Master of Arts in strategisch ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Strategisch ontwerp

Master of Arts (in het Engels)

Ons masterprogramma Strategic Design richt zich op het systematisch bestuderen van de relaties en interacties tussen ideeën, mensen, merken en ruimte, het bouwen van een coherente set van ontworpen beslissingen om uitdagingen effectief aan te pakken.

Met speciale nadruk op het ontwikkelen van sterke onderzoeks- en synthesevaardigheden voor merkinnovatie, bereidt ons masterstudieprogramma ontwerpers voor om strategische problemen strategisch te benaderen en aan te pakken, solide interdisciplinaire en interculturele communicatieve vaardigheden op te bouwen en te leren co-creëren met andere belanghebbenden bij het ontwerp. Het biedt studenten de vaardigheden en expertise om te werken en leiding te geven aan de sectoren strategie, ontwerp, merk, onderzoek en ontwikkeling van de creatieve en innovatie-industrie.

feiten

Start van de cursussen: 1 oktober

Duur: 4 semesters (twee jaar)

Vorm van studies: voltijds

Kredietpunten: 120 ECTS

Graad: Master of Arts

Kosten: 900 euro / maand

Voertaal: Engels

Interculturele communicatie

Kom studeren in het creatieve hart van Berlijn

Het ontwerpveld verandert drastisch en breidt zich uit van een beroep dat zich bezighoudt met het creëren van objecten en verschijningen tot een beroep dat elk aspect van het dagelijks leven strategisch zal transformeren en beïnvloeden. In een complexe concurrerende wereld die wordt aangedreven door ideeën en innovaties, hebben particuliere en openbare instellingen deze nieuwe, breder begrepen ontwerppraktijk strategisch centraal gesteld in hun merk, om creatief te reageren op nieuwe uitdagingen, zakelijke kansen te onderzoeken en zinvolle transformaties aan te bieden. Berlijn staat midden in al deze veranderingen, de plaats waar de creatieve en zakelijke industrie elkaar ontmoeten en de nieuwe kunsten, innovaties en sociale veranderingen van vandaag en morgen aandrijven, de perfecte strategische context voor het bestuderen en ontwikkelen van een levensloopbaan.

Wereldwijd genetwerkte communicatie

Geïntegreerd denken

Deze opeenvolgende cursus is speciaal ontworpen voor diegenen die met succes een eerste graad hebben behaald op het gebied van communicatieontwerp, industrieel ontwerp, productontwerp, verpakkingsontwerp, kunst of architectuur en die hun bestaande professionele vaardigheden willen integreren en verbeteren met goed doordachte creatieve processen , ontwerpmethodologieën, strategische kennis en leiderschapsvaardigheden.

Masters: Strategisch ontwerp

Toelating en financiering

Toelating wordt verleend in overeenstemming met de Duitse universitaire toelatingsregels en de regels voor de masteropleiding Strategic Design.

Het vereist een bachelordiploma (of het equivalent daarvan in overeenstemming met de Duitse toelatingseisen voor universiteiten) in Communication Design of een andere ontwerpgerelateerde discipline. De toelatingsprocedure omvat een persoonlijk gesprek met de programmadirecteur (kan via Skype) en de beoordeling van het portfolio. Het portfolio moet 15 tot 20 eigen werken bevatten.

Dien eerst uw schriftelijke aanvraag en uw portfolio in. Nadat uw aanvraag is beoordeeld, nodigen wij u uit voor het gesprek.

Het programma start elk wintersemester. De reguliere duur van de opleiding is twee jaar (vier semesters). Voor het wintersemester kunt u zich al een jaar van tevoren aanmelden. De deadline voor aanmelding is 30 juli, voor internationale studenten die een studievisum moeten aanvragen, raden we aan om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The design akademie berlin, SRH Hochschule für Kommunikation und Design, equips the next generation of experts and leaders in Communication, Marketing, Advertising and Design.

The design akademie berlin, SRH Hochschule für Kommunikation und Design, equips the next generation of experts and leaders in Communication, Marketing, Advertising and Design. Lees Minder