Master of Business Management (MBM) in Human Resource Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Invoering

Deze spannende Master of Business Management, gespecialiseerd in Human Resource Management, daagt studenten uit om te studeren aan een hoge academische standaard, waarbij case studies en onderzoek worden gecombineerd. De opleiding heeft echter ook een echte praktische benadering in het ontwerp - door projectweken, professioneel onderzoek en een module van professioneel gebaseerd leren waarin studenten een korte stage voltooien oftend rechtstreeks gekoppeld aan hun afstudeerproject.

Het programma biedt een combinatie van master in bedrijfskunde vakken en bredere modules in economie en management. Door middel van modules die kijken naar studenten globale economie en strategisch management, globalisering, maatschappij en cultuur, zal het programma studenten in staat stellen hun diepere kennis van bedrijfsbeheer en administratie verder te ontwikkelen.

De specialisatie in Human Resource Management kijkt specifiek naar de relatie tussen human resource management vanuit een strategisch perspectief en in combinatie met het concept dat leiderschap een belangrijke rol speelt.

De HRM-specialisatie toont een duidelijk verband tussen organisatieverandering, bedrijfsontwikkeling en het koesteren, beheren en inbedden van internationaal talent.

Cursusinhoud

Semester 1

(Core Modules)

 • Marketing Management
 • Globalisering, samenleving en cultuur
 • Inleiding onderzoeksmethoden (afstudeerproject)
 • De wereldeconomie
 • Professioneel onderzoek

(Specialisatiemodules)

 • Strategisch Human Resource Management
 • Hoogwaardig leiderschap

Semester 2

(Core Modules)

 • Onderzoeksmethoden (eindproject)
 • Micro Economics - Global Perspectives
 • Strategisch management
 • Projectmodule (3 projectweken, gekoppeld aan eindproject)

(Specialisatiemodules)

 • Organisatieontwikkeling en verandermanagement
 • Internationaal Talent Management

Semester 3 (stage en afstuderen)

 • Professioneel gebaseerd leren
 • Laatste project

Cursus structuur

Het masterprogramma wordt geleverd in blokformaat, waarbij elke 6 weken 2 modules worden behandeld. Core-moduleklassen zijn interdisciplinair: u bestudeert gedeelde modules met masterstudenten uit verschillende bedrijfsmanagementspecialisaties. Door de rollende toegang (6 keer per jaar) zijn groepen dynamisch, extreem internationaal en divers.

De modules worden intensief over opeenvolgende dagen geleverd in het zogenaamde 'blokformaat', wat betekent dat elke module 6 lesdagen heeft verdeeld in twee blokken van 3 dagen. Lesmethoden omvatten groepswerk, case studies, presentaties en live projecten. De cursus wordt aangeboden via verschillende benaderingen, waaronder lezingen, presentaties, zelfstudies en case-studies, met de nadruk op interactief leren. Elke module wordt gegeven door twee docenten, vaak een fulltime Wittenborg-docent en een gastdocent van een partneruniversiteit. Modules omvatten reguliere gastsprekers uit de industrie.

De industrie

De enorme impact van nieuwe technologie en digitalisering in combinatie met de alsmaar groeiende behoefte om internationaal talent te ontwikkelen, te koesteren en te behouden, betekent dat bedrijfskunde afhankelijk is van goed opgeleide en goed geïnformeerde managers met een strategische en wereldwijde visie.

HR-managers in bedrijven over de hele wereld vertrouwen in toenemende mate op het motiveren van werknemers door middel van betrokkenheid en het beheren van hun talent op een manier die een personeelsbestand zeer productief houdt.

Carriere vooruitzichten

In de afgelopen jaren is het bedrijfsleven gaan erkennen dat succes afhangt van zorgvuldig Human Resource Management (HRM), een strategische en alomvattende benadering van het systematisch managen van mensen en de cultuur en het milieu op het werk. Elke manager wordt geconfronteerd met de uitdaging om medewerkers gemotiveerd, betrokken en productief te houden, ondanks eventuele wijzigingen.

Afstuderen aan een zeer internationaal instituut, zoals de Universiteit van Wittenberg, dat een hoge nadruk legt op een combinatie van academisch onderzoek en blootstelling van bedrijven en professionals, betekent dat de carrièremogelijkheden van afgestudeerden van de Master of Business Management, gespecialiseerd in Human Resource Management, talrijk en wereldwijd zijn. .

Vaak streven WUAS-afgestudeerden ernaar hun studie voort te zetten, met een DBA of een Ph.D. Onderzoeksgraad, echter, veel studenten gaan direct naar het bedrijf, soms als gevolg van hun stage, en hun laatste project dat vaak op het bedrijf is gebaseerd.

Voorbeelden van bedrijven waar alumni werken variëren van toonaangevende internationale bedrijven in banken, consultancy en verzekeringen tot meer lokale gespecialiseerde bedrijven, NGO's of overheidsinstellingen in Nederland of elders in West-Europa.

Toelatingseisen

De toelatingsvoorwaarden (criteria) voor de Master Business Management-programma's (alle specialisaties) zijn als volgt:

 • een bachelordiploma of gelijkwaardige erkende kwalificatie;
  • Aanvragers worden verzocht om een ​​academische referentie te verstrekken van hun vooropleidingseigendom;
  • Het is noodzakelijk om een bachelordiploma te behalen op het gebied van business, management, economie of handel. In hun bachelordiploma moeten aanvragers een academisch werkstuk (afstudeerproject of proefschrift) hebben voltooid dat een mate van academische schrijf- en onderzoekservaring vertoont.
 • er is geen professionele ervaring vereist voor deze masterprogramma's;

Engelse Taalvereisten

IELTS 6.5 of TOEFL-equivalent. De TOEFL-code van Wittenborg is 4889.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Wittenborg is a “boutique university” with a primary focus on management as it relates to disciplines in society. Our personal attention to your education is very important. It is for this reason that ... Lees meer

Wittenborg is a “boutique university” with a primary focus on management as it relates to disciplines in society. Our personal attention to your education is very important. It is for this reason that we take quality seriously and are accredited by the Dutch Flemish Accreditation organisation (NVAO) and Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA). Lees Minder
Apeldoorn , Amsterdam + 1 Meer Minder