Master of Business Management (MBM) in Hospitality Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Invoering

Deze opwindende MSc, Master of Business Management, gespecialiseerd in Hospitality Management, daagt studenten uit om op een hoog academisch niveau te studeren, waarbij casestudy's en onderzoek worden gecombineerd. De opleiding heeft echter ook een heel praktische insteek - door middel van projectweken, professioneel onderzoek en een module van professioneel leren waarin studenten een korte stage voltooien die vaak rechtstreeks verband houdt met hun afstudeerproject.

Het programma biedt een combinatie van master in bedrijfskunde vakken en bredere modules in economie en management. Door middel van modules die kijken naar studenten globale economie en strategisch management, globalisering, maatschappij en cultuur, zal het programma studenten in staat stellen hun diepere kennis van bedrijfsbeheer en administratie verder te ontwikkelen.

De masterspecialisatie in Hospitality Management kijkt specifiek naar kritische perspectieven in gastvrijheid, strategieën voor operationele uitmuntendheid in gastvrijheid en internationale gastvrijheidontwikkeling.

Cursusinhoud

Semester 1

(Core Modules)

 • Marketing Management
 • Globalisering, samenleving en cultuur
 • Inleiding onderzoeksmethoden (afstudeerproject)
 • De wereldeconomie
 • Professioneel onderzoek

(Specialisatiemodules)

 • Gastvrijheid Operational Excellence
 • Kritische perspectieven in hospitality management

Semester 2

(Core Modules)

 • Onderzoeksmethoden (eindproject)
 • Micro Economics - Global Perspectives
 • Strategisch management
 • Projectmodule (3 projectweken, gekoppeld aan eindproject)

(Specialisatiemodules)

 • Marketing Horeca, toerisme en evenementen
 • Internationale gastvrijheidontwikkeling

Semester 3 (stage en afstuderen)

 • Professioneel leren
 • Laatste project

Cursusstructuur

Het masterprogramma wordt geleverd in blokformaat, waarbij elke 6 weken 2 modules worden behandeld. Kernmoduleklassen zijn interdisciplinair - je studeert gedeelde modules met masterstudenten uit verschillende bedrijfsmanagementspecialisaties. Door de rollende instap (6 keer per jaar) zijn groepen dynamisch, extreem internationaal en divers.

De modules worden intensief geleverd over opeenvolgende dagen in het zogenaamde 'blokformaat', wat betekent dat elke module 6 dagen les heeft opgesplitst in twee blokken van 3 dagen. Lesmethoden omvatten groepswerk, casestudy's, presentaties en live-projecten. De cursus wordt aangeboden via verschillende benaderingen, waaronder lezingen, presentaties, tutorials en casestudy's, met de nadruk op interactief leren. Elke module wordt gegeven door twee docenten, vaak een fulltime Wittenborg-docent en een gastdocent van een partneruniversiteit. Modules bevatten vaste gastsprekers uit de branche.

De industrie

De horeca is een naar buiten gerichte mondiale sector die zich snel over de hele wereld uitbreidt. Elk jaar zijn er duizenden afgestudeerden nodig om ondernemingen te leiden en te ontwikkelen die zich richten op steeds beter geïnformeerde gasten die waar voor hun geld willen en op zoek zijn naar service die uniek is afgestemd op hun behoeften.

Net als bij andere industrieën in de dienstensector, heeft technologie nieuwe vormen van directe communicatie met gasten geïntroduceerd, die nu meer controle en keuze hebben bij het selecteren van accommodatie, vervoer en andere leveranciers in de horeca. Zo is voor veel gasten de website van een restaurant nu het eerste aanspreekpunt en dient deze als virtueel visitekaartje en moet daarom onderhouden en interactief worden gehouden.

Het nieuwe hospitality-model is dus gebaseerd op het omarmen van nieuwe technologie en de evolutie van de gast als een zeer geïnformeerde stakeholder die op zoek is naar keuze, persoonlijke service en concurrerende prijzen, en die ook steeds meer vertrouwt op gebruikersrecensies.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van de Master of Business Management gespecialiseerd in Hospitality Management kunnen uitkijken naar een scala aan carrièremogelijkheden. Industrieën die over het algemeen hospitality-managementdiensten nodig hebben, zijn onder meer:

 • de gezondheidssector
 • cruiseschepen
 • luchtvaartmaatschappijen
 • resorts
 • attractieparken
 • casino's
 • de onderwijssector
 • conferenties
 • de entertainmentindustrie

Enkele gespecialiseerde carrièremogelijkheden voor MSc-afgestudeerden zijn:

 • Restaurant- of cateringmanager: Restaurantmanagers zorgen ervoor dat hun etablissement efficiënt en winstgevend werkt. Ze zijn verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan taken, waaronder bedrijfsprestaties, werving en behoud van bekwame personeelsleden met talent voor verkoop, en zorgen voor hoge normen voor voedsel, service, gezondheid en veiligheid.
 • Hotelmanager: een hotelmanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van een hotel - of het nu gaat om een klein boetiekhotel of een groter etablissement. Hij of zij zou regelmatig overleggen met hoofden van afdelingen zoals catering, huishouden, beveiliging en onderhoud. Naast vele andere taken zal de hotelmanager ook verkoopcijfers analyseren en marketing- en inkomstenstrategieën bedenken, ervoor zorgen dat de licentiewetten worden nageleefd, ernstige klachten van klanten afhandelen of VIP's verwelkomen. Allemaal in een dag werk.
 • Serviceadviseur: Veel managers in de hospitality branche gaan na het opdoen van ruime ervaring geleidelijk over naar consultancy terwijl anderen zich voldoende toegerust voelen om direct aan de slag te gaan als freelanceadviseur of bij een gevestigd adviesbureau. Als serviceadviseur kunt u trainingshandleidingen ontwikkelen, serviceprotocollen maken en implementeren, marketingstrategieën ontwikkelen en de servicecultuur binnen de organisatie verbeteren.
 • Ondernemer: De horeca biedt tal van mogelijkheden om uw eigen bedrijf te starten - of het nu gaat om vervoerder, accommodatie-eigenaar, restauranteigenaar, hotelier, marketingspecialist of wijnproducent.
 • Opvoeder en onderzoeker: met hun diepgaande theoretische en praktische kennis van de horeca, kunnen afgestudeerden van de masteropleiding een carrière volgen als docent bij een breed scala aan instituten die opleidingen op dit gebied aanbieden of verdere studies volgen, zoals een Ph. D.

Toelatingseisen

De toelatingsvoorwaarden (criteria) voor de Master Business Management-programma's (alle specialisaties) zijn als volgt:

een bachelordiploma of gelijkwaardige erkende kwalificatie;

 • Aanvragers worden verzocht een academische referentie te verstrekken van hun vooropleidingseffect;
 • Het is noodzakelijk om een bachelordiploma te hebben behaald op het gebied van bedrijfskunde, management, economie of handel. In hun bachelordiploma moeten kandidaten een academisch werkstuk (afstudeerproject of proefschrift) hebben voltooid dat een mate van academische schrijf- en onderzoekservaring aantoont.

er is geen professionele ervaring vereist voor deze masterprogramma's;

Engelse Taalvereisten

IELTS 6.5 of TOEFL-equivalent. Klik hier voor een overzicht van de gelijkwaardige scores. De TOEFL-code van Wittenborg is 4889.

De eis voor de beheersing van de Engelse taal is een half punt hoger dan de nationale minimumvereisten in Nederland.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Wittenborg is a “boutique university” with a primary focus on management as it relates to disciplines in society. Our personal attention to your education is very important. It is for this reason that ... Lees meer

Wittenborg is a “boutique university” with a primary focus on management as it relates to disciplines in society. Our personal attention to your education is very important. It is for this reason that we take quality seriously and are accredited by the Dutch Flemish Accreditation organisation (NVAO) and Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA). Lees Minder
Apeldoorn , Amsterdam + 1 Meer Minder