Master of Arts in toegepaste mensenrechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

WAT IS DE WENEN-MEESTER?


De Vienna Master of Arts in Applied Human Rights biedt studenten een diepgaande interdisciplinaire opleiding in de geschiedenis, filosofie, politiek, evenals de juridische dimensie van de internationale mensenrechtennormen en hun beschermingsmechanismen door internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties, de Raad van Europa, de Europese Unie, de Afrikaanse Unie of de Organisatie van Amerikaanse Staten. Naast de theoretische grondslagen leert de Weense meester praktische vaardigheden die nodig zijn voor het werk van een mensenrechtenbeoefenaar, variërend van communicatieve vaardigheden tot projectmanagement.

Het toegepaste karakter van hedendaagse kunst vormt een uitdaging voor bestaande ongelijkheden en maakt deel uit van de mensenrechtencultuur. Een doel van dit masterprogramma is om deze potentiële en praktische toepasbaarheid van artistiek en cultureel werk te verkennen bij het creëren van kansen voor het bevorderen, beschermen en implementeren van mensenrechten.


WAAROM WENEN?


Wenen staat niet alleen bekend als de stad met de hoogste levenskwaliteit , maar ligt ook in het hart van Europa en ligt historisch gezien op het kruispunt van verschillende culturen . Mensen van over de hele wereld komen naar Wenen om te genieten van de charme, het geluid van muziek, studiemogelijkheden of progressieve dans- en theaterscene. Het is ook een plaats voor congressen over vrede en mensenrechten, zoals de Wereldconferentie over mensenrechten in Wenen in 1993 , die de basis legde voor de huidige mensenrechtenarchitectuur van de Verenigde Naties. De directeur van de Weense meester, Manfred Nowak , speelde een sleutelrol in deze mijlpaal.

Veel internationale organisaties en instanties, waaronder de Verenigde Naties (VN) , de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en het Bureau voor de grondrechten van de Europese Unie (FRA) , hebben Wenen gekozen als hoofdkantoor.

Wenen herbergt niet alleen veel internationale organisaties en agentschappen, maar is ook de thuisbasis van wereldberoemde kunstinstellingen en culturele festivals .

Door traditie en moderniteit, kunst en wetenschap, werk en vrije tijd te combineren, biedt Wenen de ideale internationale omgeving om twee onvergetelijke jaren door te brengen met het bestuderen van de kunst van de mensenrechten .

Uitgebreide informatie over Wenen is hier beschikbaar .


WAAROM KIEZEN VOOR DE WENENMEESTER?


Een interdisciplinair hedendaags onderwijsconcept leidt tot uitgebreide competenties in de praktische toepassing van mensenrechten. De internationale studentengemeenschap van de Weense Master in de Toegepaste Mensenrechten heeft een verschillende academische achtergrond en diverse culturen die de leer- en groeiende ervaring verrijken.

De studenten zullen les krijgen van gerenommeerde experts op het gebied van mensenrechten, kunst en cultuur, die hen in staat zullen stellen om wetenschappelijk relevante vragen over mensenrechten te onderzoeken, schendingen van mensenrechten en ontwerp te erkennen en effectieve maatregelen te implementeren om duurzame mensenrechten te bereiken verandering en impact . Daarbij zullen ze moderne systemische veranderings- en communicatiestrategieën toepassen .

Studenten zullen profiteren van de diplomatieke en culturele infrastructuur van Wenen en zullen in staat zijn om wereldwijde gebeurtenissen en ontwikkelingen kritisch te analyseren, te navigeren in verschillende mensenrechtenstelsels, en mensenrechten toe te passen in de diverse en voortdurend veranderende contexten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

In the heart of Vienna, the capital of the Danube monarchy, the predecessor institution of the current University of Applied Arts, the Imperial Royal Arts and Crafts School, was founded in 1867. It wa ... Lees meer

In the heart of Vienna, the capital of the Danube monarchy, the predecessor institution of the current University of Applied Arts, the Imperial Royal Arts and Crafts School, was founded in 1867. It was closely affiliated with the Imperial Royal Austrian Museum of Art and Industry (today the MAK), the first Arts and Crafts museum on the European continent. It was established in 1863 following the example of the South Kensington Museum in London, now the Victoria & Albert Museum, and was to serve as a collection of models for artists, industrialists, and the general public. At the time, early-industrialised England played a pioneer role in supporting a reformed Arts and Crafts movement in order to prevent its decline in the "Machine Age". In the spirit of Historicism, the aim was to make it possible, also in Vienna, to study the great styles of the past by example of Arts and Crafts objects in the museum and to set up a place of advanced education for designers and craftsmen with the Arts and Crafts School in Vienna. It should train artists and teachers in equal measure to serve the demands of the "art industry". Lees Minder