Master of Business Management (MBM) in digitale marketing en communicatie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Invoering

Deze opwindende Master of Business Management, gespecialiseerd in digitale marketing en communicatie, daagt studenten uit om op een hoog academisch niveau te studeren, waarbij casestudy's en onderzoek worden gecombineerd. De opleiding heeft echter ook een heel praktische insteek - door middel van projectweken, professioneel onderzoek en een module van professioneel leren waarin studenten een korte stage voltooien, vaak direct gekoppeld aan hun afstudeerproject.

Het programma biedt een combinatie van master in bedrijfskunde vakken en bredere modules in economie en management. Door middel van modules die kijken naar studenten globale economie en strategisch management, globalisering, maatschappij en cultuur, zal het programma studenten in staat stellen hun diepere kennis van bedrijfsbeheer en administratie verder te ontwikkelen.

De specialisatie Digital Marketing & Communication kijkt specifiek naar de impact van de snel veranderende 'verbonden' wereld van internetgebruik, smartphones, apps en social media. Veel bedrijven en organisaties hebben hun benadering van adverteren volledig veranderd en hun marketingstrategieën aangepast - niet alleen voor deze nieuwe manieren van communiceren met klanten en belanghebbenden, maar ook voor de feitelijke methode en perceptie van marketing en communicatie in een digitaal tijdperk.

Internet en de vele en verschillende soorten sociale media hebben een ongekende manier gecreëerd waarop mensen verbinding maken, bedrijven met klanten, business to business, maar ook mensen die elkaar normaal niet zouden ontmoeten, verbinden zich om zaken te doen, solliciteren, verkopen en kopen . Deze omgeving biedt zakelijke studenten een enorm potentieel om te leren en zichzelf te ontwikkelen op het gebied van digitale marketing en communicatie. Deze specialisatie brengt up-to-date marketingcommunicatie, inzicht in digitale media en de implementatie van big data-analyse samen.

Cursusinhoud

Semester 1

(Core Modules)

 • Marketing Management
 • Globalisering, samenleving en cultuur
 • Inleiding onderzoeksmethoden (afstudeerproject)
 • De wereldeconomie
 • Professioneel onderzoek

(Specialisatiemodules)

 • De toekomst van geïntegreerde digitale marketing: video, mobiel en kunstmatige intelligentie
 • Nieuwe media, marketing en analyse

Semester 2

(Core Modules)

 • Onderzoeksmethoden (eindproject)
 • Micro Economics - Global Perspectives
 • Strategisch management
 • Projectmodule (3 projectweken, gekoppeld aan eindproject)

(Specialisatiemodules)

 • Business Intelligence en datamining
 • Strategische communicatie en branding

Semester 3 (stage en afstuderen)

 • Professioneel gebaseerd leren
 • Laatste project

Cursusstructuur

Het masterprogramma wordt geleverd in blokformaat, waarbij elke 6 weken 2 modules worden behandeld. Core-moduleklassen zijn interdisciplinair: u bestudeert gedeelde modules met masterstudenten uit verschillende bedrijfsmanagementspecialisaties. Door de rollende toegang (6 keer per jaar) zijn groepen dynamisch, extreem internationaal en divers.

De modules worden intensief over opeenvolgende dagen geleverd in het zogenaamde 'blokformaat', wat betekent dat elke module 6 lesdagen heeft verdeeld in twee blokken van 3 dagen. Lesmethoden omvatten groepswerk, case studies, presentaties en live projecten. De cursus wordt aangeboden via verschillende benaderingen, waaronder lezingen, presentaties, zelfstudies en case-studies, met de nadruk op interactief leren. Elke module wordt gegeven door twee docenten, vaak een fulltime Wittenborg-docent en een gastdocent van een partneruniversiteit. Modules omvatten reguliere gastsprekers uit de industrie.

De industrie

Business Administrators met kennis van Digital Marketing & Communication zijn essentieel geworden in de dagelijkse bedrijfsvoering van bedrijven en andere organisaties. Zelfs bij non-profit- en overheidsorganisaties zijn de klanten en externe stakeholders 'klanten' geworden. Interne communicatie is niet meer te onderscheiden van externe, waarbij nieuwsbrieven en infobulletins van het bedrijf op dezelfde manier en via dezelfde media worden gebruikt om te informeren.

Bedrijven bevinden zich tegenwoordig in een constante ontwikkelingsfase als het gaat om hun marketingstrategieën. Waar traditionele marketingstrategieën in het verleden vele jaren konden duren, betekent het effect van digitalisering en internetinnovatie dat bedrijven hun digitale marketing- en communicatiestrategieën voortdurend moeten actualiseren. Bijvoorbeeld beslissingen over het gebruik van Facebook, generiek of met advertenties, Instagram en LinkedIn. Beslissen om een WhatsApp-campagne te implementeren of in plaats daarvan Wechat te gebruiken. Organisaties hebben te maken met zaken als het onderhouden van 24/7 chatbots op websites en het maken van advertenties die zijn gepersonaliseerd voor internetgebruikers.

Het beheer van grote budgetten, verbruikt door GoogleAds en Adwords, is een probleem op alle marketingafdelingen en probeert de gegevens te begrijpen, op de gegevens te reageren en de cockpitachtige toolset te gebruiken om online advertenties effectief te beheren.

Bedrijven leren omgaan met big data, verminderen wanneer en wanneer ze digitale marketingactiviteiten niet moeten uitbesteden, omgaan met GDPR en kijken naar de voor- en nadelen van digitale marketing en communicatie.

Carriere vooruitzichten

In dit tijdperk van digitalisering en internetgedreven levensstijl, is het bedrijfsleven gaan erkennen dat succes afhangt van een solide en onderhoudbare digitale marketing- en communicatiestrategie. Bedrijven hebben mensen nodig die kennis hebben van nieuwe media, big data-strategieën en de combinatie van online marketing en communicatie met het nauwkeurig meten van resultaten waarmee strategische acties kunnen worden ondernomen.

Afstuderen aan een zeer internationaal instituut zoals Wittenborg University, dat een hoge nadruk legt op een combinatie van academisch onderzoek en bedrijfs- en professionele blootstelling, betekent dat de carrièremogelijkheden van afgestudeerden van de Master of Business Management, gespecialiseerd in Digital Marketing & Communication, veelzijdig zijn en globaal.

Vaak streven WUAS-afgestudeerden ernaar hun studie voort te zetten, met een DBA of een Ph.D. Onderzoeksgraad, echter, veel studenten gaan direct naar het bedrijf, soms als gevolg van hun stage, en hun laatste project dat vaak op het bedrijf is gebaseerd.

Voorbeelden van bedrijven waar alumni werken, variëren van toonaangevende internationale bedrijven op marketing- en communicatieafdelingen, consultancy en big-data management tot meer lokale gespecialiseerde bedrijven, ngo's of overheidsinstellingen in Nederland of elders in West-Europa.

Toelatingseisen

De toelatingsvoorwaarden (criteria) voor de Master Business Management-programma's (alle specialisaties) zijn als volgt:

 • een bachelordiploma of gelijkwaardige erkende kwalificatie;
  • Aanvragers worden verzocht om een ​​academische referentie te verstrekken van hun vooropleidingseigendom;
  • Het is noodzakelijk om een bachelordiploma te behalen op het gebied van business, management, economie of handel. In hun bachelordiploma moeten aanvragers een academisch werkstuk (afstudeerproject of proefschrift) hebben voltooid dat een mate van academische schrijf- en onderzoekservaring vertoont.
 • er is geen professionele ervaring vereist voor deze masterprogramma's;

Engelse Taalvereisten

IELTS 6.5 of TOEFL-equivalent.
de TOEFL-code van Wittenborg is 4889.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Wittenborg is a “boutique university” with a primary focus on management as it relates to disciplines in society. Our personal attention to your education is very important. It is for this reason that ... Lees meer

Wittenborg is a “boutique university” with a primary focus on management as it relates to disciplines in society. Our personal attention to your education is very important. It is for this reason that we take quality seriously and are accredited by the Dutch Flemish Accreditation organisation (NVAO) and Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA). Lees Minder
Apeldoorn , Amsterdam + 1 Meer Minder