Culture and Society, zoals:

 • Technologie, innovatie en transformatie
 • Leiderschap in China
 • Fintech Engine van China
 • Digitale handel in China
 • Globalisering en internationale zaken
 • Groeimarkten en BRI
 • Chinese lokale samenleving en haar modernisering
 • Chinees openbaar beleid
 • China Cultuur en samenleving in de 20e eeuw
 • China Intellectuele geschiedenis

Alle studenten lopen een stage, meestal 3-6 maanden. Een scriptie is vereist voor alle studenten van de Master of China Studies.

* Aangegeven cursussen zijn onder voorbehoud en zijn slechts indicatief.

Taal van de studie

De primaire instructietaal is Engels met een streng Mandarijn curriculum dat dient als een extra component om uw Chinese taalvaardigheid te verbeteren.

Formaat en duur

De duur van het voltijdse programma is 2 jaar. MA-kandidaten van partneruniversiteiten kunnen optioneel 1 jaar studeren aan de Zhejiang University. De belangrijkste leslocatie is de ZJU International Campus in Haining. Het formele curriculum geeft meer inzicht in onderwerpen die van belang zijn voor China.

Diploma en certificaat

Afgestudeerden behalen zowel het diploma als het diploma van Master of China Studies aan de Zhejiang University, na 24 studiepunten, een scriptie en een stage te hebben afgerond.

Internationale studentenomgeving

Het MCS-programma biedt studenten een unieke omgeving om van elkaar te leren. Door zowel in-class als after-class activiteiten hebben studenten de mogelijkheid om hun interculturele communicatieve vaardigheden te ontwikkelen, hun eigen internationale contacten te leggen en mogelijke samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.

In-company ervaring

Alle studenten moeten een stage van 3-6 maanden voltooien, afhankelijk van de aard van de opdracht. Het is een uitgelezen kans voor deelnemers om hun lessen toe te passen op echte situaties, waardoor een hoge mate van integratie tussen leren en oefenen wordt bereikt.

Logistieke ondersteuning in Haining

De International Campus biedt pendeldiensten naar de Hangzhou-campus. Op verzoek van studenten kan de school ook andere pendeldiensten naar het treinstation verzorgen. Een campusservicecentrum biedt toegang tot stadsdiensten, zoals bussen en openbare fietsen, en adviseert over het dagelijks leven op de campus en in Haining.

Accommodatie en faciliteiten

De International Campus biedt accommodatie-opties op de campus, betaald door studenten. Campusfaciliteiten omvatten volledige catering, sportfaciliteiten (zowel binnen als buiten), gemakswinkels, cafés, banken en postdiensten, gemeenschappelijke vergaderruimtes, enz. Het is een volledig autonome campus.

vergoedingen

 • Collegegeld: 30.800 RMB / jaar
 • Accommodatie kosten: 8.000 RMB / jaar
 • Verzekering: 800 RMB / jaar

134965_pic4.pngZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" />

Toelating

 1. Bereid uw aanvraag voor
  • In aanmerking te komen:
   • Aanvragers moeten niet-Chinese staatsburgers zijn die in goede gezondheid verkeren.
   • Minimale bachelordiploma in een bepaalde major.
   • Aanvragers moeten jonger zijn dan 40 jaar.
   • TOEFL, IELTS en / of ander internationaal erkend Engels testcertificaat waaruit de bekwaamheid van de aanvrager in het Engels blijkt.
   • De lijst met documenten voor toepassing is hier te vinden: http://iczu.zju.edu.cn/english/redir.php?catalog_id=22211
   • Alle aanvragers moeten de elektronische documenten online indienen bij het Office of Admission and Management for Postgraduate Students, het International College en de fysieke documenten uiterlijk op de deadline naar het postadres van het Institute of China Studies sturen. De deadline voor toelating is 31 maart 2020. Het aanvraagpakket moet worden gelabeld als "Master's Degree Program Application Materials".
   • Onvolledige aanvragen worden niet in behandeling genomen. Alle materialen worden NIET geretourneerd, ongeacht het resultaat.
 2. Online app
  • Stuur daarna uw aanvraag met ondersteunende documenten naar het hierboven vermelde postadres. Aanmelddeadline voor toelating tot het programma en ZJU Scholarship 2020-2021: 31 maart 2020.
 3. Na toepassing
  • Voor meer informatie over registratie, ziektekostenverzekering en accommodatie kunt u contact opnemen met het International College op http://iczu.zju.edu.cn/english/redir.php?catalog_id=22211

134960_pic6.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" />

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the ... Lees meer

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the East. With a legacy of academic excellence, innovation, and entrepreneurship from China, ZIBS embraces and embodies the future. The business school prepares responsible and aspiring leaders, and the ecosystem it serves, to face the challenges of an increasingly complex global business environment. By connecting people and ideas, ZIBS shapes the future of business in the new global economic era. Lees Minder