Master of Arts in toegepaste mensenrechten

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wat is de Vienna Master?


De Vienna Master of Arts in Applied Human Rights biedt studenten een diepgaande interdisciplinaire opleiding in de geschiedenis, filosofie, politiek, evenals de juridische dimensie van de internationale mensenrechtennormen en hun beschermingsmechanismen door internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties, de Raad van Europa, de Europese Unie, de Afrikaanse Unie of de Organisatie van Amerikaanse Staten. Naast de theoretische grondslagen leert de Weense meester praktische vaardigheden die nodig zijn voor het werk van een mensenrechtenbeoefenaar, variërend van communicatieve vaardigheden tot projectmanagement.

Het toegepaste karakter van hedendaagse kunstvormen daagt bestaande ongelijkheden uit en maakt deel uit van de mensenrechtencultuur. Een van de doelstellingen van dit masterprogramma is het verkennen van deze potentiële en praktische toepasbaarheid van artistiek en cultureel werk bij het creëren van kansen voor het bevorderen, beschermen en implementeren van mensenrechten.


Jacek Dylag / Unsplash


Waarom Vinenna?


alt = "Wenen staat niet alleen bekend als de stad met de hoogste kwaliteit van leven , het is ook gelegen in het hart van Europa en historisch gezien op het kruispunt van verschillende culturen . Mensen van over de hele wereld komen naar alt = "Wenen om te genieten van zijn charme, geluid van muziek, studiemogelijkheden of progressieve dans- en theaterscène. Het is ook een plek om samen te komen in vredes- en mensenrechtencongressen zoals de alt = "Vienna World Conference on Human Rights in 1993 , die de basis legde voor de huidige mensenrechtenarchitectuur van de Verenigde Naties. De directeur van de alt =" Vienna Meester, Manfred Nowak , speelde een sleutelrol in deze mijlpaal.

Veel internationale organisaties en agentschappen, waaronder de Verenigde Naties (VN) , de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en het Bureau voor de grondrechten van de Europese Unie (FRA) , hebben alt = "Wenen als hoofdkwartier gekozen.

Alt = "Wenen herbergt niet alleen vele internationale organisaties en agentschappen, maar is ook de thuisbasis van wereldberoemde kunstinstellingen en culturele festivals .

Door traditie en moderniteit, kunst en wetenschap, werk en vrije tijd te combineren, biedt alt = "Wenen de ideale internationale omgeving om twee onvergetelijke jaren door te brengen met het bestuderen van de kunst van de mensenrechten .

Gratis foto's / Pixabay

Waarom kiezen voor de Vienna Master?


Een interdisciplinair hedendaags onderwijsconcept leidt tot uitgebreide competenties in de praktische toepassing van mensenrechten. De internationale studentengemeenschap van de Weense Master of Applied Human Rights komt uit verschillende academische achtergronden en diverse culturen die de leer- en groeiende ervaring verrijken.

De studenten krijgen les van gerenommeerde experts op het gebied van mensenrechten, kunst en cultuur, die hen in staat zullen stellen om wetenschappelijk onderzoek te doen naar vragen die relevant zijn voor mensenrechten, schendingen van mensenrechten te erkennen en te ontwerpen, en om effectieve maatregelen te implementeren om duurzame mensen te bereiken. rechten veranderen en beïnvloeden . Daarbij passen ze moderne systemische verander- en communicatiestrategieën toe .

Studenten zullen profiteren van de diplomatieke en culturele infrastructuur van Wenen en zullen in staat zijn om mondiale gebeurtenissen en ontwikkelingen kritisch te analyseren, te navigeren in verschillende mensenrechtensystemen en om mensenrechten toe te passen in de diverse en constant veranderende contexten.

Ben je klaar om te solliciteren?

Als je klaar bent om te solliciteren, volg dan de link hierboven naar onze website om de volgende stappen en sollicitatiedocumenten te bekijken die je moet nemen om je aan te melden.

Alle aanvragen voor dit programma moeten worden ingediend bij apply.humanrights@uni-ak.ac.at.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

In the heart of Vienna, the capital of the Danube monarchy, the predecessor institution of the current University of Applied Arts, the Imperial Royal Arts and Crafts School, was founded in 1867. It wa ... Lees meer

In the heart of Vienna, the capital of the Danube monarchy, the predecessor institution of the current University of Applied Arts, the Imperial Royal Arts and Crafts School, was founded in 1867. It was closely affiliated with the Imperial Royal Austrian Museum of Art and Industry (today the MAK), the first Arts and Crafts museum on the European continent. It was established in 1863 following the example of the South Kensington Museum in London, now the Victoria & Albert Museum, and was to serve as a collection of models for artists, industrialists, and the general public. At the time, early-industrialised England played a pioneer role in supporting a reformed Arts and Crafts movement in order to prevent its decline in the "Machine Age". In the spirit of Historicism, the aim was to make it possible, also in Vienna, to study the great styles of the past by example of Arts and Crafts objects in the museum and to set up a place of advanced education for designers and craftsmen with the Arts and Crafts School in Vienna. It should train artists and teachers in equal measure to serve the demands of the "art industry". Lees Minder